Hae
Metallisydän
Kaupallinen yhteistyö

Rauta(-arvot) nousuun!

Kaupallinen yhteistyö: SiderAL

Varmasti ihan jokainen on viimeaikoina kuullut tai lukenut ferritiiniarvoista ja raudan saannin tärkeydestä. Aihe ei ole mitenkään uusi, mutta jostain syystä se on noussut nyt pinnalle. Sinänsä se on hyvin ymmärrettävää, sillä vihdoinkin on ferritiini-arvojen mittauksella saatu selvyyttä yleiseen väsymykseen ja virkeyden puutteeseen, joka on aiemmin paljolti jäänyt selvittämättömäksi yleiseksi väsymykseksi.

Mitä se rauta sitten oikein on?

Rauta on elimistölle välttämätön hivenaine, jonka tärkeimpiä tehtäviä on hapen kuljettaminen esimerkiksi sydämeen ja lihaksiin. Ihmisen elimistö ei itse kykene tuottamaan rautaa, joten sitä pitää saada joka päivä ruuasta.

Normaalilla tasolla olevat rauta-arvot auttavat ehkäisemään anemiaa ja pysymään terveenä ja energisenä. Alhaiset rauta-arvot taas heikentävät terveyttä ja saattavat näkyä juuri väsymyksenä ja normaalin energisyyden puutteena. Riittävällä raudan saannilla voidaan turvata normaali vireystila ja jaksaminen.

SiderAL®-rautavalmiste

Mistä sitä rautaa sitten saadaan?

Rautaa pitää siis saada päivittäin ruuasta. Parhaita raudanlähteita ovat esimerkiksi maksa, liha, kananmunat ja täysjyväviljavalmisteet. Vaikka rautaa saadaan ihan jokapäiväisestä ruoasta, voi sen imeytyminen elimistössä olla heikkoa. Rauta imeytyy elimistöön ohutsuolesta, jolloin esimerkiksi keliakia ja muut imeytymisen häiriöihin liittyvät tilat voivat vaikuttaa myös raudan imeytymiseen.

Raudanpuute koskettaa yleensä erityisesti naisia runsaiden kuukautisten vuoksi, mutta myös miehillä saattaa olla alhaisia rauta-arvoja. Haasteita raudan saantiin voivat tuoda myös yksipuolinen ruokavalio tai jotkin erityisruokavaliot. Esimerkiksi kasvissyöjien ja vegaanien on muita tärkeämpää kiinnittää huomiota rauta-arvoihinsa. Kuten myös urheilijoiden ja runsaasti kuntoilevien ihmisten, raskaat treenit kun saattavat myös osaltaan heikentää raudan imeytymistä.

SiderAL®-rautavalmiste

SiderAl-rautavalmiste

Erilaisia rautavalmisteita on melkoinen määrä. SiderAL®-rautavalmiste erottuu muista edukseen parillakin eri tavalla. Ensinnäkin se sisältää sukrosomiaalista rautaa, mikä lisää raudan imeytymistä suolistosta ja raudan biologista hyötyosuutta. Toisena erityisen tärkeänä etuna SiderAL®-rautavalmiste on erityisen hellävarainen ja vatsaystävällinen. Se ei tuo mukanaan monien rautavalmisteiden aiheuttamia vatsavaivoja. Bonuksena on mainittava vielä sen hyvä maku. Jauhemainen SiderAL®Folic sekoitetaan nesteeseen, mutta se ei maistu ollenkaan pahalle, kuten useimmat nestemäiset rautavalmisteet. Jos taas kapselit uppoaa paremmin, niiden kaipuuseen vastaa SiderAL®Forte, jossa on mukana myös imeytymistä nopeuttavaa C-vitamiinia.

Yhteenveto:

Jos tuntuu että energiatasot on koko ajan alhaalla, väsyttää ja puhti on poissa, ei se välttämättä ole syysmasennusta tai laiskuutta. Jos yhtään tuntuu siltä, että kyse voisi olla alhaisista rauta-arvoista, kannattaa ne ehdottomasti käydä mittauttamassa. Ja jos nyt käy niin, että kyse on alhaisista rauta-arvoista, suosittelen lämpimästi kokeilemaan SiderAL®-rautavalmistetta. Ainakaan oma, yleisesti hyvinkin herkkä vatsani ei oireile mitenkään SiderAL®-rautavalmisteeseen. Lisää tietoa valmisteesta löytyy sideral.fi sivustolta.

Kaupallinen yhteistyö: SiderAL

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.