Hae
Metallisydän

Sarin kuntotsekki ja välidieetin loppu

Reilu vuosi sitten alkoi Sarin matka kohti syksyn 2019 Fitness Expoa ja Body Fitnessin SM-kilpailua. Tuota matkaa on täällä blogissa seurattu aktiivisesti ja nyt ollaan yhdessä sen käännekohdassa…

Kuntotsekki ja välidieetin loppu

Tammikuun lopussa pidettiin palaveri valmentajien kanssa ja tehtiin kuntotsekki, että nähtiin miltä se kunto tässä vaiheessa oikein näyttää. 19 viikkoa olin ollut dieetillä ja siihen se loppui, siirryttiin reverse-ruokavaliolle. Olin odottanut välidieetin loppua kuin kuuta nousevaa ja haaveillut siitä, että saisin jonkun viikon syödä ihan vapaasti ja ladata akkuja. Tottakai tiesin, ettei mihinkään sikapossu-ruokavalioon siirrytä missään vaiheessa, mutta jos edes vähän karkkia tms…

kuntotsekki

Ja paskat! Ruokavalioon lisättiin 40g hiilaria, no vi**u jee! Tosi huima korotus, eihän se oikeastaan edes näkynyt ruokamäärissä juuri lainkaan… Sain sentään luvan syödä yhden laskiaspullan (arvatkaa vaan maistuiko hyvälle!!), koska korotuksesta huolimatta oltiin vielä miinuskaloreilla.

No olenhan minä silti maistellut pariin kertaan irtokarkkia ja syönyt yhden itse leipomani korvapuustin. Herkut olen parhaani mukaan yrittänyt sovittaa makroihin, mutta olen myös ajatellut, ettei sillä tässä kohtaa projektia ole isoa merkitystä, kunhan ei lyö syömisiä ihan läskiksi. Sitten, kun kisadieetti alkaa, ei soveltamisiin ole varaa yhtään, tai näin minä ainakin mietin.

Kuntotsekki WellGo Personal Training -valmentajien Ringa Ruisniemen ja Jani Sukevan valvovan silmän alla…

Miten dieetti sujui?

Dieetin aikana kroppa toimi hyvin ja vielä ihan viimeisellä viikolla paino tippui 500g. Yhden kerran tehtiin tiputus kaloreihin ja sillä mentiin loppuun saakka. Viimeisten viikkojen aikana alkoi huomata dieetin käyvän myös hermojen ja psyykkeen päälle. Kaiken kaikkiaan nautin kuitenkin dieetillä olemisesta ja oli hieno seurata kilojen tippumista ja kunnon kiristymistä.

Edelleen käyn viikottain vaa’assa ja seurataan valmentajien kanssa miten hiilarinostot vaikuttaa painoon. Painoa ei kuitenkaan saisi tulla montaa kiloa lisää eikä kroppaan saisi ainakaan kerätä rasvaa.

Tähtäin tulevaisuudessa

Yhtenä haasteena tulee olemaan etu- ja takaposeeraukset. Olkapäiden kanssa on sellainen ongelma, että ne jää poseissa liian eteen. Juuri, kun luulen tajunneeni miten homma toimii, ei asento olekaan oikeanlainen. Pose-treeniä pitää tehdä joka tapauksessa paljon ja minun vielä enemmän. Yläkropan lihaksistossa on jumiutumia ja olenkin ottanut ohjelmaan vielä säännöllisemmät hierojalla käynnit, jotta saadaan jumit auki ja pose-asentoihin aukinaisuuden tuntua.

Kilpailulisenssin maksettuani, on kaikki alkanut tuntua jotenkin todellisemmalta ja minusta on mahtavaa tavoitella unelmaani. Olen päättänyt, että kaikkeni teen ja uskon sen myös riittävän.

 

Jos Sarin projekti kiinnostaa, sen aiemmat osat löytyy TÄÄLTÄ ja projektia ja elämää sen ympärillä pääsee seuraamaan lähes päivittäin Metallisydämen Instagramissa, laita ihmeessä seurantaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *