Hae
Metallisydän

Täydennystä kotisalille!

Viime viikolla ollessani työreissussa Lahdessa, soi puhelin ja kuljetusfirman edustaja ilmoitti olevansa tuomassa kuormalavaa pihaan. Ihan mahtavaa, olin jokin aika sitten tilannut GoFitness Megastoresta hiukan täydennystä kotisalille ja nyt se oli tulossa!

Täydennystä kotisalille!

Olo oli kuin lapsuuden jouluna, odotellessani malttamattomana kotiin palaamista ja pääsemistä purkamaan paketteja.

Levypainot

Ensimmäiseksi avasin paketeistaan setin ATX Gym Bumber levypainoja. Kyseessä on umpikumiset, mutta melkoisen kovat levypainot. Bumber-painoissa kovuus vaikuttaa panojen hyppykäyttäytymiseen, eli siihen, paljonko painot pomppaa jos ne pudotetaan lattialle. Mitä pehmeämmät painot, sitä isompi on pomppu. Nämä kovat painot eivät siis pomppaa juuri lainkaan ja sopivat siis hyvin perinteisempään kuntosalitreeniin, jossa ei ole tarpeen kauheasti heitellä tai pudotella painoja.

Näiden painojen ei ole tarpeen pompata lainkaan, sillä nämä löysivät kotisaliltani paikan jalkaprässi/Hack-laitteen alta, mistä niitä on helppo nostella laitteen painotappeihin.

Säädettävä penkki

Seuraavaksi raapaisin auki lähetyksen ison paketin, josta löytyi ATX vino-/tasapenkki. Minulla on jo Smith-laitteen luona yksi ATX:n säädettävä vino-/tasapenkki, mutta laiskana treenaajana ei sitä millään jaksa sieltä olla koko ajan siirtelemässä kun kotisalin toisessa päässä (kahden metrin päässä) tarvitaan säädettävää penkkiä 😀

Muutamaa pulttia ja mutteria myöhemmin penkki oli koottu. Täytyy hiukan kehaista, nämä ATX:n penkit on melkoisen tukevaa tekoa, uskaltaa tällainen isompikin ukkeli tehdä rauhassa punnerruksiaan kun ei penkki heilu tai huoju alla.

Ja tämä penkkihän löysi siis paikkansa kyykkyhäkin luota, missä sen avulla sujuu niin vinopenkkipunnerrukset kuin pystypunnerruksetkin ja pienellä kiskaisulla se on siirretty käsipainojen luo vaikka tukevia hauiskääntöjä varten.

Levytangot

Levypainojen ja säädettävän penkin lisäksi tällä kertaa täydensin kotisalin valikoimaa kolmella uudella levytangolla. ATX:n tangot on todella laadukkaita ja niinpä tälläkin kertaa päädyin kolmeen ATX:n laatutankoon. On aika uskomaton juttu, kuinka iso ero treenaamiseen on kovalla ja joustamttomalla ”halpistangolla” ja laadukkaammalla levytangolla, jossa on joustoa ja laadukakat laakerit.

Tällä kertaa tilasin kaksi muuten samanlaista, mutta eri väristä ATX Ceracote Multi Bar tankoa. Kyseessä on niinsanotut yleistangot, jotka on valmistettu jousiteräksestä (kromi-molybdeeni-pii mangaani metalliseos) mikä tekee tangosta kimmoisan. Tanko antaa siis periksi isommissa painoissa ja palaa jälleen suoraksi. Tämä ominaisuus tuo huomattavasti mukavuutta treenaamiseen. Pronssiset holkkilaakerit takaa myös omalta osaltaan tankojen käyttömukavuuden.

Kolmas tällä kertaa tilaamani tanko oli ATX Womens Bar. Tämä painonnostotanko eroaa muista kokonsa puolesta. Se on 200 cm pitkä (yleensä 220 cm) ja painaa 15 kg (yleensä 20 kg) ja on vielä otepaksuudeltaan hieman normaalia ohuempi. Eli kyseessä on siis kaikin puolin hieman normaalitankoja sirompi tanko.

Kaikki kolme tankoa löysivät paikkansa mistäpä muualtakaan kuin kotisalin tankotelineestä. Tankoteline onkin näiden myötä täynnä. Se tarkoittaa sitä, että joko enempää tankoja ei voi hankkia, tai vaihtoehtoisesti seuraavalle tangolle on keksittävä jokin muu paikka…

Tällaista täydennystä kotisalille tällä kertaa. Katsotaanpa mitä sitä seuraavaksi keksii tilata GoFitness Megastoresta… yksi ajatus mielessä jo itää 😉

Jos tämä kotisalini kiinnostaa enemmän, TÄÄLTÄ löytyy hiukan juttua sen syntyhistoriasta ja kehittymisestä nykyiseen muotoonsa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *