Hae
Metallisydän

Viimeaikojen treenejä kotisalilla vol. 2

Olen tässä vuosien varrella rakennellut vähän kerrallaan omaa kotisalia. Muistan hyvin miten hienoa oli kun omassa tallissa oli kyykkyhäkki ja levypainosetti sekä säädettävä penkki. Silloisessa tallissa ei ollut lämmitystä ja lattia oli soraa, mutta silti siellä sai jo aikaan jonkinlaista treeniä, joskin liikevalikoima oli hyvin rajallinen ja soveltamaan joutui aika isossa määrin. Silloin haaveilin ihan kunnollisesta kotisalista, sellaisesta jossa pystyisi treenaamaan ihan täysipainoisesti. Siitä se silloin lähti ja nyt muutamaa vuotta myöhemmin voin ylpeänä todeta että kotisalini on jo huomattavasti noita sen aikaisia haaveita varustellumpi ja olen vimeaikoina treenannut suurimman osan treeneistäni kotisalilla.

Viimeaikojen treenejä kotisalilla

Meidän hektisessä ja usein hyvinkin kiireisessä arjessa oma kotisali helpottaa treenaamista huomattavasti. Sinne on helppo mennä treenaamaan nopeallakin aikataululla kun tilaisuus aukeaa. Nykyisin omat treenini eivät juurikaan eroa kotisalilla tai ”oikealla” kuntosalilla tehtyinä. Tässä pari viimeaikojen treeniä kotisalilla (edelliset pari treeniä TÄÄLLÄ).

Käsitreeni

Tällä kertaa käsitreeni alkoi ojentajatreenillä ja ojentajatreenin ensimmäisenä liikkeenä dippi. On muuten todella kätevät nuo kyykkyhäkkiin liitettävät dippikahvat, säästää tilaa mutta on todella tukevat. Hyvin saa tällainen pullukkakin dipit tehtyä.

Toinen ojentajatreenin liike oli penkkipunnerrus kapealla otteella. Raskas ja tehokas liike, jossa liikkeen oikea suoritustekniikka on isossa roolissa liikkeen kohdistumisessa juuri ojentajalle.

Kolmantena ja viimeisenä ojentajaliikkeenä tein taljassa niskan takaa punnerrusta. Hyvän poltteen saa treenin loppuun raskaampien liikkeiden päälle pumppaillen.

Hauistreenin ensimmäisenä liikkeenä tein hauisliikkeen käsipainoilla, selkä tuettuna. Tällä tavalla tehtynä saa eliminoitua kaikenlaisen heilumisen ja liike kohdistuu juuri hauikselle.

Toisena liikkeenä hauisliike taljassa kädet tuettuna. Todella tehokas kohdistettu liike hauikselle, yksi suosikeistani.

Viimeinen hauisliike oli perinteinen hauiskääntö tangolla. Tässä treenin viimeisessä liikkeessä tein kaksi viimeistä sarjaa pudotussarjoina.

Selkätreeni

Tämänkertainen selkätreeni alkoi jälleen leuanvedolla leveällä myötäotteella. Leukoja ei valtavia määriä nykyisin tule, mutta raskaana perusliikkeenä leuanveto toimii silti todella hyvin treenin aloitusliikkeenä.

Selkätreenin toinen liike tällä kertaa oli ylätaljaliike yhdellä kädellä. Tämän liikkeen saan kohdistettua todella hyvin leveään selkälihakseen.

Selkätreenin kolmantena liikkeenä alatalja keskileveällä lapiokahvalla. Tässä liikkeessä hieman pidemmät sarjat toimivat minulla oikein hyvin.

Viimeinen tämänkertaisen selkätreenin liike oli ylätalja leveällä lapiokahvalla tehtynä niskan taakse. Ei suosikkiliikkeitäni, eikä kovin isojen painojen liike, mutta treenin loppuun mukava viimeistelevä liike.

Ja selkätreenin loppuun taas hiukan hulahulaa coren kunnossapitoon.

Kotisalini välineistö on suurimmaksi osaksi peräisin GoFitness Megastoresta, uskallan suositella! Erityisesti ATX:n laitteet on hinta-laatusuhteeltaan hiton hyviä!

TÄÄLLÄ edellinen postaus treeneistä kotisalilla, käy kurkkaamassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.