Hae
Metallisydän

Jalkavammaisen jalkatreeni

Mulla tosiaan napsahti tossa reilu viikko sitten jalkapöydän uloin luu poikki ja nyt on ollut kipsi jalassa yli viikon verran. Aika uskomattoman paljon se kipsi ja kyynärsauvat rajoittaa ja hankaloittaa ihan kaikkea ja hermo onkin ollut hiukan tiukalla aina välillä. Onneksi on tuo kotisali, jonne pääsee joka päivä hiukan treenailemaan, jos ei muuta niin se pitää pääkopan kunnossa.

On aika lailla liioiteltua sanoa, että yläkroppaa pystyisi treenaamaan ihan normaalisti. Ei pysty. Kun toinen jalka on poissa pelistä, rajoittaa se treenaamista aika paljon myös yläkropan osalta. Soveltamalla se kuitenkin onnistuu aika hyvin. Jalkatreenin osalta onkin sitten hiukan toinen juttu, siinä ei soveltamiset paljon auta kun toiselle jalalle ei saa varata lainkaan painoa. Joka tapauksessa sitä kipsijalkaakin on rasitettava, jotta siinä säilyy edes jonkin verran lihaskuntoa. Tässä siis jalkavammaisen jalkatreeni 🙂

Jalkavammaisen jalkatreeni

Kaikenlaiiset kyykyt, jalkaprässit yms. on luonnollisesti poissa laskuista, eikä tuota jalkaa nyt kovin suurilla kuormilla voi rasittaa muutenkaan. Sain sairaalasta kipsauksen yhteydessä jumppaohjeet, joita sovelsin omalta osaltani lisäämällä vastuskuminauhalla edes hiukan haastetta liikkeisiin.

Ensimmäisenä perinteinen reiden ojennus, joskin jumppakuminauhaa vastuksena käyttäen. Eihän tuo nyt oikeasti kovin raskas vastus ole, mutta ehkä sen verran että sen reiden saa aktivoitua, sehän tässä kuntouttavassa jumppaamisessa lähinnä tarkoituksena on, ei mikään lihaskasvun tavoittelu.

Toisena kuminauhaliikkeenä tein takapotkua. Ei ollenkaan niin helppoa, kuin voisi kuvitella. Jo kuminauhan saaminen terveen jalan päkijän alle oli hieman haasteellista, mutta kun valmistelut sai kuntoon, sujui itse liike kohtalaisen hyvin.

Kolmantena liikkeenä tein eräänlaista lantionnoston mukaelmaa etureittä jännittämällä. Tuota kipsijalkaa tuossa nostelin suorana ylös alas pitäen etureiden koko ajan jännitettynä ja lantion ylhäällä.

Eipä tuo kummoinen jalkatreeni ollut, mutta se olikin jalkavammaisen jalkatreeni. Jos tällä saa edes jonkinlaisessa kunnossa pidettyä kipsijalan tämän viiden viikon ajan, on se sen arvoista.

Jos kiinnostaa seurailla treenejäni (ja mielenterveyden tasoa) kipsausajalta, kannattaa laittaa Metallisydän Instagram-tili seurantaan, pyrin päivittämään sitä ainakin storyjen osalta nyt sairasloman aikana suhteellisen aktiivisesti…

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *