Hae
Metallisydän

Mikä tekee palkkarista hyvän palkkarin?

Minulla on treenivuosia takana reilut parikymmentä ja lähes yhtä monta vuotta olen aina treenin päätteeksi hörppinyt palautusjuomaa. Monenlaisia palkkareita on tullut kokeiltua ja osaa käytettyä pidempäänkin. Vuosien varrella minulle onkin muodostunut aika selkeä käsitys siitä, millainen on hyvä palkkari.

palkkari

Ravintosisältö

Ehkä se oleellisin asia on palkkarin ravintosisältö. Hyvästä palkkarista on tärkeää löytyä sekä laadukasta proteiinia että nopeasti imeytyvää hiilihydraattia. Proteiini toimii lihasten rakennusaineena ja hiilihydraatti täyttää treenin aikana tyhjentyneet energiavarastot. Tällä hetkellä käyttämäni Dominus Nutritionin Refectio-palautusjuoma sisältää nopeasti imeytyvien proteiinien ja hiilihydraattien lisäksi myös magnesiumia, sinkkiä, kaliumia, kromia sekä C- ja D-vitamiineja, jotka omalta osaltaan nopeuttavat treenin jälkeistä palautumista.

Maku

Kovat salikundit väittävät, ettei lisäravinteiden maulla ole väliä, mutta kyllä tosiasia vaan on, että ihan jokainen valitsee mieluummin sen paremmalta maistuvan palkkarin ja kuralta maistuva palkkari jää käyttämättä. Itse kyllästyin jo vuosia sitten perinteisiin suklaisiin, mansikoihin ja vaniljoihin. Refectio onkin appelsiinin makuisena todella raikas tuulahdus perinteisten tunkkaisten palkkarimakujen joukossa.

Makuun liittyy myös palkkarin hyvä liukenevuus nesteeseen. Sitä osaa arvostaa jokainen, joka on joskus kyökkinyt sekoamatta jääneitä jauhoklönttejä kurkustaan.

Vatsaystävällisyys

Jokainen herkkävatsainen treenaaja osaa arvostaa palkkarin vatsaystävällisyyttä, eli tarkemmin sanottuna laktoosittomuutta ja gluteenittomuutta. Mikään ei ole ikävämpää kuin istua tunti treenin jälkeen vessassa kun vatsa reagoi palkkarin laktoosiin. Tämä onkin yksi niistä syistä, miksi palkkarikseni on valikoitunut juuri Refectio.

Luonnonmukaisuus

Luomu on in, myös lisäravinteissa. Miksi valita kaupasta luomubanaania tai luomujauhelihaa jos sitten treenin jälkeen kaataa kaikenlaisia keinotekoisia E-koodeja ja lisäaineita palkkarin mukana kurkustaan alas. Refectio ei sisällä lainkaan keinotekoisia makeutusaineita, aromeita tai väriaineita ja on siksi erinomainen valinta myös luomutiedostavalle treenaajalle.

Jokaisen oma valinta

Loppujen lopuksi on ihan jokaisen oma valinta mitä palkkarinaan käyttää, vai käyttääkö lainkaan. Tässä kuitenkin muutama juttu joita kannattaa hiukan miettiä valintaa tehdessään…

3 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Hei, onko tämä kaupallinen yhteistyö?

 2. CharlesTeego kirjoitti:

  Hy there, Look what we have for you! a fineoffers
  To qualify click on the link below

  https://drive.google.com/file/d/11gx1HB-ZHHKBiQeKCz3UptYloY8qGCNG/preview

 3. Luana kirjoitti:

  Tossa mainostamassasi tuotteessa on lisättyä fruktoosia, jota pidetään jopa pahempana kuin tavallista pöytäsokeria. Mulla maku tulee kyllä ihan oikeasti viimeisten joukossa kun palkkaria valitsen, koska kaikkeen tottuu. Jopa maustamattomaan riisiproteiiniin, jota tilaan 2,5kg säkeissä 😀

  Ps. Mä mietin kans, että onko kyseessä kaupallinen yhteistyö. Maininta siitä olisi kiva!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.