Hae
Metallisydän

Forkut pumppiin!

Täällä Metallisydän blogissa on aika runsaasti eriliaisia treenijuttuja. Paljon on tyhjänpäiväistä höpinää treenaamisesta, mutta aika paljon löytyy myös valmiita treeniohjelmia ja ohjeita yksittäisten lihasryhmien treenaamiseen. Kaikkien kyykky- ja hauistreenijuttujen seasta olin kuitenkin huomaavinani yhden puutteen, forkkujen treenaamisesta ei ole tainnut isommin olla puhetta… No nyt on, tässä postauksessa laitetaan nimittäin forkut pumppiin!

forkut pumppiin

Forkut pumppiin!

Ensimmäisiä kertoja kävin kuntosalilla joskus 14-15 vuotiaana ja aikalailla saman tien hurahdin treenaamiseen oikein kunnolla. Silloin treeni-into oli ihan huipussaan ja treenaamisessa olikin huomattavasti enemmän intoa kuin järkeä. Muistan eräänkin kerran,  kun kotiin lähteminen treenin jälkeen Ulvilan vapaa-ajankeskuksen kuntosalilta oli suhteellisen haasteellista… Olin mennyt salille kevarilla ja treenannut forkkuja oikein kunnolla, niin kunnolla, että kun piti lähteä kevarilla kotiin, en saanut puristettua kytkinkahvaa alas…

Tällä kertaa ei viedä hommaa ihan niin pitkälle, mutta treenataan kuitenkin forkut kunnon pumppiin parilla erinomaisella liikkeellä.

Hauisliike myötäotteella

Kaikki osaa perinteisen hauisliikkeen levytangolla. No tässä liikkeessä käännetään ote myötäotteeksi, eli otetaan tangosta kiinni rystyset ylöspäin. Sitten tehdään rauhallisella tahdilla noin 15 toiston sarjoja sopivalta tuntuva määrä.

Suosittelen tähän liikkeeseen ehdottomasti mutkatankoa suoran tangon sijaan. Mutkatangosta saa huomattavasti ranneystävällisemmän otteen kuin suorasta tangosta. Itselläni on käytössä ATX:n huippulaadukas ATX SZ Curl Bar Pro .

Rannerullaus

Forkkutreenin toinen liike on rannerullaus, joka on suoraan sanottuna ihan törkeän tehokas liike ja saa forkut varmasti pumppiin ja liekkeihin. Tähän tarkoitukseen olen nähnyt monenlaisia erilaisia tekeleitä itsetehdyistä puukeppiin sidotuista naruista lähtien. Ylivoimaisesti paras käyttämäni laite tähän tarkoitukseen on (yllätys yllätys) ATX:n valmistama ATX Wrist Roller, jossa teräksestä valmistettuun 50 mm otepaksuiseen kahvaan on liitetty leveä nailonhihna. Hihnan päähän on helppo liittää juuri sen verran painoa kuin ranteissa on voimaa…

Sitten vaan ojennetaan käsivarret suoriksi eteen ja lähdetään kerimään hihnaa painoineen ylös-alas. Ja voi ju**lauta kun alkaa kohta forkkuja polttaa! Tässä saa olla oikeasti varovainen jos aikoo loppupäivän aikana puristaa sen kevarin kytkinkahvan alas…

Niin tuo ATX:n kulmatanko kuin rannevahvistinkin löytyy GoFitness Megastoresta, laittakaahan forkut pumppiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.