Hae
Metallisydän

Juhannus eri ikävaiheissa

Juhannus, keskikesän juhla. Juhla jota voi viettää hyvin monella tavalla…

juhannuksen

Juhannus eri ikävaiheissa

Muistan lapsuuden juhannukset, jotka vietettiin perheen kanssa mummun ja papan mökillä. Niihin kuului saunomista ja uimista, erilaisten herkkuruokien syömistä ja aina joskus juhannuskokko. Muistan (joskin ehkä hieman hämärästi) myös nuoruuden juhannukset, joita vietettiin ystäväporukassa yhden ystävän vanhempien mökillä saunoen, syöden kylmiä makkaroita ja lihapiirakoita ja juoden ilojuomaa, useimmiten enemmän kuin vähemmän… Omat vuoronsa juhannuksen vietossa ovat saaneet lapsuuden ja nuoruuden juhannusten jälkeen myös varhaisaikuisuuden festarijuhannukset ja niiden jälkeen työn merkeissä vietetyt juhannukset. Joka ikävaiheelle on tähän mennessä ollut omanlaisensa juhannukset, kaikissa omat hyvät juttunsa.

Nyt viimeisinä vuosina Juhannus on mennyt ihan uudessa ikävaiheessa, isänä. Siihen kuuluu niitä samoja elementtejä kuin lapsuuden juhannuksiin, mutta hieman eri näkökulmasta. Taas tänä juhannuksena nautin suunnattomasti päästessäni tarjoamaan Emilialle sellaisen juhannuksen, joista olin itse saanut nauttia lapsena.

Vaikka jokaisen ikävaiheen juhannukset mahtavia ovatkin olleet, olen nauttinut niistä lapsuuden juhannuksista perheen kanssa mummun ja papan mökillä eniten, kunnes nyt olen päässyt nauttimaan niistä uudelleen oman lapsen kautta. On ihana seurata miten pieni lapsi nauttii läheisten kanssa touhuamisesta, saunomisesta ja mökkielämästä savusaunoineen kaikkineen.

Toivon että vuosien varrella tästä minulle niin rakkaasta maisemasta muodostuu Emilialle yhtä rakas ja mummun ja papan kesämökistä yhtä merkityksellinen paikka kuin mikä se on minulle. Toivon, että joskus tulevaisuudessa, vietettyään juhannuksia niin kavereiden kanssa mökillä kuin festareillakin, tuo aikuinen Emilia oman lapsensa nauttimaan juhannuksesta tutulle rakkaalle mökille, mummun ja papan kanssa, mikä olisi itselleni taas uusi ikävaihe juhannuksen vietossa.

Jos juhannus käy pitkäveteiseksi, tsekkaa vaikka TÄÄLTÄ kesäinen ulkotreeni juhannuksen piristykseksi!

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.