Hae
Metallisydän

Mitä nää bikinifitnessit ja crossfitit oikein on?

Tämä teksti on julkaistu alunperin jo vuosia sitten, aikana jolloin bikinifitness ja crossfit nousivat suuren yleisön tietoisuuteen. Silloin teksti herätti runsaasti hilpeyttä ja taidettiin se noteerata myös joissakin suuremmissa medioissakin. Siitä on toivottu uudelleenjulkaisua ja koska aihe on edelleen tietyllä tavalla ajankohtainen, nyt päätin julkaista sen uudelleen. Lukiessa on hyvä pitää mielessä, että kyseessä on silloinen näkemys kyseisistä lajeista, ne ovat saattaneet vosien aikana kehittyä… tai sitten ei. Mitä nää bikinifitnessit ja crossfitit oikein on? Olkaa hyvät!

Mitä nää bikinifitnessit ja crossfitit oikein on?

Fitness on muotia, sehän todettiin jo aiemmin. Silloin todettiin myös että kaikki harrastaa fitnessiä, mutta eihän se pidä paikkaansa, jotkut harrastaa myös kehonrakennusta tai jotain ihme crossfittiä. Mutta mitä ihmettä nuo bikinifitnessit ja crossfitit oikeesti oikein on? No oottakaapa, Metallisydän johdattaa teidät näiden hienojen lajien maailmaan.

BIKINIFITNESS

Bikinifitness on se laji, jossa tähdätään SM-kisaan vuoden treenaamisen jälkeen. Ja sen vuoden aikana treenataan pelkkää peppua. Jos olet nuorehko nainen, joku on joskus kehunut sun peppua ja omistat joko Better Bodiesin tai Six Deucen housut, kannattaa suunnata tähtäin suoraan bikinifitnessin SM-kisaan. Tässä lajissa ei tarvitse hymyillä, kaikki katsoo kuitenkin vaan sun peppua. Ai niin, bikinifitness on myös se laji jota kaikki ”tosissaan treenaavat” dissaavat.

BODYFITNESS

Bodyfitness on se laji, jossa treenataan vuodesta toiseen salilla ja kasvatetaan lihaksia, mutta ei liikaa ettei näytetä kehonrakentajilta. Sitten vedetään helvetin rankka kisadieetti ja kiivetään kisalavalle, missä käännytään oikeaan, käännytään oikeaan ja käännytään oikeaan. Ja koko ajan hymyillään, vaikka tekis mieli irvistää. Sitten mennään pois. Ainiin, nykyään on myös se T-kävely. Pitää myös kävellä edestakaisin lavalla. Niin ja hymyillä samalla vaikka nilkka nyrjähtäisi, se on sitä lavakarismaa.

FITNESS

Fitness on ihan niin kuin aerobikkia, siinä tehdään sellasia hyppyjä ja punnerruksia. Mutta ei se ole aerobikkia, se on fitnessiä. Siinä pitää kanssa treenata salilla monta vuotta ja aerobikin lisäks kääntyillä lavalla oikeaan niin kuin bodyfitnessissä. Niin ja hymyillä.

KEHONRAKENNUS

Kehonrakennus on se laji missä naiset yrittää näyttää mahdollisimman paljon miehiltä ja miehet geenimanipuloiduilta sonneilta. Kehonrakennus on sitä että treenataan kuntosalilla ja syödään kanaa ja riisiä. Joka päivä. Helevetin monta vuotta. Sitten dietataan itsensä sairaalakuntoon, kaveri maalaa mustaksi ja mennään lavalle stringeissä. Siellä pullistellaan (ja hymyillään) pari minuuttia ja sitten aletaan taas treenata ja syödä kanaa ja riisiä. Sillon ei enää hymyillä. Niin ja kehonrakennuksessa käytetään hormooneita, niistä vaan ei saa puhua.

CLASSIC BODYBUILDING

Klassikki on vähän niin kuin kehonrakennusta, siinäkin treenataan ja syödään kanaa ja riisiä, monta vuotta. Mutta siinä ei koskaan kasveta isoiksi, vaan pysytään aina laiheliineina. Siksi koska siinä ei käytetä niitä hormooneita mistä ei saa puhua. Ja silti syödään vaan kanaa ja riisiä.

MENS PHYSIQUE

Tää on se shortsisarja, miesten bikinifitness. Se laji missä ei tarvi treenata jalkoja kun on ne shortsit. Tässä tehdään vaan penkkiä ja hauista. Niin ja tätäkin lajia kaikki ”tositreenaajat” dissaa.

WOMENS PHYSIQUE

Tässä sarjassa pitää olla enemmän lihaksia kuin bodyfitnessissä, muttei niin paljon kuin kehonrakennuksessa. Tässä sarjassa pitää lihaserottuvuus olla parempi kuin bodyfitnessissä muttei niin hyvä kuin kehonrakennuksessa. Tässä sarjassa poseerataankin jotenkin oudosti. Tässä sarjassa kukaan ei oikeestaan tiedä millanen pitäs olla ja miten pitäs olla…

Ja sitten on se CROSSFITTI josta kaikki puhuu

Crossfitti on nyt kanssa muotia. Se on vähän niinkuin kuntopiiri, mutta se ei ole kuntopiiri, vaan crossfittiä. Siinä tehdään yhteen menoon erilaisia jumppaliikkeitä, mutta se ei ole jumppapiiri, vaan crossfittiä. Crossfitissä tärkeintä on tehdä WOD johon saattaa kuulua esimerkiksi K2E, HSPU, MU sekä thrustereita ja split jerkkejä. Niin ja kaikki puhuu niistä RM:istä ja PR:istä mutta kukaan muu kuin toinen crossfittaaja ei tajua mistä helvetistä on kyse. Siksi pitääkin käydä kurssi ennen kuin saa tehdä kuntopiiriä, ei kun siis crossfittiä. Niin ja bodajat ei tykkää crossfittaajista kun ne ei vedä leukojakaan oikein.

Ja kaikki jotka ei treenaa jotain noista lajeista on joko sohvaperunoita tai sitten jotain helvetin sählynpelaajia tai muita pitkätukkahampuuseja. Nih.

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *