Hae
Metallisydän

Vinkkejä parisuhteen ongelmatilanteisiin

Parisuhteeseen kuuluu rakkauden ohella myös pienet erimielisyydet ja riidatkin aika-ajoin. Melkein voisi jopa sanoa, että on aika huolestuttavaa jos koskaan ei riidellä mistään. Jokaisessa parisuhteessa joku nukkuu joskus sohvalla, eikä sitä kannata ottaa sen raskaammin, vaan lähinnä retkeilyn kannalta. Turhista asioista on kuitenkin aivan turha riidellä, niistä selviää muutenkin, ainakin jos noudattaa näitä vinkkejä…

Vinkkejä parisuhteen ongelmatilanteisiin

vinkkejä

Vessan istuin

Ikuisuuskysymys, sekä ehkä se kaikkein yleisin ja täysin turha riidan aihe on vessan istuimen asento. Tuskin on miestä, joka ei olisi jokus kuullut mainintaa ylös jätetystä vesan istuimesta… Tähän on yksinkertainen ratkaisu. Mies: Laske se vessanistuin alas kun olet pissannut. Ja nainen: Jos vessan istuin on ylhäällä, laske se alas ennen kuin pissaat. Se on ihan yhtä helppoa molemmille.

Yhteinen vapaapäivä

Työviikko on raskas ja viikonloppua odotetaan hartaasti. Lauantai-aamun koittaessa molemmilla on tarve rentoutua ja luonnollisesti suunitelmat valmiina sitä varten. Naiselle lauantai on mitä parhain siivouspäivä, lakanoidenvaihtopäivä ja vessanpesupäivä. Miehelle taas lauantai on päivä, jolloin on aikaa urheilla, makailla sohvalla ja katsoa televisiota. Riidan välttämiseksi yhdistäkää suunnitelmanne. Kun ensin on urheiltu yhdessä, voidaan aivan hyvin siivota koti yhdessä ja lopuksi majoittua sohvalle katsomaan televisiota yhdessä.

Kommunikointi

Aivan liian usein riidat aiheutuvat huonosta kommunikoinnista. Miehet sanovat mielipiteensä suoraan, mikä saattaa naisesta tuntua töksäyttelyltä, jopa töykeältä. Naiset taas harvemmin sanovat mitään suoraan, naiset antavat ymmärtää. Ja sitä taas miehet eivät ymmärrä. Molempien onkin hyvä pyrkiä ottamaan toisen kommunikaatiotavat huomioon jotta vältytään aivan turhilta väärinkäsityksistä johtuvilta riidoilta. Miehen on lisäksi hyvä ottaa myös huomioon se seikka, että tiettyyn aikaan kuukaudesta naisen kyllä ja ei saattavat tarkoittaa aivan mitä sattuu.

Kommunikaatioon kuuluu myös nalkuttaminen. Miehen onkin hyvä muistaa, että jatkuva nalkuttaminen, kuten ”Laittasitko kalsarit suoraan pesukoppaan” tarkoittaa ettet ole ottanut asiaa kuuleviin korviisi. Hämmästyttävää, nalkutus loppuu aiheesta kuin seinään, kun korjaat jatkossa kalsarisi aivan omaehtoisesti pesukoppaan ihan itse.

Naisen taas on hyvä muistaa, että jos olet mielestäsi lihava tai ”näytät pullealta tässä mekossa”, niin todennäköisesti myös on. Sitä ei kannata kysyä mieheltä, koska mies sanoo yleensä mielipiteensä suoraan, eikä se ole miehen syy jos pahoitat siitä mielesi.

Miesten ja naisten työt

Myös perinteiset sukupuoliroolit kannattaa jo pikkuhiljaa unohtaa, ei ole miesten töitä ja naisten töitä, on vain yhteisiä töitä ja miesten töitä. Siivoamiset, pyykinpesut ja muut kuuluu ihan yhtä lailla miehelle kuin naisellekin. Naisen kannattaa silti edelleen esittää avutonta ja antaa miehen hoitaa esimerkiksi auton renkaiden vaihto ja naulojen seinään lyöminen, jotta mies saa tuntea itsensä mieheksi. Ja miehen kannattaa ehdottomasti opetella ainakin sen verran tekemään ruokaa, että selviää hengissä jos nainen sattuu lähtemään vaikka viikonlopuksi tyttöjen kanssa mökille.

Kun riitaa kuitenkin tulee…

Kun kuitenkin jossain vaiheessa väistämättä ajaudutaan riitaan, kannattaa se selvittää heti. Vakuutan että asioiden selviksi puhuminen on takuuvarmasti tärkeämpää kuin jääkiekko-ottelun viimeinen erä tai Tanssii Tähtien Kanssa finaalinelikon selviäminen. Mitään vakavia keskusteluita ei koskaan hoideta mainostauolla ja lopputulokset voi aina googlettaa netistä.

Ja jos joskus riidellään, niin muistetaan myös halata ja pussata sekä kertoa kuinka rakas ja tärkeä se toinen on. Sillä saa aina aika monta vessan kannen ylös unohtamista anteeksi…

House of Brandon Mid Season Sale

Yksi hyvä tapa ehkäistä riitoja on myös shoppailla vaatteita House of Brandonin Mid Season Salesta, joka alkaa tänään ja kestää 24.3. asti! TÄSTÄ shoppailemaan!

(Sarilla kuvissa oleva Vila-nahkatakki on tilattu House of Brandonista)

Yksi kommentti

  1. Henriikka kirjoitti:

    Turhaa riidellä mistään vessan renkaan laskemisesta. Molemmat sulkee pöntön kannen niin ei tarvii riidellä. Täytyy myöntää, että ärsyttää ne vieraat, jotka jättää pöntön kannen auki, mutta niille ei vissiin voi asiasta suuttua. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.