Hae
Metallisydän

Sarin projekti – treenaaminen

Sarin matka kohti Body Fitness-kisoja alkoi ruokavalion uuteen uskoon laittamisella. Herkut jäivät taa jo pari viikkoa sitten ja syöminen tarkasti annetun ruokavalion mukaan alkoi. Tällä kertaa ei jauheta siitä sen enempää, vaikka ehkä mieli tekisikin. Tällä kertaa pureudutaan treenaamisen ihmeelliseen maailmaan…

treenaaminen

Treenaaminen uusiksi

Sarilla on vankka urheilutausta aina yleisurheilusta lähtien ja kuntosalikin on jo useiden vuosien ajalta tuttu paikka. Tavoitteellista treeniä on takana jo vuosia ja treenitekniikat ovat valmiiksi hallussa, treenaamisen suhteen ei siis pitänyt olla edessä mitään ihmeellisyyksiä. Ei siis pitänyt

Sari sai reilu viikko sitten uuden treeniohjelmansa, siinä ei sinänsä ollut mitään erikoista, hieman erilaista jaksotusta ja joitakin liikkeitä, jotka eivät ole olleet ainakaan kovin aktiivisessa käytössä, mutta ei kuitenkaan kovin paljoa mitään uutta. Tai niin Sari ainakin luuli, kunnes treeniohjelmaa lähdettiin käymään läpi WellGo Personal Trainingin valmentajan Ringa Ruisniemen opastamana…

Sari:

Täytyy myöntää, että hiukan ehkä jännitti kun kotona vedin treenivaatteita päälle. Onhan treenaaminen tuttua puuhaa, mutta samalla tiesin, että Ringa ja Jani ovat tarkkoja ja vaativia valmentajia. Jo ennalta aavistelin, että jotain uusia juttuja treenitekniikoihin saattaisi olla tulossa…

Treeni aloitettiin vinopenkkipunnerruksella ja jo siinä tuli tunne että olenko koskaan kyseistä liikettä edes tehnyt. Tottakai olin, mutta tekniikka jota opeteltiin oli vain jossakin määrin erilainen ja huomattavasti enemmän keskittymistä, sekä koko kehon lihaksiston kontrollia vaativa. Pääasia ei ollut liikuttaa tankoa ylös alas, vaan kohdistaa se tekeminen oikeille lihaksille. Kuten Ringa sanoi, treenattiin lihasta eikä liikettä.

Punnertaminen osoittautui kuitenkin loppujen lopuksi aika helpoksi, ainakin jos sitä verrataan selkäliikkeisiin… Selkäliikkeitä harjoitellessa minusta nimittäin alkoi tuntua, ettei tästä touhusta tule jumalauta yhtään mitään. Ei meinannut Autereen Rouvan paketti pysyä kasassa, ei sitten millään. Pikuhiljaa, kun tehtiin sinnikkäästi toistoja toistojen perään, alkoi se oikeanlainen tuntuma vihdoin löytyä.

Treenin jälkeen olin todella fiiliksissä onnistumisestani ja saamistani kehuista. Silti olin edelleen ihmeissäni siitä kuinka eri tavalla olenkaan ennen treenannut. Minut yllätti se, miten paljon tehokkaammalta kaikki liikkeet tuntuivat, vaikka painoa ei ollut kovinkaan paljon. Saattaa treenipainot ainakin tässä alussa tippua pikkasen totutuista…

Vielä olisi pari treenikertaa edessä, joissa treenataan Ringan ja Janin opastuksella liikkeet kuntoon. Sen jälkeen pitäisikin sitten itse osata vaatia itseltään samaa tasoa…

Jari:

On ihan mahtavaa seurata tuota Sarin innostusta. Ohjatun treenin jälkeen kotona ei puheesta tullut loppua. ”Sitten Ringa sanoi että muista nyt jännittää ne vastalihakset, no enhän mä ollut muistanut” ja ”voitko kuvitella, ne kädet laitettiin NÄIN” (esittää hauiskäännön tekniikkaa).

Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että muutaman kerran on jo törmätty myös lauseeseen ”ei jumalauta tästä tuu yhtään mitään”, mutta ei mene kauaakaan kun taas sama innostus puskee päälle ja blenderi taas jauhaa seuraavaa smoothieta evääksi ja kanat tirisevät pannulla…

Projektin ensimmäiset vastoinkäymisetkin on jo kohdattu, Sari nappasi itselleen influenssan ja treenaaminen on tällä hetkellä tauolla. Ruokavaliosta Sari on kuitenkin pitänyt kynsin hampain kiinni myös sairastaessaan. Kauppaan lähtiessäni kysyin tuonko jotain, vaimea vastaus sohvan pohjalta oli ”jos toisit aurinkokasviksia”…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *