Hae
Metallisydän

Kuukausi koronasta, koska nämä oireet oikein loppuu?

Kaksi vuotta kautta maailman pelätty korona-tartunta iski meidän perheeseen vähän ennen joulua. Ensin positiivinen tulos oli Sarilla, muutamaa päivää myöhemmin minulla. Joulu ja uusivuosi menikin sitten sairastaessa ja eristyksessä. Lähipiirissä oli niitäkin, joilla koronan oireina oli vuotava nenä parin päivän ajan, mutta jostakin syystä meihin se iski paljon kovempaa. Me oltiin ihan oikeasti kipeänä – ja pitkään. Vieläkään, yli kuukausi koronatartunnasta ei olo ole palautunut normaaliksi.

Kuukausi koronasta, koska nämä oireet oikein loppuu?

Me käytiin läpi korona-tartunnan moninaiset oireet lihassärystä kuumeeseen, pääkivusta hengenahdistukseen ja totaalisesta uupumuksesta makuaistin menetykseen sekä monenlaisia muita oireita. Oireet kestivät molemmilla melkein kaksi viikkoa ja toipuminen niistä on edelleen kesken. Meidän korona-kokemuksista voit lukea näistä aiemmista postauksista:

Miltä korona tuntuu? Millaisia oireita meillä on?

Korona-tartunnan pahin oire

Vaikka sanoisinkin, että esimerkiksi muutama vuosi sitten sairastamamme kausi-influenssa oli hurjan korkeine kuumeineen tietyllä tavalla rajumpi, on korona selvsti pitkäkestoisempi ja suoraan sanottuna vittumaisempi. Siinä missä kausi-influenssa oli ohi vajaassa viikossa ja siitä palautuminen kesti ehkä toisen viikon, vei korona-tartunta meidät molemmat aika totaalisesti pois pelistä noin kahdeksi viikoksi ja palautuminen on edelleen kesken, enkä kyllä osaa yhtään arvioida, kuinka kauan tässä kestää päästä takaisin ”normaaliin” olotilaan.

On ihan normaalia, että kun sairastaa pidemmän aikaa, kestää siitä palautuminen myös pidemmän aikaa. Tällä kertaa vaan tietynlainen voimattomuus ja energiattomuus on ihan erilaista kuin aiemmin. Välillä joinakin päivinä tuntuu, että olo on jo lähes normaali, mutta sitten jo seuraavana päivänä saattaa ihan yllättäen iskeä erikoinen ”uupumuskohtaus”, joka vie ihan totaalisesti voimat. Edelleen hengästyminen saa todella herkästi yskimään ja tuo hengästyminen tapahtuu paljon herkemin kuin aiemmin. Kun taas syke nousee, tuntuu että sydän tekee ylimääräisiä iskuja tai ”tulee kurkusta ulos”, vaikka kyse ei olisi kuin pienestä sykkeen noususta. Vielä ei ole korkeasykkeistä liikuntaa uskaltanut oikein ajatellakaan…

Itse huomaan itsessäni myös tietynlaista lisääntynyttä hajamielisyyttä, mutta Sari yrittää kyllä kovasti väittää sen olleen minulle ihan ominaista jo kauan ennen koronaakin 😀

Sarilla kuvissa olevat neuleet on tilattu House of Brandon verkkokaupasta. Kannattaa käydä kurkkaamassa jopa -70% alennukset House of Brandonin tammi-alesta!

Yksi kommentti

  1. bigmamasblogoutlookcom kirjoitti:

    Kuulostaa tutulta. Itse selviän myös edelleen omien jälkioireitteni kanssa.

    https://bigmamashome.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.