Hae
Metallisydän

Treenimuisteluita

Korona-eristystä on nyt takana tasan kaksi viikkoa. Sitä edelsi jokunen päivä karanteenia. Edellisestä treenistä on siis vierähtänyt kohta kolme viikkoa ja vielä on lääkärin ohjeesta ainakin viikon verran lepoa edessä ennen kuin kannattaa edes haaveilla treenaavansa seuraavan kerran. Alkaa hiljalleen käydä pääkopan päälle tämä treenaamattomuus. Onneksi voi sentään muistella… Viimeisen koronaeristystä edeltävän treenin kuvat löytyi puhelimesta, joten käydään kyseinen treeni läpi!

Treenimuisteluita

Tuo viimeisin treeni ennen kaikkia karanteeneja ja eristyksiä piti sisällään rinta- ja olkapäätreenin. Aloitetaan rintatreenillä.

Rintatreeni

Rintatreenin – ja itseasiassa koko treenin ensimmäinen liike oli vinopenkkipunnerrus smith-laitteessa. Rintalihaksen repeämisen jälkeen meni aika kauan ennen kuin uskalsin tehdä punnerruksia vähänkään isommalla painolla. Smith-laitteessa uskaltauduin kuitenkin pikkuhiljaa lisäämään treenipainoja ja vaikka edelleen ne on pienemmät kuin ennen repeämistä, uskallan kuitenkin punnerrella jo ihan huoletta. Silti aloitan mielelläni rintatreenin tekemällä raskaimmat punnerrukset smith-laitteessa.

Toisena rintatreenin liikkeenä oli rutistukset käsipainoilla. Tämänkin liikkeen teen edelleen hiukan varovaisesti, todennäköisesti ihan turhaan. Rinta kestää kyllä, kunhan pää vaan uskaltaa.

Rintatreenin lopuksi teen usein perinteistä penkkipunnerrusta. Tämä oli juuri se liike, jossa rintalihas repesi. Siksi teen tämän treenin viimeisenä ja en niin täysillä. Edelleen rinta kiristää usein tässä liikkeessä ja siksi se jääkin usein tuntumatreenaamiseksi.

Olkapäätreeni

Rintatreenin jölkeen on olkapäiden vuoro. Tällä kertaa aloitin olkapäätreenin seisten tangolla tehtävällä pystypunnerruksella. Hyvä ja kokonaisvaltainen punnerrusliike olkapäille.

Toisena olkapäätreenin liikkeenä tein vipunostoja sivulle. Tälä kertaa tein vipunostot yksi käsi kerrallaan, hieman vinossa asennossa kyykkyhäkistä roikkuen. Näin liikkeeseen ei tule heilumista tai heijaamista, vaan se pysyy puhtaana ja hallittuna ja kohdistuu oikein hyvin juuri sivuolkapäähän.

Olkapäätreenin kolmantena liikkeenä palataan pystypunnerruksiin. Tällä kertaa ne tehdään niskantaakse smith-laitteessa istuen. Tämä on liike, josta en aluksi tykännyt, johtuen silloin jäykistä olkapäistäni. Kuitenkin kun päsin liikeeseen ”sisään” tajusin kuinka mahtavasta liikkeestä on kyse.

Olkapäätreenin ja tälä kertaa koko treenin viimeisenä liikkeenä takaolkapääsoutu taljassa. Todeella hyvä viimeistelyliike olkapäätreenille.

Sellainen oli viimeinen treenini ennen jouua ja tuskaisen pitkää korona-karanteenia ja eristystä. Saa nähdä milloin pääsee seuraavan kerran treenaamaan ja mitä silloin oikein keksii 🙂

Suurin osa kotisalini kamppeista on tilattu GoFitness Megastoresta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.