Hae
Metallisydän

Kyynel tuli silmään, isolle miehelle

Kesä alkaa olla taas ohi. Tänä vuonna se tarkoittaa meillä muutakin kuin vaan taas yhden kesäloman loppumista. Tänä vuonna se tarkoittaa meillä yhden aikakauden loppumista Emilian mennessä kouluun. Jo keväällä oli hyvinkin haikeat fiilikset päiväkodin loppuessa, mutta muutos ei silloin vielä konkretisoitunut niin vahvasti kuin viime viikolla kun saateltiin Emilia ensimmäisenä koulupäivänä kouluun. Väkisin siinä tuli kyynel silmään, isolle miehelle.

Kyynel tuli silmään

Kesän aikana isin pieni tyttö on kasvanut valtavasti, oppinut hurjan paljon kaikkea uutta ja valmistautunut omalta osaltaan koulun alkamiseen. Kaikki se konkreettinen valmistautuminen reppujen, penaalien, kynien ja kumien hankimisen muodossa on vain tukenut sitä todellista muutosta eskarilaisesta ekaluokkalaiseksi. Ensimmäistä koulupäivää odotettiin kuumeisesti ja kun se vihdoin koitti, oli kaikki valmista. Kaikki paitsi isi.

Koulun pihassa uuden ekaluokkalaisen perässä kävellessä alkoi haikeus hiipiä ja kun uudet ekaluokkalaiset seisoivat reput selässä jonossa kuuntelemassa rehtorin sanoja, valmiina astumaan koulun portista sisään, ei voinut enää mitään, kyynel valui poskelle. Se oli osin surun kyynel, surun kyynel luopumisesta, mutta myös onnen kyynel ylpeydestä ja ilosta, rakkaudesta tuota pientä koululaista kohtaan.

isin iso pieni tyttö

Tiedän, että Emilia tulee pärjäämään koulussa hienosti. Emilia on älykäs, kiltti ja muut huomioon ottava. Emilia saa varmasti paljon uusia ystäviä, osaa kuunnella opettajaa ja oppii innolla uusia asioita. Toisaalta Emilia on myös melkoisen herkkä ja koulumaailma saattaa olla kova ja julma. Miten ihmeessä voin suojella Emiliaa siltä julmalta puolelta? Onneksi Emilialla on jo tässä iässä hyviä ystäviä, joiden kanssa he yhdessä astelivat koulun portista sisään. Kyllä he yhdessä selviävät myös haastavista tilanteista, toinen toistaan tukien. Ehkä minun on vaan yritettävä päästää irti… helppoa se ei ole, sillä kuten olen Emilialle usein kertonut, vaikka hän kasvaisi kuinka isoksi, on hän silti aina isin pieni rakas tyttö.

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.