Hae
Metallisydän

Fitness tavallisen tallaajan näkökulmasta

Me fitness-jengi, eli fitness- ja keholajeissa kilpailevat, niitä harrastavat, fitness-laiffia elävät tai treenaamiseen ja terveelliseen ruokaan muuten vaan enemmän tai vähemmän hurahtaneet pidämme omaa elintapaamme ihan normaalina ja luonnollisena. Ulkopuolisen silmin se on kuitenkin jotain ihan muuta. Otetaanpa askel taakse ja katsotaan tätä touhua hieman tuolta tavallisen tallaajan kuvakulmasta…

tallaajan

Treenaaminen
Fitness-jengi nauttii salitreenistä, naama punaisena tangon alla puhkimisesta, valtavien rautamäärien nostelemisesta, oman (tai jonkun muun) pullistelevan hauiksen tai pakaran tarkkailemisesta peilin kautta ja aerobisen hinkkaamisesta hikiveden valuessa pitkin kasvoja. Tavallisen tallaajan näkökulmasta salitreeni, josta me niin nautimme, on aivan hullua puuhaa puhumattakaan siihen käytetystä ajasta. Harrastajalle 8-10 tuntia viikossa on ihan normaali treenimäärä kun taas kilpailijalle ei välttämättä riitä 20 tuntia viikossa salitreeniin, aerobiseen harjoitteluun, poseerausten harjoitteluun ja kehonhuoltoon. Se on valtava panostus, jota tavallinen tallaajamme, pari kertaa viikossa uimassa tai kävelylenkillä käyvä perheenisä tai -äiti ei voi ymmärtää.

20150220_115253

Syöminen
Fitness-jengi ahtaa osan vuodesta itseensä valtavia ruokamääriä. Riisiä saattaa mennä kilo päivässä ja kanaa saman verran. Kun kylkeen heitetään vielä kennollinen kananmunanvalkuaisia ja pussillinen kaurahiutaleita, alkaa ruuan määrä olla jotain aivan käsittämätöntä, tavallisen tallaajamme perhe söisi sitä ruokamäärää viikon.

Toisen osan vuodesta erityisesti se kilpaileva osa fitness-jengistä (sekä kaikki kesäkunnontavoittelijat) ovat dieetillä, mikä tarkoittaa että syödään todella vähän ja sekin vähä aivan käsitämättömiä ruoka-aineita, kuten parsakaalia, jota yksikään tavallinen tallaaja ei suostu suuhunsa laittamaan.

20160121_233407

Lisäravinteet
Ruokiensa lisäksi fitness-jengi käyttää monenlaisia lisäravinteita, joiden nimistä tavallinen tallaaja ei ymmärrä yhtään mitään. On hydrolisoitua heraisolaattia, citrulliinimalaattia, kreatiinimonohydraattia ja vaikka mitä superblastmutant3xtr3m3boombox:eja. Ei ihme, että osa tavallisista tallaajista pelkää jokaisen treenaajan sheikkerissä lymyilevän mitä lie mörköjä. Tavalliselle tallaajalle onkin kahvipöydässä aivan turha selittää että ne sheikkerin sisältämät proteiinit ja hiilihydraatit on ihan samoja mitä saadaan normaalista ruuasta…

20140316_100943

Ja viimeisenä se itse kisaaminen
Fitness-jengille vuodessa on kaksi kohokohtaa. Ensimmäinen niistä, kevään kisaviikonloppu oli juuri viikko sitten ja toinen kohokohta, Fitness Expo järjestetään syksyllä. Noina kahtena viikonloppuna kilpaileva osa fitness-jengistä kiipeää lähes alasti lavalle esittelemään nälkiintyneen näköistä maalattua ja öljyttyä vartaloaan ja pullistelemaan luonnottoman näköisiä lihaksiaan loppuosalle fitness-jengistä, joka hurraa katsomossa kolme hupparia päällekäin päällään näyttääkseen isommalta kuin onkaan. Siinä joukossa olisi tavallinen tallaajamme ihmeissään – ihan syystä.

Itseasiassa nyt kun tuota koko fitness-touhua ajattelee hiukan tarkemmin, niin onhan se nyt ihan saatanan hullua hommaa. Mutta jotain hienoa siinä silti vaan on.

Yksi kommentti

  1. Super Affiliate System 2.0 kirjoitti:

    Excellent article. Keep posting such kind of information on your site.
    Im really impressed by it.
    Hey there, You have performed a great job. I will certainly digg it and individually suggest to my friends.
    I’m confident they will be benefited from this website.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *