Hae
Metallisydän

Metallisydän Gym 2015-2020

Niin kauan kuin olen salitreeniä harrastanut (eli ihan hiton kauan), olen myös haaveillut omasta kuntosalista. Se nyt on aina ollut vain sellainen utopistinen haave, samaan tapaan kuin ferrarin omistaminen tai lottovoitto. Vuoden 2015 kesällä keksin, että vaikka en koskaan oikeaa omaa kuntosalia omistaisikaan, voin ainakin hankkia autotalliin kyykkyhäkin, penkin ja painoja. Siitä se ajatus Metallisydän Gymistä sitten lähti…

Metallisydän Gym 2015

Tuolloin vuonna 2015 asuimme Ulvilassa rivitalossa, jossa meillä oli pieni autotalli, tai oikeastaan se oli ovellinen autokatos. Siinä oli soralattia eikä minkäänlaista lämpöeristystä tai lämmitystä. Sinne kuitenkin levitin palan terassimattoa ja sen päälle rakensin Metallisydän Gymin ensimmäisen version.

Metallisydän Gym 2016

Vuonna 2016 muutimme Poriin, omakotitaloon jossa oli ihan oikea autotalli. Betonilattiat ja lämpöeristys. Lämmitystä ei tallissa silloin ollut, mutta luksusta se oli silti. Sinne muutti silloinen Metallisydän Gym ja samalla aukesi ihan uudenlaiset mahdollisuudet oman kotisalin rakentamiselle. Visioita alkoi pyöriä mielessä…

Metallisydän Gym 2017

Vuonna 2017 alkoi todellinen visioiden toteuttaminen. Terassimatto vaihtui oikeaan kumiseen kuntosalimattoon, sali sai välikaton ja lämpöpatterin, mikä paransi huomattavasti treenaamismukavuutta ainakin talvikuukausina. Välineistöä laajensin esimerkiksi taljalaitteella ja käsipainoilla… Puitteet treenaamiselle alkoi olla jo kohtalaiset, mutta todellisuudessa olin päässyt vasta alkuun päässä pyörivien visioiden toteuttamisessa. Joka kerta kun kotisalilla treenasin, näin ympärilläni uusia mahdollisuuksia, uusia hankintoja joita pitäisi tehdä…

Metallisydän Gym 2018

Vuonna 2018 projekti eteni monin harppauksin kun pääsin kunnolla vauhtiin noiden visioiden toteuttamisessa. Aiempi totaalipaska taljalaite vaihtui laadukkaaseen, kyykkyhäkki Smith-laitteeseen ja käsipainovalikoima laajeni tuntuvasti. Tankoja ja taljakahvoja kertyi myös lisää, kuten monenmoista muutakin pientä treenitarviketta. Paljon erilaista askaretta mahtui tuohon vuoteen, mutta ehkä suurin urakka oli koko kotisalin lattian uudelleen tekeminen. Tyhjensin koko salin ja asensin kauttaaltaan lattiaan kumimaton alle neljän sentin paksuiset umpikumiset painonnostoalustat ja filmivaneria. Jo uskalsi painoja kolistella hiukan reilummin…

Metallisydän Gym 2019

Vuoden 2019 aikana kotisalini sai ensimmäisen laajennuksensa. Siirsin aiemmin rakentamaani autotallin väliseinää reilulla metrillä, jotta sain tilaa kauan himoitsemalleni jalkaprässi/hack-laitteelle. Varastotila väliseinän toisella puolen pieneni, mutta se oli pieni murhe kotisalin treenimahdollisuuksien kasvaessa reilusti.

Metallisydän Gym

Vuoden 2019 aikana laajensin kotisalin levytankovalikoima useilla laadukkailla levytangoilla ja erikoistangoilla, painokiekkoja kertyi myös lisää monta sataa kiloa. Käsipainovalikoima laajeni sekin jälleen, eikä enää puutu kuin muutama pari jotta sarja olisi täydellinen.

Metallisydän Gym 2020?

Suoraan on myönnettävä, että vuonna 2015 sitä ensimmäistä tankoa sorapohjaiseen talliin kantaessani en olisi villeimmissä kuvitelmissanikaan osannut haaveilla kotisalini olevan joskus sellainen kuin se nyt on. Vaikka se edelleen on kaukana ”oikeasta” kuntosalista, viihdyn siellä varsin hyvin ja melkein voisin sanoa toteuttaneeni vuosien takaisen haaveen omasta kuntosalista.

Visiot ei silti suinkaan ole loppuneet. Edelleen kun treenaan kotisalilla, näen ympärilläni uusia kehittämismahdollisuuksia, uusia hankittavia välineitä ja tarvikkeita. Käsipainosarja on saatava täydelliseksi, taljakahvoja muutamia lisää ja pakkohan tuohon tankotelineen tyhjään paikkaan on vielä yksi tanko hankkia… Siinä vasta osa tämän hetken visioista 😀 Saa nähdä mihin vuosi 2020 Metallisydän Gymin vie…

2 kommenttia

  1. Jenni kirjoitti:

    Kyllä kelpaa treenata ?
    Treenaako myös Sari tuolla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *