Hae
Metallisydän

Vanha kunnon treenipostaus!

Tämä meikäläisen Metallisydän blogi alkoi silloin joskus yli 10 vuotta sitten treeniblogina, jossa toki mukana oli paljon muutakin elämään treenaamisen ulkopuolelta, mutta silloin alkuvuosina pääpaino oli kuitenkin kuntosalitreenissä ja sen oheisjutuissa. Yhdessä vaiheessa tuli kirjoitettua paljonkin melko puhtaita treenipostauksia ja nyt palataan ainakin tämän yhden postauksen verran juurille, tällä kertaa siis vanha kunnon treenipostaus!

Vanha kunnon treenipostaus!

Metallisydän blogin treeipostaukset ei välttämättä sisällä mitään ihmeellisyyksiä, uusia erikoistekniikoita tai muita temppuja, vaan ihan perinteistä treeniä kuvin ja sanoin esitettynä. Tällä kertaa käydään läpi viime viikolla omalla kotisalilla tekemäni selkätreeni.

Leuanveto

Tämän kertaisen selkätreenin niin sanottuna pääliikkeenä oli leuanveto. Raskas perusliike, jota voi keventää vastuskuminauhoja käyttäen tai tehdä raskaammaksi lisäpainoja käyttäen. Itse tein tällä kertaa kolme sarjaa ihan omalla painolla, jolloin toistomäärät pysyivät sopivina.

Alatalja

Toisena liikkeenä tein alataljaa ”keskileveällä” lapiokahvalla. Kotisalini alataljassa veto tulee hieman alaviistosta, jolloin on erityisen tärkeää keskittyä siihen että liike kohdistuu oikeaan paikkaan. Kovinherkästi tulee rutistettua liiaksi hartiaosastolla, mutta rauhallisesti ja keskittyen tehdessä liike osuu todella hyvin selkään.

Ylätalja

Kolmantena liikkeenä ylätalja, joka ei isommin esittelyjä tai selittämistä kaipaa. Ylätaljan teen nykyisin aina riuhtomatta ja rauhalisesti. Tällä kertaa ten ylätaljan niska taakse, mikä tässä vaiheessa treeniä osuu jo todella mukavasti oikeaan paikkaan.

Yhden käden ylätalja

Tämän kertaisen selkätreenin viimeisenä, niinsanottuna viimeistelyliikkeenä tein yhden käden ylätaljaa. Tässä liikkeessä saan todella hyvän tuntuman rutistamalla liikkeen loppuun asti. Tämä toimii hyvin myös treenin ensimmäisenä liikkeenä, jonka jälkeen hiukan rajumminkin revityt liikkeet menevät helposti perille. Tällä kertaa kuitenkin vimeistelyiikkeenä treenin lopussa.

Sellainen selkätreeni tällä kertaa kotisalilla tehtynä.

Mitä olette mieltä, tehdäänkö lisää vanhoja kunnon treenipostauksia?

Saan jonkin verran kyselyitä kotisalini välineistöstä. Suurin osa on hankittu GoFitness Megastoresta, esimerkiksi kyseinen taljalaite löytyy TÄÄLTÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.