Hae
Metallisydän

Mitä kaikkea tehdä kesälomalla?

Mun kesäloma alkoi viime viikolla ja ihan loman alkajaisiksi me hurautettiin viikonlopuksi mökille uimaan ja saunomaan. Se on mun mielestä ylivoimaisesti paras tapa aloittaa kesäloma. Jos ei savusaunan pehmeissä löylyissä istuessa tai järven lämpimässä vedessä pulikoidessa saa rentouduttua ja nollattua työkuvioita pois mielestä, ei sitten missään. Loman ensimmäinen viikko tuli muutenkin ihan vaan rentouduttua ja touhuiltua Emilian kanssa, uitua maauimalassa ja leikittyä leikkipuistoissa. Nyt on kuitenkin aika tehdä hiukan suunnitelmaa mitä vielä tehdä kesälomalla…

kesälomalla

Mitä tehdä kesälomalla?

Monesti lomalle jäädessä alkaa jo kehittyä lomastressi, pitää ehtiä sitä ja pitää ehtiä tätä. No on mullakin kaikenlaisia suunnitelmia, mutta aika harva niistä on sellaisia joista keräisin stressiä. Mun mielestä kesäloman tärkein tehtävä on rentoutua, ei niinkään suorittaa.

Rakentelua

Kuten blogia seuranneet on huomanneet, tykkään rakennella kaikenlaista omalle pihalle. Viime kesänä rakennettiin isäni kanssa Emilialle leikkimökki ja takapihan terassille kate. Tänä kesänä on pitänyt kiirettä uimisen ja muun tärkeämmän suhteen, joten rakentelut on jääneet vähhemmälle. Hiekkalaatikon rakensin ja pöytäryhmän sekä muutaman penkkin. Suunnitelmana olisi kuitenkin levyttää tänä kesänä vielä leikkimökin seinät sisäpuolelta ja asentaa muutamia hyllyjä seinälle ja verhoja ikkunaan ja siten viimeistellä mökki lopulliseen kuntoonsa. Lisäksi haaveena olisi rakennella Emilialle pihaan vielä keinu/liukumäki/kiipeilyteline. Aika kunnianhimoinen suunnitelma näin lonkalta vedetyksi… No on mulla sentään itsetehdyt ja tarkat rakennuspiirrokset kuten alla on nähtävissä… Saa nähdä millainen lopputukosesta tulee 😀

Aiemmin suunnittelin myös laittaa pihaa ympäröivän aidan uusiksi ja osa terassilaudoituksistakin pitäisi uusia… mutta taitaa käydä niin, että osa projekteista saa suosiolla jäädä seuraavalle kesälle…

Lomamatka

Me varattiin loppukesälle matka Kreetalle jo alkuvuodesta ja vaikka Suomessakin kesä on ollut tänä vuonna ennätyksellisen lämmin, odotan silti malttamattomana meidän lomamatkaa. Me ollaan menossa hyvin lähelle paikkaa, jossa olimme häämatkalla kaksi vuotta sitten. Netin sääpalvelujen mukaan Kreikan ja Suomen lämpötilat eivät eroa toisistaan niin paljon kuin yleensä, mutta lomamatka on kuitenkin lomamatka. Jos olisimme koko loman Suomessa, ei varmasti tulisi maattua aurinkotuolissa, vaan esimerkiksi juuri uusittua se aita pihan ympärille. Lomamatkalla pääsee eroon kaikista kotijutuistakin, ei tarvitse siivota ei laittaa ruokaa. Voi vaan ottaa aurinkoa, avata kännykän, pyöräyttää pyörää rulettipöydässä ja laittaa lomarahat poikimaan samalla siemaillen raikkaita juomia ja pulahtaen välillä virkistymään uima-altaaseen…

Treeniä

Treenaaminen kuuluu minulla niin arkeen kuin lomaankin, se on minulle tärkeä tapa rentoutua. Olen tässä kesällä treenannut todella paljon omalla kotisalilla ja niin aion tehdä lomallakin. Laittaa hyvän musiikin pauhaamaan ja nauttia punttitreenistä. Aion ottaa treenikamppeet mukaan myös Kreetalle ja käydä viikon aikana pari-kolme kertaa treenaamassa hotellin kuntosalilla. Ei mitenkään hampaat irvessä, vaan ihan vaan hyvän olon vuoksi. Siksi että nautin siitä.

Uimista, leikkiä, yhdessä olemista

Toki kotonakin olisi monenlaista tekemistä, jotka ovat odottaneet sitä oikeaa hetkeä, sitä että olisi aikaa esimerkiksi siivota vaatekaappeja ja uudelleen järjestää kodinhoitohuonetta ja muuta sellaista. Ne on kuitenkin sivuseikkoja uimisen, leikkimisen ja yhdessä olemisen rinnalla. Ne ovat koko loman ydin, sen tärkein osa. Kaikkea edellä mainittua enemmän olen odottanut lomaa ihan sen vuoksi, että ehditään touhuta yhdessä kaikkea mahdollista. Mikään ei ole niin tärkeää kuin yhdessä vietetty aika.

Mä uskon että näillä suunnitelmilla sujuu yksi kesäloma kuin siivillä ja samalla tulee rentouduttua oikein totaalisesti. Mitä te ootte tehneet kesälomillanne vai vieläkö ne on edessä?

2 kommenttia

 1. Kriminal kirjoitti:

  saanko kysyä kuinka paljon / usein nautit alkoholi? tiedän ettei liity postaukseesi milläänlailla. itseäni vaan tällä hetkellä häiritsee tuttavapiirini alkoholin käyttö ja kaikkien ”pakonomainen” tarve käyttää sitä tietyissä tilanteissa.

  • Metallisydän kirjoitti:

   Tottakai saa kysyä 🙂
   Tän vuoden aikana oon ollut humalassa kahdesti ja maistellut pari kertaa viskiä. Eli kovin paljoa ei tule alkoholia käytettyä, mutta ei se mikään tabukaan ole.
   Mulla on aiheesta valmisteilla oma postaus blogiin, missä avaan asiaa ja mielipiteitäni sen suhteen enemmän 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.