Hae
Metallisydän

Fitness melkein pilasi elämäni

Elin vuosia sitten aivan normaalia nuoren miehen elämää, autuaan tietämättömänä fitnessistä tai muistakaan kamalista urheilulajeista. Jääkiekkoa tuli katsottua telkkarista ja joskus formulaa, siinä kaikki. Tupakkaa poltin, kuten kaikki kovat jätkät ja kännin vedin kerran, pari kuussa. Herkuttelin Hesen hampurilaisilla silloin kun teki mieli, aurinko paistoi ja linnut lauloivat, aina. Kaikki muuttui kun aloitin salitreenit…

Fitness melkein pilasi elämäni

elämäni

Alkuun treenaamiseni oli ihan vaan harrastuksenomaista, silloin tällöin salilla käymistä ilman sen kummempia tavoitteita. Pikkuhiljaa aloin viettää salilla enemmän ja enemmän aikaa, opin oikean penkkitekniikan ja kokeilin kyykkäämistä… No niinhän siinä kävi, että jäin koukkuun.
Vuosien varrella vajosin syvemmälle ja syvemmälle fitness-maailmaan, vanhat ryyppykaverit jäivät ja lopetin tupakanpolton. Hesessäkin tuli käytyä aina vaan harvemmin ja harvemmin. Baarien sijaan vietin aikani kuntosaleilla ja lenkipoluilla. Vanha, tuttu ja turvallinen, tunkkainen plösö-olo alkoi hiljalleen kadota, ryhti parani ja olo alkoi olla jotenkin energisempi. Näin jälkeenpäin ajatellen silloin olisi ehkä vielä ollut mahdollisuus hypätä pois fitness-laiffista…
En kuitenkaan hypännyt, sen sijaan vajosin syvemmälle. Hankin monijakoisen treeniohjelman ja ruokavalion ja lähdin treenaamaan ihan tosissaan. Samana vuonna vedin ensimmäisen kunnollisemman dieettini. Se oli lopun alkua.

Dieetistä innostuin ja treenasin lisää ja lisää, opettelin uusia treenitapoja ja -metodeita, kokeilin supersarjoja ja pudotustoistoja, jopa tuntumatreenausta. Kehitystä tuli ja olo oli helvetin hyvä. Dieettasin uudelleen ja pääsin mielestäni jopa suhteellisen hyvään kuntoon. Alkoholia en juonut enää ollenkaan ja ruokavaliokin oli pääsääntöisesti erittäin terveellinen. Silloin en itse sitä ei huomannut, mutta jälkeenpäin sen on tajunnut, elin fitness-kuplassa.

Muutama vuosi sitten tuli pohja vastaan. Olo oli mahtava, treeni kulki ja ruoka maistui. Harkitsin tosissani jopa lähtemistä kisadieetille ja laadin itselleni tiukan dieettiruokavalion. Olin juuri laittamassa ensimmäistä parsakaalin murusta suuhuni kun sen tajusin, Fitness on pilannut elämäni!

Uusi alku

Nyt muutamaa vuotta myöhemmin olen onnellisesti saanut elämäni taas hallintaani, korvapuustit maistuvat ja vatsaan on kertynyt terveitä makkaroita. Alkoholiakin olen taas oppinut käyttämään, tosin kohtuudella ja harvoin.
Fitness-elämä on kuitenkin siitä salakavalaa, että kun siihen on kerran hypännyt mukaan, ei siitä monikaan pääse enää kokonaan irti. Edelleen käyn säännöllisesti treenaamassa ja ruokavalion perusrunkokin on kunnossa, vaikka sitä yritän peittää satunnaisella herkuttelulla. Riippuvuus on edelleen olemassa ja vain odottaa uudelleen täysillä mukaan hyppäämistä…

2 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Siis millä tavalla fitness melkein pilasi elämäsi, se jää epäselväksi tekstissä? Tarkoitatko että koko elämä pyöri pakkomielteisesti ruuan ja liikunnan ympärillä, ja tätä et elämältä halua?
  Yhtäkkiä tapahtui ns. herääminen – mikä tämän laukaisi, kun kirjoitat kuitenkin että olo oli tuolloin mahtava? Mikä siinä parsakaalissa on niin huonoa, ja miksi alkoholia edes pitäisi opetella juomaan uudelleen?
  Miten pidät huolen siitä,että et hyppää fitness-junaan uudelleen?
  Sori tämä kysymystulva, mutta kiinnostava aihe… ja tekstisi vaikuttaa luonnokselta, joka on vielä kesken.

  • Metallisydän kirjoitti:

   Kyllä tämä teksti ihan valmis on, mutta ei tarkoitettu otettavaksi vakavasti. Teksti on tietynlaista itselleni ominaista sarkastista huumoria. Ei fitness mitään pilannut, vaan juurikin toimi tienä nykyiseen suhteellisen terveelliseen elämäntapaan, jossa se treenaaminen ja ruokavalio ei kuitenkaan enää ole niitä elämän pääasioita.
   Mitään yhtäkkistä heräämistä ei oikeasti tapahtunut. Nautin tuolloin aikaisemmin elämästäni siellä fitness-kuplassa, mutta vuosien myötä elämänarvot ovat muuttuneet ja asiiden tärkeysjärjestys mennyt uusiksi. Tutustu ihmeessä hiukan laajemmin blogin sisältöön niin ajatusmaailmani aukeaa hieman enemmän ja löydät varmasti sen pilkkeen tämän tekstin silmäkulmasta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *