Hae
Metallisydän

Yhteisten vapaiden viikonloppujen merkitys

Harva normaalia arkityötä tekevä osaa oikeasti arvostaa vapaita viikonloppuja riittävästi. Itsekään en niitä arvostanut ennen perhe-elämää. Nykyisin perheen yhteiset vapaat viikonloput ovat kultaakin kalliimpia.

Taas me leivottiin 🙂

Vapaiden viikonloppujen merkitys

Olen tehnyt vuorotyötä koko työurani ajan, kohta jo neljätoista vuotta. Ensimmäiset reilut kymmenen vuotta työ oli epäsäännöllistä kolmivuorotyötä, joka piti sisällään lähinnä ilta- ja yövuoroja ja joskus harvoin aamuvuoroja. Silloin keskimäärin kaksi viikonloppua kuudesta oli vapaita. Nautin tuolloin vuorotyöstä todella paljon. Tykkäsin siitä, että elämä ei ollut millään tavalla säännöllistä, välillä oli kolme päivää töitä, sitten kaksi vapaata, sitten pari päivää töitä ja sitten kolme tai neljä vapaata. Viikkorytmiä ei ollut, eikä oikeastaan vuorokausirytmiäkään. Viikonloput ja arkipyhät olin mieluummin töissä kuin vapaalla, saihan niistä ihan mukavat vuorolisät. Tuolloin elämä pyöri lähinnä töiden ja treenaamisen ympärillä ja muut ajat täytettiin elokuvilla. Ihan mukavaahan se oli, oman aikansa.
Vähän yli kolme vuotta sitten työtehtäväni muuttuivat jonkin verran ja samalla työajoissa tapahtui isohko muutos. Täysin epäsäännöllisestä kolmivuorotyöstä siirryin tekemään suhteellisen säännöllistä kaksivuorotyötä. Yhtäkkiä minulla olikin viikonloput vapaita ja myös yövuorot jäivät pois. Viikossa tein keskimäärin kaksi aamuvuoroa ja kolme iltavuoroa. Olihan se alkuun todella outoa, mutta nyt en missään tapauksessa suostuisi palaamaan enää takaisin epäsäännöllisyyteen – ja suurin syy siihen on yhteiset vapaat viikonloput perheen kanssa.

Isin taiteellinen näkemys Nasusta…


Kyllä lapsiperheen arjessa epäsäännöllisellä vuorotyölläkin puolensa on. Suunnittelua arjen pyörittäminen ehkä vaatii enemmän, mutta toisaalta arkivapaat helpottavat suuresti asioiden hoitamista ja arjen pyörittämistä. Vuorotyössä on kohtalaisen helppo järjestää itselleen tarvittaessa pidempikin vapaa tai yksittäisiä vapaapäiviä tarvittaviin paikkoihin. Tätä etua ei säännöllisessä arkityössä ole, silloin ollaan maanantaista perjantaihin töissä ja sillä selvä. Samalla kuitenkin vuorotyöläisten arjessa koko perheen yhteistä aikaa on vähemmän toisen vanhemmista ollessa arki-iltaisin tai viikonloppuisin töissä.
vapaiden

Nokian Eden


Viime viikonloppuna esittelin meidän koko lauantaipäivän sisällön TÄÄLLÄ. Tällä kertaa en lähde noin yksityiskohtaiseen erittelyyn. Totean vain että tänä viikonloppuna lauantaipäivä touhuttiin yhdessä kotosalla, tehtiin kotihommia, leikittiin, touhuttiin ja nähtiin rakkaita ihmisiä. Sunnuntaina sitten pulikoitiin Nokian Edenissä ja syötiin roskaruokaa ravintolassa. Päivien sisällöllä ei sinänsä ole merkitystä vaan sillä, että ne vietettiin yhdessä.

Uinnin jälkeen maistuu ranskalaiset!


Jarin vaatteet on muuten Fit4You:sta. Housut Better Bodiesin Harlem Cargo Pantsit (TÄÄLLÄ) ja paita Better Bodies Harlem Thermal longsleeve (TÄÄLLÄ) Paita on muuten kuukauden loppuun asti kampanjatarjouksessa…
P.S. Käy tsekkaamassa Instagramista millaisiin hankaluuksiin törmäsin Edenissä…

2 kommenttia

  1. Suvi kirjoitti:

    Moi, mitä sä teet työkses, vai ootko siitä kertonu täällä?

    • Metallisydän kirjoitti:

      Oon siitä joskus kertonutkin, olen yksikön vastaava ohjaaja yksityisessä lastensuojelulaitoksessa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.