Hae
Metallisydän

Paljonko mahtuu viikonloppuun?

Tässä just tänään huokaisin Sarille, että olisipa hienoa jos joskus olisi viikonloppu kun ei olisi kiirettä mihinkään…

Paljonko mahtuu viikonloppuun?

Me ollaan molemmat tehty aiemmin epäsäännöllistä vuorotyötä, aamua, iltaa, yötä ja yhtälailla arkena kuin viikonloppuinakin. Vuorotyössä menemisten ja tekemisten rytmittäminen vapaiden mukaan meni kuin itsestään, vapaapäiviä oli niin arkena kuin viikonlopuissakin ja ehkä jopa määrällisesti hieman enemmän kuin normaalissa päivätyössä. Nyt me ollaan jo muutama vuosi molemmat tehty töitä vain arkisin, viikonloppujen ollessa vapaita. On ihan mahtavaa että joka viikonloppu on yhteistä vapaata, tällaisena entisenä vuorotyöläisenä sitä osaa yhteistä vapaa-aikaa arvostaa aika korkealle.
Viikoilla teen itse edelleen sitä vuorotyötä, eli yhteistä vapaata ei arkipäivissä juurikaan ole, joten kaikki yhteinen tekeminen ajoittuu niihin yhteisiin vapaisiin viikonloppuihin. Se tarkoittaa sitä, että aika usein meidän viikonloput on kohtalaisen täynnä tohinaa… Nytkin viikonloppuun kuului aika paljon kaikenlaista ihanaa yhdessä tekemistä.

Hauva-vauvaa katsomassa

Me ollaan käyty joka viikko katsomassa meidän tulevaa pientä staffi-pentua ja siinä samalla ihan koko pentuetta. On mahtavaa aina nähdä kuinka paljon pennut ovat kasvaneet ja kehittyneet viikon aikana. Tällä kertaa pennuilla oli jo melkoisen paljon touhua ja tohinaa ja uskonpa että seuraavalal kerralla mennään jo melkoista vauhtia ympäri huonetta 🙂

Aika hankala on malttaa odottaa vielä melkein neljä viikkoa ennen kuin meidän pikkuinen muuttaa kotiin…

Arkihommia ja treeniä

Meidän viikonloppuun kuuluu myös ihan niitä perinteisiä arkihommia, kuten imurointia ja kaupassa käyntiä. Viikollakin niitä toki joutuu tekemään, mutta viikonloppuna tehdään aina perusteellisempi siivous ja käydään Prismassa niillä ”isommilla” ostoksilla.
Myös treenaaminen kuuluu meillä ihan joka viikonloppuun. Hyvin usein mummu leikkii Emilian kanssa ainakin toisena päivänä viikonlopusta sen aikaa, että isi ja äiti ehtivät yhdessä salille. Se säästää huomattavasti aikaa kun ei tarvitse käydä treenaamassa vuorotellen.

viikonloppuun

Lauantai-illan huumaa

Tänä lauantaina meillä oli nykyaikainen perheen yhteinen peli-ilta. Se tarkoitti sitä, että Emilian mentyä nukkumaan Sari pelasi Oskarin kanssa yhdessä Fortnitea, toinen toisessa huoneessa ja toinen toisessa. Itse istuin yksin olohuoneessa Afrikan tähti sylissä muistellen vanhaa kunnon aikaa kun liikkuakseen pelissä piti heittää arpakuutiota eikä vain painaa juoksunappia…

Kun olin heitellyt itsekseni riittävästi noppaa, lähdin baariin.
No joo, lähdin kyllä, mutta en ehkä sillä sen perinteisimmällä merkityksellä. Viivyin reissullani vain noin puolitoista tuntia ja olin autolla liikkeellä. Porin legendaarisessa Baarikaapissa esiintyi Vanhat Kuvat, joka soittaa covereita Maj Karman Kauniit Kuvat bändin vanhoista biiseistä. Oli ihan mieletön tunne taas kuulla nuo suosikkibiisit livenä parinkymmenen vuoden takaa. Kylmät väreet kulki pitkin selkää lähes jokaisen biisin kohdalla.

Sunnuntaishoppailut

Sunnuntaina käytiin taas salilla, laitettiin ruokaa, pestiin pyykkiä ja kaikkea muuta ihan tavallista. Sitten lähettiin yhdessä Pelle Hermannin leikkipuistoon leikkimään. Tällaiset yhteiset touhureissut on Emilialle (ja isille ja äidille myös) todella tärkeitä.

Kun oli tarpeeksi leikitty, siirryttiin Puuvilla-ostoskeskukseen hiukan shoppailemaan. Tai no, Sari shoppaili ja me Emilian kanssa odotettiin nätisti, niin saatiin sitten palkkioksi jäätelöt.

Shoppailureissun jälkeen oli vielä pienen sporttivartin aika ja me suunnattiin Porin stadionille ottamaan hiukan hikeä pintaan ja kuvaamaan samalla vähän kuvia ja videota tulevaan blogipostaukseen…

Nyt tätä kirjoittaessani on sunnuntai-ilta ja kello alkaa taas lähestyä puolta yötä. Nyt on aika mennä nukkumaan tiivistahtisen, mutta ihanan yhteisen vapaan viikonlopun jäljiltä ja herätä aamulla taas uuteen viikkoon. Mitäköhän kaikkea meillä on ohjelmassa ensi viikonloppuna…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.