Hae
Metallisydän

Trash polka -hiha etenee…

Siitä taitaa olla jo jotakuinkin 20 vuotta, kun sain loistavan idean ottaa vasempaan olkavarteeni käärmeen luurankoa esittävän tatuoinnin. Ei se sinänsä ehkä huono idea olisi ollut, jos sen olisi jo silloin toteuttanut joku alan ammattilainen, mutta kun tekijänä oli tutun tuttu harrastelija, ei lopputulos enää vuosien päästä liiemmin miellyttänyt. Tässä reilu vuosi sitten kysyin alan todelliselta ammattilaiselta, Tim’s Ink Studion omistajalta Tim Chiconilta miten hän lähtisi tuota olkavarteni tatuointia muokkaamaan. Timiltä löytyi useampiakin ideoita, joista päädyin Trash polka -tyyliseen ratkaisuun, jossa tuo alkuperäinen käärmeen luuranko tehtiin uudelleen ja ympärille rakennettiin erilaista Trash polkaa. Alunperin ajatuksena oli tehdä vain kyynerpäähän ulottuva half sleeve, mutta kuten arvata saattaa, ei se siihen jäänyt. Niinpä taas viime viikolla asetuin rennosti lepäämään Timin studiolle…

Tim's Ink

Trash polka -hiha etenee

Tim on minulle monesti puhunut puuduttavasta voiteesta, jolla ihon saa puudutettua, eikä tatuoiminen satu lainkaan. En ole koskaan sellaista halunnut käyttää ja syy on yksinkertaisesti siinä, että tietyllä tavalla nautin siitä miltä tatuoiminen tuntuu. Tottakai tälläkin kertaa ranteen sisäosasta aloitettaessa piti ensin purra hiukan hammasta, sen verran ensimmäiset vedot kirpaisivat, mutta homman edetessä juteltiin Timin kanssa mukavia ja melkein nukahdinkin siinä makoillessa jossakin vaiheessa.

Sitten taas se viimeinen puolituntinen kun kuvaan vielä lisätään valkoiset yksityiskohdat, on melkoista tuskaa, siinä ei enää torkuta eikä paljon jutellakaan, ainoastaan odotellaan milloin homma on valmis – ja silti jotenkin nautin siitäkin 😀

Rakkaus voittaa

Tällä kertaa vuorossa oli siis kyynärvarren sisäpuoli, johon yhdessä ideoitiin pääkalloaiheinen kuva. Trash polka on usein kovin synkänpuoleinen tyyli ja aiheina vilisee kuolemaa, sotaa ja maailmanloppua. Itse olen kääntänyt sitä hiukan toveikkaampan suuntaan ja kädessäni komeileekin niin toiveikas lainaus ”It’s always darkest before the dawn” kuin oman elämäni ohjenuora ”You’ll never fly unless you dare to jump” sekä esimerkiksi kahleista irti riistäytynyt sydän. Tälläkin kertaa kuvan aiheena oli se, että rakkaus voittaa kuoleman. Kuvassa pääkallon läpi kasvaa ruusu ja kuvassa olevat kirjaimet muodostavat jo aiemmin olemassa olleen minulle merkityksellisen E-kirjaimen kanssa sanan L O V E, eli rakkaus.

Vielä olisi yksi kerta jäljellä tämän projektin osalta ja parin viikon päästä olisi tarkoitus saattaa tämä koko käden kokoiseksi hihaksi kasvanut projekti päätökseensä…

Tim’s Ink

Tim’s Ink Instagram-sivu löytyy TÄÄLTÄ, käykää sieltä ihastelemassa lisää Timin taidonnäytteitä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.