Hae
Metallisydän

I’M BACK! – Eli töhinää tötteröön!

Meikäläisellä meni tämä kesä treenaamisten suhteen aikalailla perseelleen, tai ainakin eri tavalla kuin yleensä. Aiemmin kesä ei juurikaan ole vaikuttanut treenaamisiini, kesällä on treenattu ihan niinkuin muulloinkin, ehkä jopa hiukan kovempaa. No tänä kesänä homma meni hiukan toisin…

back

Kesän hankaluuksia ja sovellettuja treenejä

Täma kesä oli tosiaan treenaamisen osalta hiukan haasteellinen. Ensin haastetta toi treenien sovittaminen arkeen, jossa tehtiin ristiin töitä Emilian ollessa päiväkodista lomalla. Se tarkoitti, että treenaamaan ei päässyt niin usein kuin olisi halunnut ja myös sitä, että treeniajat oli välillä aika melikuvituksellisia…

Jonkin verran sai toki kuitenkin treenattua, ainakin sen verran että mieli pysyi virkeänä. Aina välillä korvasin mahdollisuuksien mukaan joitakin treenejä mitä erilaisemmilla toiminnallisilla hömpötyksillä kahvakuulasta slamballiin ja hiekkasäkistä voimistelurenkaisiin. Hyvin niilläkin hien sai pintaan, mutta eihän se ihan samaa asiaa ajanut kuin perinteinen salitreeni. Kivaa vaihtelua ne touhut kuitenkin toi treenaamiseen.

Jossain vaiheessa alkoi myös jatkuva helle hiukan rasittaa ja viedä potkua treeneistä. Salilla hikoilu on ihan kivaa – silloin kun hikoilun aiheuttaa kunnon treeni. Se ei ole enää kivaa, että jo kenkien jalkaan laittaminen saa hikiveden tippumaan nenänpäästä… Sitkeästi tuli silti treenattua, mutta kyllä siitä treenistä alkoi jo se terävin kärki olla aika hukassa.

Kesän loppuhuipennus oli sitten tuo meidän etelänreissu ja sitä seurannut ruokamyrkytys, joka vei mehut reiluksi viikoksi. Lomamatkalle lähdettäessä päätin, että sillä viikolla en treenaa. No tuo yhden viikon mittaiseksi tarkoitettu lepo venyi yli kahteen viikkoon kun loman lopuksi sain ruokamyrkytyksen, joka ei ilman antibioottikuuria talttunutkaan.

I’M BACK!

Nyt on kesän helteet takana ja ruokamyrkytys selätetty, Emialla alkaa kohta päiväkoti ja arki palaa takaisin omiin uomiinsa. Nyt on tavoitteet asetettu ja tosissaan treenaaminen saa alkaa!

Kun tässä pääsee kunnollatreeneihin kiinni, pääsee pian myös vetämään oikein kunnon rääkkitreeniä ja testaamaan millaista on Dominus Nutritionin uusi nesteytysjuomavalmiste Firmitas! Ainakin sitä on kehuttu todella paljon eri lajien huippu-urheilijoiden osalta, saa nähdä miten se toimii tällaisella sunnuntaitreenaajalla…

Yksi kommentti

  1. Anile kirjoitti:

    Hei vaan Jari ja tsemppiä treeninaloitukseen. Kaksi viikkoa on aktiivitreenaajalle pitkä tauko, totta, mutta saattaapa yllättäen tehdä ihan hyvääkin! Itellä oli vuoden aktiivisen tahkoamisen jälkeen nyt kesällä 2 viikon tauko ja kun tauonjälkeisen eka viikon jaksoi vetää kaikki lihasryhmät kerran läpi, sitten räjähti kehitys. Tuo eka viikko oli sitkas ja tuntui että mikään ei enää luista eikä mitään jaksa, mutta sitten!
    Kyllä se siitä lähtee taas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *