Hae
Metallisydän

Erikoistangot: moniotetangot käsitreenissä

Tykkään paljon erilaisista erikoistangoista ja omalle kotisalilleni olenkin hankkinut vuosien varrella useita erilaisia erikoistankoja. Kotisalilta löytyy tavallisten levytankojen lisäksi esimerkiksi SSB-kyykkytanko turvalliseen kyykäämiseen, Hex-bar monipuoliseen maastavetoon, Fat Bar otevoiman vahvistamiseen ja kaksi eri mittaista moniotetankoa. Nuo moniotetangot otin tällä viikolla käyttöön käsitreenissäni.

moniotetangot

Moniotetangot käsitreenissä

Käsitreenini koostuu useammasta treeniliikkeestä, tällä kertaa ojentajatreeni alkoi kevyemmällä lämmittelyliikkeellä taljassa, jonka jälkeen treenin ensimmäisenä toisessa liikkeessä otin käyttöön ATX:n moniotetangon.

Moniotetangon etu kapealla otteella tehtävässä ojentajapunnerruksessa (ns. kapea penkki) tavalliseen levytankoon nähden on erilainen ote. Itselläni tavallisella levytangolla tehtävä kapea penkkipunnerrus rasittaa jossakin määrin olkapäitä ja kiristää pari vuotta sitten revennyttä rintalihasta. Kumpikaan vaiva ei tunnu kun moniotetangolla saa otettua tangosta pystyotteen.

Moniotetangossa on useita mahdollisuuksia eri oteleveyksiin, joten jokaiselle varmasti löytyy se sopiva oteleveys hartioiden leveydestä riippumatta 😉

Hauistreeni taitaa olla yksi suosituimmista treeneistä. Ehkä juuri siksi hauisliikkeisiin on kehitetty valtava määrä erilaisia suoria ja mutkatankoja. Mutkatangolla saa ranteen asentoa vaihdettua erilaiseksi suhteessa tavalliseen suoraan tankoon. Harvalla mutkatangolla saa kuitenkaan selkeää ”vasaraotetta” jolla hauiskäännöt kohdistuvat myös forkkuihin. Siihen tarkoitukseen sopiikin erinomaisesti kapeampi moniotetanko.

ATX:n kapeammassa moniotetangossa on valittavana kaksi eri oteleveyttä, joista itse suosin leveämpää. Otetanko ei ole aivan pystysuora, mikä sopii ainakin omille ranteilleni todella hyvin.

Harvemmin hauistreeniä tulee moniotetangolla ja vasaraotteella aloitettua, mutta treenin loppuun se sopii erinomaisesti.

Molemmat ATX:n moniotetangot olen tilannut GoFitness Megastoresta.

 

P.S.

Tilasin tässä jokin aika sitten uuden kustomoidun Metallisydän-käsipainosarjan ja nyt kevään aikana on tarkoitus myydä nykyiset käsipainot pois. Laitoin siitä juttua pari viikkoa sitten Instagramiin ja melkein saman tien oli puolet käsipainoista myyty. Jäljellä on vielä täysi sarja 15-50 kg viiden kilon välein, eli 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45 ja 50 kg käsipainoparit, yhteensä 520 kg käsipainoja.

Nämä Hex-käsipainot on ihan huippuja paitsi perinteiseen kuntosalitreeniin, myös esimerkiksi toiminnalliseen harjoitteluun. Kiinteinä, kumipäällysteisinä ja kauttaaltaan ”pyöristettyinä” ne kestää pudottelua ihan eri tavalla kuin monet muut käsipainot. Nämä onkin vähän kuin ikuiset ja säilyttää myös arvonsa, on siis loistava sijoitus muutenkin kuin omaan kuntoon 😉

Laita ihmeessä viestiä jari.autere@gmail.com jos kiinnostuit käsipainoista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.