Hae
Metallisydän

Nyt sisustetaan lasten ehdoilla – Puolapuut olohuoneessa!

Lapsiperheissä joudutaan tekemään paljon kompromisseja ja tekemään paljon asioita lasten ehdoilla. Auto valitaan lapsen tarpeiden mukaan, samoin on lomamatkojen suhteen. Aamuisin herätään kukonlaulun aikaan ja illalla katsotaan telkkaria ilman ääntä. Ja nämä on kaikki ihan okei. Olohuoneen sisustamisessa meillä on kuitenkin mennyt raja ja kun aloin ehdotella että hankitaan puolapuut olohuoneeseen, ei Sari ensin oikein lämmennyt ajatukselle…

puolapuut

Nyt sisustetaan lasten ehdoilla – Puolapuut olohuoneeseen!

Täytyy kyllä myöntää, ettei siinä lopulta hirveän paljon suostuttelua tarvittu, ainakaan sen jälkeen kun näytin Sarille kuvan Fitwoodin kokovalkoisista puolapuista. Sarilla oli varmaan ollut mielessään kuva samanlaisista puolapuista joita joskus 20 vuotta sitten oli jokaisen koulun liikuntasalissa. No sellaisia en itsekään meidän olohuoneeseen olisi suostunut asentamaan, mutta näiden kohdalla sain tahtoni lävitse.

Meillä on ollut jo pidemmän aikaa eteisen katossa Fitwoodin voimistelurenkaat, joissa Emilia keinuu ja leikkii, tai kuten itse sanoo, renkkuu, lähes päivittäin. Renkkumisen lisäksi Emilia rakastaa kaikenlaista kiipeilyä, mistä ajatus puolapuista lähtikin ja luonnollinen valinta olikin Fitwoodin laadukkaat ja tyylikkäät Upplyft-puolapuut, jotka kokovalkoisina oikeastaan ihan sopivat meidän olohuoneen sisustukseen.

Liikkumisen riemua

On ihan mahtava seurata Emilian riemua uusista puolapuista, kiipeilemisestä, roikkumisesta ja hyppimisestä. Rohkeus kasvaa kovaa vauhtia ja hyvin pian isin on jostain hankittava kunnon pehmustepatja puolapuiden alle jumppapatjan tilalle… (ehdotuksia hyvistä pehmustepatjoista otetaan vastaan)

Tässä jo useana iltana Emilia on melkein hiki päässä renkkunut ja kiipeillyt, hyppinyt ja pomppinut, leveä hymy kasvoilla.

Muutakin kuin tablettia ja pelikoneita

Nykypäivänä kun jatkuvasti puhutaan lasten ruutuajoista, pelaamisesta, netflixistä, kännyköistä ja tableteista, on meidän vanhempien hyvä miettiä tarjoammeko lapsillemme riittävästi muuta aktivointia. Emiliakin pelaa mielellään tabletilla ja katsoo videoita, mutta lähes poikkeuksetta jää tabletti pöydälle jos Emilialle ehdottaa kiipeilyä tai renkaissa renkkumista.

Itse olen sitä mieltä, että puolapuut olohuoneessa ei ole ollenkaan huono idea, ei sisustuksellisesti eikä muutenkaan. Lähinnä nyt mietinkin mitä vastaavaa seuraavaksi keksisin… Viimeistään ainakin kun kesä tulee, rakennan pihaan sen kiipeilyteline/liukumäki/keinusysteemin jota jo viime kesänä suunnittelin 🙂

2 kommenttia

  1. Elina kirjoitti:

    Kuinka hyvin noissa pystyy aikuinen vetämään leukoja? Meillä ei ole lapsia mutta ihan itseäni ajatellen olen joskus haaveillut puolapuista 😀

  2. massachusetts historical society kirjoitti:

    ” Subbha the Nun: ”What do you assume of any essence, right
    here on this cemetery grower (my body), crammed with
    corpses (useless plants and animals that I have eaten), this body destined to interrupt up? http://felixthufq.blogstival.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.