Hae
Metallisydän

Hyvä että on vahva tahto…

Hyvä että on vahva tahto, tokaisi Sari tässä jonakin päivänä seuratessaan vierestä tahtojen taistelua yrittäessäni saada Emiliaa pukeutumaan aamulla. En tosin ole ihan varma kumpaa meistä Sari tarkoitti…

Hyvä että on vahva tahto…

Me ollaan Sarin kanssa molemmat suhteellisen vahvatahtoisia ihmisiä, jossakin määrin ehkä jopa hieman itsepäisiä. Ei siis ihme, että Emiliallakin tahtoa riittää… En ole ihan varma, onko viiden vuoden kohdalla jokin tietty kehitysvaihe, jolla pyritään koettelemaan vanhempien hermoja oikein erityisesti, mutta siltä se ainakin tällä hetkellä vaikuttaa.

Alla on kuva, jonka kautta toivotin seuraajille Instagramissa hyvää vappua. Kukaan tuskin osasi arvatakaan millainen taistelu tuon kuvan ottamista edelsi…

Minäpä kerron…

Ilmapallo-gate

Ehdotin Sarille kuvan ottamista. Sari hiukan ehosti itseään, pukeutui kuvaa varten ja poseerasi nätisti. Jotain puuttui, ehdotin jos Sari ottaisi kuvaan vappurekvisiitaksi Emilian vappupallot. Virhe. Siitä alkoi uskomaton sota vappupallojen käyttöoikeudesta. Emilian mielestä pallot olivat hänen omaisuuttaan ja ilman hänen lupaansa niistä ei saa ottaa kuvaa. Oma näkemykseni oli että palloja voisi hyvin lainata yhden kuvan verran. Tästä seurasi tahtojen taistelu, jossa ei ääntä ja kyyneliä säästelty.

Housu/sukka/paita-inho

Toinen arkeamme vahvasti sävyttävä taistelunaihe on vaatteet. Emilialla on usein hyvin vahva käsitys siitä, mitä vaatteita hän haluaa käyttää. Tai ainakin vahva käsitys siitä, mita vaatteita hän ei halua käyttää. Välillä kun housut puetaan jalkaan, iskee niin vahva housuinho, että ne on revittävä jalasta pois lattaialla maaten ja huutaen. Sama saattaa toistua useampienkin housujen kanssa yhden aamun aikana. Housuinhon lisäksi on sitten myös sukkainho ja paitainho.

Onneksi vahvan tahdon lisäksi Emilia on perinyt vanhemmiltaan myös erinomaisen tyylitajun ja useimmiten päälle valikoituva asukokonaisuus on yllättävää kyllä hyvinkin yhteensopiva ja tyylikäs.

Muita ajankohtaisia tahtojen taistelujen aiheita ovat muunmuassa tabletilla pelaaminen, hampaiden peseminen ja nukkumaan meneminen. Kaikista näistä arjen taisteluista huolimatta olen silti samaa mieltä, hyvä että on vahva tahto. Eikä se siitä ainakaan iän myötä helpota, ainakaan jos vanhempiinsa tulee…

P.S.

Sarilla kuvassa oleva paita on tilattu House Of Brandonista ja ne s**tanan ilmapallot on ostettu Prismasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *