Hae
Metallisydän

Fitness-parisuhde

Kun kaksi fitness-hurahtanutta ihmistä löytää toisensa ja päättää yhdistää maitorahkansa samaan jääkaappiin, muodostuu fitness-parisuhde. Fitness-parisuhteessa aamuaerobinen menee yhteisen vierekkäin köllöttelyn edelle ja romanttisella illallisellakin mussutetaan broilerin rintafileetä ja parsakaalia. Voiko tällainen fitness-parisuhde toimia vai kaatuuko se omaan mahdottomuuteensa?

Fitness-parisuhde

parisuhde

Näin äkkiseltään voisi fitness-ihmisen kanssa elämisen kuvitella mahdottomaksi. Miten voi elää sellaisen kanssa, joka syö riisiä ja kanaa juuri silloin kun kello näyttää olevan sen aika, oli nälkä tai ei ja oltiin sitten missä tahansa. Tai sellaisen kanssa, jolle on turha ehdottaa romanttista kävelyä puistossa, koska massakaudella ei harrasteta aerobista. Tai jonka viikonpäivät on nimetty maanantain ja tiistain sijaan rintapäiväksi ja jalkapäiväksi.

Haasteellista se onkin, ja harvoin siitä ihan normaali ihminen selviytyy. Kyllä se hyvin usein vaatii toisen, ainakin jollakin tasolla fitness-hurahtaneen ihmisen, jotta parisuhteesta tulee yhtään mitään. Toki poikkeuksiakin on, mutta useimmiten fitness-elämäntyyliä ymmärtääkseen ja sen vaatimat uhraukset hyväksyäkseen, siinä pitää elää ainakin jollakin tasolla mukana.

Tavis ei voi ymmärtää, mikä vetää salille treenaamaan jalkoja raskaan työpäivän jälkeen, mikä saa lähtemään aamuvarhaisella lenkille ulos vesisateeseen, tai syömään sitä kammottavalta haisevaa ja maistuvaa parsakaalia päivästä toiseen… Nyt kun tarkemmin asiaa ajattelee, en sitä ymmärrä kyllä minäkään…

Toisaalta taas fitness-parisuhde varmasti vahvistaa itse itseään. Kun molemmilla on sama intohimon kohde (tai pakkomielle, miten vaan), on se varmasti parisuhdetta vahvistava asia. Mikä sen hienompaa kuin varmistaa oman rakkaan kyykkyjä salilla tai lähteä sinne aamuaerobiselle yhdessä? Tehdä kauppareissuille yhteiset eväät ja hankkia mätsäävät sheikkerit? Ja mikä parasta, parsakaalikaan ei maistu niin pahalta kun sitä voi syödä oman rakkaansa kanssa yhdessä. (Maistuu se silti…)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *