Hae
Metallisydän

Moikka, mä olen Sari!

Moikka vaan kaikille, minä olen Sari ja vakaa aikomukseni on kilpailla body fitneksessä vuonna 2019. Tätä projektiani tullaan seuraamaan tiiviisti täällä blogissa. Tulen kertomaan fiiliksistäni ja projektin edistymisestä avoimesti ja rehellisesti ja Jari on luvannut täydentää juttuja omasta näkökulmastaan. Nyt ajattelin näin aluksi kertoa teille hiukan itsestäni.

Perhe ja arki

Täytän muutaman päivän kuluttua 38 vuotta ja minulla on kolme lasta, Aleksi 12 v, Oskari 9 v ja Emilia 3 v. Meillä on myös koira, kääpiösnautseri Rico. Niin ja sitten nurkissa pyörii tietysti tuo Jarikin. Me tehdään Jarin kanssa molemmat vuorotyötä ja aina välillä hieman haastetta luokin sovittaa kaikki treenit kahden vuorotyöläisen lapsiperheen arkeen. Me ollaan kuitenkin aika hyviä aikatauluttamaan, joten vielä toistaiseksi se on sujunut ihan hyvin, saa nähdä kuinka hyviä sitten ollaan kun treenimääriä lisätään ja mukaan pitäisi mahdollisesti sovittaa aerobista treeniä ja poseerausharjoitteluakin…

Urheilutausta

Nuorena olen harrastanut aitajuoksua aina SM-tasolle asti. Siltä ajalta minulla onkin muistona liukuma alimmassa selkänikamassa, lievää skolioosia ja polvikin taidettiin jossain vaiheessa tähystysleikata… Vielä vuosien jälkeenkin ne ajoittain muistuttelevat itsestään kovien treenien yhteydessä. Niiden kanssa on kuitenkin oppinut elämään ja nuo hidasteet huomioimaan omissa treeneissä ja niiden suunnittelussa.

Vaikka aitajuoksu jäi nuoruuden jälkeen, urheilu on aina pysynyt verissä. Tavoitteellisen kuntosalitreenin aloitin noin seitsemän vuotta sitten ja alusta asti oli selvää että joskus vielä nousisin kisalavalle. Jossakin vaiheessa kisasuunnitelmat oli jo lyöty lukkoonkin ja ehdin kisadieetille asti, mutta se projekti kaatui valmennusongelmiin. Tuosta ajasta on opittu ja tällä kertaa olikin alusta asti selvää, että valmennuspuoli annetaan varmoihin käsiin.

 Valmentaminen

Kun tätä projektia lähdettiin suunnittelemaan, oli selvää, että siihen ei lähdettäisi ilman ammattitaitoista ja luotettavaa valmennusta. Me ollaan Jarin kanssa treenattu viimeiset kaksi vuotta Porissa WellGo Training Centerillä ja siinä samalla seurattu salin omistajien Ringa Ruisniemen ja Jani Sukevan treeniohjauksia, valmennuksia ja omaa treenaamista. Valinta olikin selvä kun päätös kisaamisesta oli tehty ja se varmistui entisestään kun reilu viikko sitten istuttiin yhdessä pöydän ääreen ja suunniteltiin tulevaa, yhteinen sävel löytyi heti. (WellGo Personal Training)

Treenaaminen

Nautin suuresti kuntosalitreenistä ja erityisesti siitä kun minua potkitaan ylittämään itseni. Odotankin innolla Janin ja Ringan ohjaamia treenejä. Vahvuuksikseni lasken jalkaosaston ja eniten kehittämistä uskon olevan selässä ja olkapäissä. Kaikki olemassa olevat heikkoudet ja mahdolliset vahvuudetkin varmasti tarkentuvat vielä projektin edetessä, saattaa olla kylmää kyytiä luvassa…
Treenejä tulee salilla tehtyä tällä hetkellä 3-5 viikossa hieman riippuen viikon aikatauluista. Aerobisesta harjoittelusta käy tällä hetkellä koiran kanssa lenkkeily, mikä meillä on jaettu perheen kesken epätasaisen tasaisesti ja minun kohdalleni lenkkivuoro osuu muutaman kerran viikossa.

Ruokapuoli

Tykkään tarkasta ruokavaliosta ja sen noudattamisesta, enkä usko sen nousevan missään vaiheessa ongelmaksi. Toki täytyy myöntää, että viime vuoden alun pienen dieetin jälkeen on tullut syötyä aika vapaasti, eikä kunto tällä hetkellä ole ehkä ihan sieltä tiukimmasta päästä. Mutta eipä sen tässä vaiheessa sitä tarvitsekaan olla. Olen kaikkiruokainen, ihan mielelläni syön myös Jarin kammoksumat parsakaalit, vaikka en sen usko mikään fitnesstaikaruoka olevankaan. Herkuista luopuminenkaan tuskin nousee ylivoimaiseksi, uskon että eniten tulen kaipaamaan kaurakakkoa…

Motto

Kaikella on tarkoituksensa.
Tuo motto on ohjannut elämääni ja uskonkin että vaikka aiemman kisadieetin kariutuminen oli silloin katkeraa kalkkia, oli silläkin tarkoituksensa. Nyt kun loputkin palikat ovat loksahdelleet kohdilleen, on ihan erilaiset lähtökohdat lähteä tavoittelemaan tähtiä.
Tervetuloa seuraamaan projektia!

Jarin kommentit

Joo, nyt se Sarin unelma kisaamisesta taitaa sitten pyörähtää ihan toden teolla liikkeelle. Ihan hyvä niin, loppuu se salaa kisabikinien hipelöiminen kun Sari luulee ettei kukaan näe… Meistä ei varmasti kumpikaan ihan tarkalleen tiedä mihin tässä on oikein ryhdytty, mutta yhteistyöllä ja yhteen hiileen puhaltamalla me pystytään mihin vaan!

Te lukijat pääsette tosiaan seuraamaan projektia aitiopaikalta, lupaan kertoa teille kaiken sen, minkä Sari haluaa jättää kertomatta! Tervetuloa mukaan meidän matkalle!

Kannattaa laittaa seurantaan myös Metallisydämen Instagram sekä Facebook-sivu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *