Hae
Metallisydän

Elämän epäreiluus

(Sisältää mainoslinkin) Tässä yhtenä päivänä käytyäni Prismassa ruokakaupassa, lastasin ostoskasseja autoon ja ihailin viereisessä ruudussa ollutta upeaa uudehkoa Audi-maasturia, sen nahkapenkkejä ja kiiltäviä erikoisvanteita. Omaan autooni istuessani mietin, miten epäreilua elämä onkaan, minulla ei koskaan tule olemaan varaa tuollaiseen autoon…

epäreiluus

Elämän epäreiluus

No siinä kotiin ajellessa sukelsin hiukan syvemmälle tuohon pinnalliseen ajatukseeni. Onhan minullakin auto ja hyvä auto onkin, vaikka ei Audi-maasturi olekaan. On myös niitä ihmisiä, jotka raahaavat ostoskassejaan päivittäin linja-autossa tai pyöränsarvessa kotiin. He varmasti haaveilevat edes jonkinlaisesta autosta, joka helpottaisi elämää huomattavasti.

Seuraavaksi ajatus jatkui niihin perheisiin, joissa ei kaupassakäynti ole ihan itsestäänselvyys. Meillä Suomessakin on valtavasti perheitä, joissa ei aina ole rahaa ruokaan. Siinä on autot aika kaukaisia haaveita kun vatsa kurnii ja jääkaappi on ihan yhtä tyhjä kuin lompakko. Siinä se elämän epäreiluus vasta esiin nouseekin toisten syödessä samaan aikaan gourmet-aterioita hienoissa ravintoloissa.

On lottovoitto syntyä Suomeen

Kun olin lapsi, kuulin usein sanonnan ”On lottovoitto syntyä Suomeen”. Usein se lausuttiin ivallisesti viitaten johonkin autoveroon tai muuhun ikävään asiaan, jota ei ihan joka maassa ole. Olisihan se nyt mukavampi syntyä vaikkapa Ruotsiin tai Saksaan missä autoverotus on paljon kevyempää.

Kun ottaa huomioon, että valtava määrä lapsia syntyy vuosittain nälänhädän keskelle, ei Suomen autoverotus enää tunnukaan ihan niin pahalta ja Suomeen syntyminen alkaakin taas tuntua aika lottovoitolta. Kyse on monesti katsantakannasta, ihan niinkuin omassa Audi-kateudessani.

Kun mikään ei riitä

Meissä ihmisissä on sellainen jännä piirre, että mikään ei oikein tunnu riittävän, aina haaveillaan jostain sellaisesta mitä meillä ei ole. Sitä kuvaa hyvin tuo haaveiluni Audista, vaikka oikeasti tykkään todella paljon meidän Fordista.

Monesti sitä haaveilee esimerkiksi palkankorotuksesta, voi kunpa saisi 500 euroa kuussa enemmän palkkaa, mihin kaikkeen rahat silloin riittäisivätkään… No voin kertoa, että jos yhtäkkiä saisikin tuon haaveilemansa 500 euron palkankorotuksen, ei menisi montaa vuotta kun sama haave ostaisi taas päätään, voi kunpa saisi 500 euroa kuussa enemmän palkkaa…

Miksi me ei voitaisi olla tyytyväisiä siihen mitä meillä on? Tuosta Audi-kateudestani pääsin ajatuskuluissani lopulta siihen, että minulla on oikeasti asiat todella hyvin. En minä tarvitse Audia ollakseni onnellinen.

P.S.

Jos kadehditte minulla kuvissa olevaa Makian Fishtail Parka takkia, sellainen löytyy TÄÄLTÄ

Yksi kommentti

  1. Martina kirjoitti:

    Tuo kaikki on ihan totta. Ja täällä ihminen joka kantaa ne kaikki ostoksensa bussissa ja kävellen, mulle kelpais mikä vanha Lada tahansa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *