Hae
Metallisydän

Metallisydän Gym 2015-2022

Niin kauan, kuin kuntosalitreeni on kuulunut elmääni, olen myös haaveillut omasta kuntosalista. Pitkään se oli vain sellainen utopistinen haave, samaan tapaan kuin ferrarin omistaminen tai lottovoitto. Vuoden 2015 kesällä päätin, että vaikka en koskaan oikeaa omaa kuntosalia omistaisikaan, voin ainakin hankkia autotalliin kyykkyhäkin, penkin ja painoja. Siitä se ajatus Metallisydän Gym stä sitten lähti…

Metallisydän Gym 2015-2022

Tuolloin vuonna 2015 asuimme Ulvilassa rivitalossa, jossa meillä oli pieni autotalli, tai oikeastaan se oli ovellinen autokatos. Siinä oli soralattia, eikä minkäänlaista lämpöeristystä tai lämmitystä. Sinne kuitenkin levitin palan terassimattoa ja sen päälle rakensin Metallisydän Gymin ensimmäisen version. Se oli karu ja yksinkertainen, mutta kyllä siinäkin treenattua sai ja jopa kohtalaisen monipuolisestikin jos halusi.

Vuotta myöhemmin, eli vuonna 2016 muutimme Poriin, omakotitaloon jossa oli ihan oikea autotalli. Betonilattiat ja lämpöeristys. Lämmitystä ei tallissa silloin ollut, mutta luksusta se oli silti. Sinne muutti silloinen Metallisydän Gym ja samalla aukesi ihan uudenlaiset mahdollisuudet oman kotisalin rakentamiselle. Visioita alkoi pyöriä mielessä…

Vuonna 2017 alkoi todellinen visioiden toteuttaminen. Terassimatto vaihtui oikeaan kumiseen kuntosalimattoon, sali sai välikaton ja lämpöpatterin (mikä paransi huomattavasti treenaamismukavuutta ainakin talvikuukausina) Välineistöä laajensin esimerkiksi taljalaitteella ja käsipainoilla… Puitteet treenaamiselle alkoi olla jo kohtalaiset, mutta todellisuudessa olin päässyt vasta alkuun päässä pyörivien visioiden toteuttamisessa. Joka kerta kun kotisalilla treenasin, näin ympärilläni uusia mahdollisuuksia, uusia hankintoja joita pitäisi tehdä…

Vuonna 2018 projekti eteni monin harppauksin, kun pääsin kunnolla vauhtiin noiden visioiden toteuttamisessa. Aiempi totaalipaska taljalaite vaihtui laadukkaaseen ATX:n painopakalliseen taljaan, kyykkyhäkki ATX Smith-laitteeseen ja käsipainovalikoima laajeni tuntuvasti. Tankoja ja taljakahvoja kertyi myös lisää, kuten monenmoista muutakin pientä treenitarviketta. Paljon erilaista askaretta mahtui tuohon vuoteen, mutta ehkä suurin urakka oli koko kotisalin lattian uudelleen tekeminen. Tyhjensin koko salin ja asensin kauttaaltaan lattiaan kumimaton alle neljän sentin paksuiset umpikumiset painonnostoalustat ja filmivaneria. Jo uskalsi painoja kolistella hiukan reilummin…

Vuoden 2019 aikana kotisalini sai ensimmäisen laajennuksensa. Siirsin aiemmin rakentamaani autotallin väliseinää reilulla metrillä, jotta sain tilaa kauan himoitsemalleni ATX jalkaprässi/hack-laitteelle. Varastotila väliseinän toisella puolen pieneni, mutta se oli pieni murhe kotisalin treenimahdollisuuksien kasvaessa reilusti.

Vuoden 2019 aikana laajensin kotisalin levytankovalikoima useilla laadukkailla levytangoilla ja erikoistangoilla, painokiekkoja kertyi myös lisää monta sataa kiloa. Käsipainovalikoima laajeni sekin jälleen.

Vuosi 2021 oli seuraava merkittävä etappi Metallisydän Gymin suhteen, sillä silloin oli jälleen muuttopuuhien aika ja samalla Metallisydän Gym muutti jälleen uusiin, suurempiin tiloihin. On muuten melkoinen projekti muuttaa tuollaisen pienen kotisalin irtaimisto, en uskalla kuvitellakaan millainen homma on oikean ison kuntosalin muuttaminen… Muuttopuuhista voi lukea lisää TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ

Metallisydän Gym 2022

Suoraan on myönnettävä, että vuonna 2015 sitä ensimmäistä tankoa sorapohjaiseen talliin kantaessani en olisi villeimmissä kuvitelmissanikaan osannut haaveilla kotisalini olevan joskus sellainen kuin se nyt on. Vaikka se edelleen on kaukana ”oikeasta” kuntosalista, viihdyn siellä varsin hyvin ja treenaan siellä enemmän kuin missään muualla. Melkein voisin sanoa toteuttaneeni vuosien takaisen haaveen omasta kuntosalista.

Visiot ei silti suinkaan ole loppuneet. Edelleen kun treenaan kotisalilla, näen ympärilläni uusia kehittämismahdollisuuksia, uusia hankittavia välineitä ja tarvikkeita… Tämä projekti tuskin tulee koskaan täysin valmiiksi 🙂

Lähes kaikki Metallisydän Gym 2022 laitteet ja välineet on tilattu GoFitness Megastoresta. Jos oma kotisali kiinnostaa, uskallan suositella kurkkaamaan GoFitnessin nettisivuille, välineet on huippulaadukkaita ja palvelu ensiluokkaista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.