Hae
Metallisydän

Tee itse leikkikeskus – Day 2

Toinen päivä leikkikeskuksen rakennusprojektia takana ja alkaa olla paikat hiukan hellinä ja niska kunnolla palanut. Leikkikeskus on kuitenkin edennyt hyvää vauhtia ja se on pääasia.

Tee itse leikkikeskus – Day 2

Ensimmäisenä päivänä sain pystyyn ensimmäisen leikkitornin liukumäkineen ja tikkaineen. Nuo ensimmäisen päivän rakentelut löytyy TÄÄLTÄ. Toisen päivän tavoitteena oli saada pystyyn toinen torni kiipeilyseinineen.

Päivä aloitettiin Emilian kanssa yhteisellä kauppareissulla. Haettiin filmivaneri kiipeilyseinää varten ja hiukan lisää puutavaraa ja ruuveja. Kauppareissun jälkeen päästiin tositoimiin ja junttaamaan tolppia pystyyn. Tällä toisella kerralla se sujui huomattavasti joutuisammin kun ensimmäisenä päivänä oli löydetty se helpoin tapa saada julmetun korkeat tolpat pystyyn.

Sama koski tasanteen tekemistä, se suijui melkein rutiinill akun ensimmäisenä päivänä oli jo mietittynä kaikki valmiiksi. (hiekkalapion pää on muuten täydellisen kokoinen terassilautojen väliksi 😉 )

Kun tolpat ja tasanne oli saatu valmiiksi, päästiin päivän varsinaisen haasteen pariin. Seuraavaksi piti nimittäin rakennella leikkikeskukseen kiipeilyseinä. Painaa muuten ihan hitosti tuollainen hiukan paksumpi filmivaneri. Se saatiin kuitenkin kärrystä ”leikkuupöydälle” ja siinä sitten surauttelin levyn oikean kokoiseksi. Se sitten kiinni telineen runkopuihin niin kiipeilyseinä alkoi jo hahmottua muuallakin kuin omassa mielessäni…

Seinäkiipeilyotteet oli hankittu jo hyvissä ajoin ja seuraavaksi piti sommitella ne sopiville paikoille. Oli muuten tarkkaa puuhaa…

Kun sommitelma oli valmiina, pääsin porailemaan reikiä ja kiinnittämään otteita. Pirun kovaa tavaraa tuo filmivaneri, ainakin meikäläisen jo valmiiksi hiukan tylsällä poranterällä sai painaa välillä ihan tosissaan että sai siihen reiät aikaiseksi.

Sinne ne otteet kuitenkin saatiin lopulta kiinni seinään ja Emilia pääsi kokeilemaan. Hyväksyntä tuli heti ja taas kerran isille kiire rakentaa kaiteet tasanteelle kun tyttö kiipeili ylös alas seinää pitkin.

Kun kaiteet oli saatu paikoilleen, alettiin olemaan päivän tavoitteessa. Vielä ei kuitenkaan malttanut lopettaa, vaan hämähäkkikeinu piti vielä saada paikoilleen. Se ei iso projekti ollut kun suunnitelma oli jo valmiina. Enää piti toteuttaa, eli pari kakkosnelosta kiinni telineisiin, niihin kannakeraudat ja vielä yksi kakkosnelonen siihen väliin kannakerautoihin kiinni. Sitten vielä keinun kannakkeet paikoilleen ja keinu kiinni.

Siinä toisen rakentelupäivän hommat. Vielä jäi jonkinverran askarreltavaa, kuten katot ja köysiverkko tai köysitikkaat. Ja täytyy myöntää, että nälkä kasvaa syödesä ja mielessä olisi vielä yksi pieni ”vartin homma” jolla laajentaa leikkikeskus uusiin ulottuvuuksiin… Saa nähdä toteutanko ajatukseni vai en…

Ensimmäisen päivän rakentelut löytyy TÄÄLTÄ

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *