Hae
Metallisydän

Leikkimökki ja kiipeilytelineen muutti myös!

Muutama vuosi sitten rakensin Emilialla leikkimökin, enkä ihan minkä tahansa pienen pilipalikopperon, vaan oikein kunnon kokoisen ja sellaisen, joka on tehty kestämään. Viime kesänä rakensin sen viereen kiipeilytelineen samalla periaatteella, suunnitelmissa ei ollut koskaan niitä siirrellä. Mutta sitten me saatiin päähämme muuttaa, joten niin muutti leikkimökki ja kiipeilytelinekin!

Leikkimökki ja kiipeilyteline muutti myös!

Leikkimökin osalta oli alusta asti selvää, että sitä ei käsipelillä siirretä senttiäkän, sen verran painava kokonaisuus tuo mökki on. Kiipeilytelineen suhteen harhakuvittelin, että jos siitä puran välisillan pois ja riisun hieman muutenkin, se saadaan käsin nostettua paikaltaan peräkärryn päälle ja siirrettyä sillä. Todellisuus iski vasten kasvoja kun pienen purkamisen jälkeen yritin nostaa yhdestä jalasta – ei liikahtanutkaan. No ei siinä mitää, nosturi saisi nostaa kiipeilytelineen samalla kun tulee nostamaan leikkimökkiä.

Ammattitaitoisella nosturikuskilla ei siinä paljon nokka tuhissut kun mökki oli jo ilmassa ja nosturin lavalla. Samalla nostettiin nuo kiipeilytelineen kaksi tornia irti maasta ja siirrettiin aidan toiselle puolelle kyljelleen maahan siirtämistä odottamaan.

Uudessa pihassa leikkimökki sujahti puiden välistä paikalleen pihaan yhtä jouhevasti kuin oli edellisestä pihasta noussut. Ei voinut kuin ihailla nosturikuskin ammattitaitoa, itse olisi todennäköisesti saanut aikaan kasan laudansäpäleitä…

leikkimökki

Seuraavana päivänä oli sitten kiipelytelineen siirtämisen vuoro. Nuo kiipeilytelineen tornit eivät painaneet yhtä paljon kuin leikkimökki ja ne olikin suhteellisen helppo nostaa peräkärryn kyytiin. Peräkärryllä ne työnnettiin yksi kerrallaan pihan takapuolelle (minne ei nostureilla pääse) ja nostettiin käsin myös pystyyn. Tuo pystyyn nostaminen olikin sitten hieman haasteellisempi homma, siinä alkoi tuntua että nuo tornitkin sentään jotain painaa…

Sinne ne kuitenkin saatiin nostettua pystyyn ja vielä juntattua tiukasti maahankin. Kaikenlisäksi vielä suhteellisen hyvin myös oikealle etäisyydelle toisistaan, ainakin siinä määrin, että välisillan sain pienellä fiksaamisella sovitettua paikoilleen. Liukumäki oli jäätynyt maahan kiinni ja tunaroin sen rikki irroittaessani sitä… Uuden tilaaminen on siis edessä.

Suunnitelmana on kuitenkin laajentaa tuota kiipeilytelinettä hieman toisella keinulla ja eiköhän tuon haljenneen liukumäenkin pysty vielä hyödyntämään, ainakin selkeä visio siitä on mielessäni 😀 Saa nähdä millaiseksi kompleksiksi tuo kiipeilyteline tulee vielä laajenemaan…

Kiipeilytelineen rakentamisesta juttua näissä postauksissa:

Ensimmäinen leikkitorni ja liukumäki

Toinen leikkitorni, kiipeilyseinä ja hämähäkkikeinu

Silta tornien välille

Kiipeilyverkko

Valmis kokonaisuus

Metallisydän sosiaalisessa mediassa

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.