Hae
Metallisydän

Kotisalin seinätelineet

Edellinen kirjoitukseni kotisalin uusista täydennyksistä (tai oikeastaan enemmänkin siitä somessa jakamani kuvat) saivat aikaan useamman kyselyn kotisalin seinätelineistä, mistä ne on hankittu ja millaisia ne ovat. No koska asia ei ole ihan niin yksinkertainen, ajattelin kirjoittaa seinätelineistä ihan oman postauksensa. Tällä kertaa siis esittelyssä kotisalin seinätelineet.

Kotisalin seinätelineet

Kotisalia olen rakennellut jo useamman vuoden ajan. Sen kehityshistoriaa voi käydä kurkkaamassa TÄÄLTÄ jos haluaa. Kun kotisalille on hankkinut erinäistä välineistöä, on tarvittu myös erilaisia telineitä ja kun tila on rajallinen, on ollut järkevää hyödyntää seinäpinta telineille. Se on vaatinut pientä innovointia ja tee-se-itse-ajattelua.

Tankoteline kiinteille tangoille

Lähdetään liikkeelle tankotelineestä, jonka muokkasin seinälle asennettavaksi ihan omin pikku kätösin. Nykyisin noita seinälle asennettavia telineitä jo löytyykin, silloin muutama vuosi sitten niitä ei yksinkertaisesti ollut. En tiedä sitten mistä ovat idean noista seinälle asennettavista telineistä saaneet… 😉

Alunperin kyseinen teline oli siis kiinteä lattialla seisova teline. Sellaisenaan teline olisi vienyt aivan turhan paljon tilaa kotisalilta ja jo telinettä hankkiessa oli suunnitelmana leikellä se palasiksi ja asentaa seinälle.

Hiukan rälläkkää ja hiomista sekä kiinnityssysteemiä pohdintaan ja lopulta tankoteline löysi paikkansa seinältä. Iseasiassa tuosta samasta telineestä on muokattu oma telineensä myös tuon varsinaisen telineen yläpuolella seinällä olevalle ATX:n moniotetangollekin.

Tuunailun jäljiltä jäljellä on vieläkin osa, josta on mahdollista rakentaa jotakin vastaavaa jos tarve yllättää 😀

Seinäteline taljakahvoille

Tämä teline on itseasiassa alunperin tarkoitettu seinälle levytankojen säilytykseen. Itse en kuitenkaan tätä telinettä täysikokoisia levytankoja varten hankkinut alunperinkään…

Minulla telineeseen päätyivät lyhyemmät levytangot ja pidemmät taljakahvat. Sitä olen sitten itse laajentanut rakentamalla ”reunapalojen” väliin poikkipuun, johon asensin koukkuja erinäisille taljakahvoille. Samanlaisia koukkuja maalasin muutaman mustaksi ja asensin myös telineen yläpuolelle vielä muutamaa taljakahvaa varten.

Suurin haaste tämän telineen tuunaamisessa oli noiden tiettyjen koukkujen löytäminen. Olin päättänyt että juuri nuo tietynlaiset Habon koukut ovat parhaat ja tietysti ne oli juuri silloin myyty loppuun ja osin ilmeisesti poistettu tuotannostakin. Periksiantamattomalla metsästyksellä sain kuitenkin hankittua niitä tarvittavan määrän. Myöhemmin niitäkin on taas alkanut löytyä kauppojen hyllyiltä.

Tankoteline paksuille erikoistangoille

Seuraavana käsittelyssä tankoteline paksuille erikoistangoille. Näiden tankojen suhteen haaste oli niiden paksuus. En sitten millään löytänyt seinälle asennettavaa tankotelinettä johon saisin pystyyn paksuja tankoja. Ei siis auttanut muu kuin tehdä teline alusta loppuun itse.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kyse on ”kakkoskakkosesta” joka on maalattu ja lakattu muutamaan kertaan ja sen jälkeen taidolla asennettu tarranauhat tankojen siihen kiinnittämiseksi. Yksinkertaista, mutta toimivaa.

Tankoteline tavallisille levytangoille

Tähänkin tarkoitukseen minulla itseasiassa oli alkuun itse rakennettu systeemi, olisikohan ollut alunperin tarkoitettu siivousvälineiden seinälle kiinnittämiseen. se sai kuitenkin väistyä kun silmiin osui Gofitness Megastoresta samantyylinen, mutta hiton paljon parempi pystymallinen seinäteline viidelle levytangolle.

Tätä tankotelinettä ei ole tarvinnut tuunata lainkaan, se onkin ainoa joka on asennettu paikoilleen ihan sellaisenaan 😀 Se on tukeva ja jämäkkä. Tangot on helppo ottaa telineestä ja laittaa käytön jälkeen takaisin.

Sellaisia ovat kotisalini seinätelineet. Toki lisäksi on joitakin koukkuja ja tappeja treenivöitä ja vastuskuminauhoja varten, mutta niissä nyt ei mitään ihmeellistä ole.

Mitäs haluaisitte esiteltävän seuraavaksi? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *