Hae
Metallisydän

Karmarock 28 – Fiilistelyä vuodelta 2019

Julkaistu aiemmin vuonna 2019

Huh huh! Lauantaina järjestettiin Harjavallan koulukeskuksen rannassa rockfestivaali nimeltä KarmaRock jo 28:tta kertaa. KarmaRock on kuulunut omaan kesääni niin kauan kuin muistan, niin myös vuonna 2019…

2019

KarmaRock 2019

Meillä on muutamia perinteitä liittyen KarmaRockiin. Ensinnäkin paikalla ollaan ensimmäisten joukossa jo ennen porttien aukenemista ja nautiskellaan KarmaRockin aloitusmaljat parkkipaikalla porttien ulkopuolella. Sitten siirrytään varsinaiselle festarialueelle ja pystytetään leiri, eli levitetään viltti, kaivetaan eväät esiin ja asetutaan nauttimaan helteisestä kesäpäivästä hyvässä seurassa, seuraillen erinäisten bändien keikkoja kahdella eri esiintymislavalla.

Viltin paikka on vuosien varrella valikoitunut taktisesti festarialueen taitekohtaan, josta on hyvä näkymä molemmille esiintymislavoille ja hyvät kulkuyhteydet sekä pissaamoon (vessa-alue) että kaljaamoon (anniskelualue).

Esiintyjät 2019

KarmaRock on siitä erityinen festari, että sinne ei tulla minkään erityisen esiintyjän vuoksi, ei edes isäntäbändi Maj Karman vuoksi, vaan itse KarmaRockin vuoksi. Joka vuosi esiintyjälistalta löytyy ns. kovia nimiä ja sitten niitä tuntemattomampia. Kuitenkaan koskaan ei voi tietää mikä bändeistä on se joka iskee koviten siihen omaan rokkisisimpään.

Vuonna 2019 tarjolla oli melko laaja-alainen kattaus erilaista soitantaa aina päivän aloittaneen Lauman poppipainotteisesta esiintymisestä Swallow the Sunin synkkääkin synkempiin tunnelmiin ja The World Mänkeri Orchestran hyvinkin omalaatuiseen esiintymiseen. Nakkilan Paronit eli Penniless päästettiin isti päälavalla ja Kaljaamon pikkuteltassa Jetblack tarjoili tukevaa tykitystä. Unohtamatta Dave Lindholmia, joka esiintyessään ikään kuin otti yleisön kainaloonsa.

Penniless

Kirjailijanurkkaus ja vihainen siili

KarmaRockissa on nyt kolmena vuonna järjestetty kirjailijanurkkaus, jossa Koo Kurittu haastattelee erinäisiä kirjallisuuden rokkistaroja. Ensimmäisellä kerralla haastattelussa olivat Tommi Liimatta ja Marko Annala, viime vuonna Pertti Jarla ja tällä kertaa Kiroilevan Siilin äiti Milla Paloniemi.

Jokainen opiskelija on varmasti luennoilla piirrellyt jotain töherryksiä luentolehtiöönsä, mutta harvan töherrykset ovat päätyneet lukemattomiin kovakanisiin albumeihin ja jokaisen suomalaisen tietoisuuteen…

Esiintymislavalla jännäkakkaa housuissa

Oma KarmaRockini sai tänä vuonna jännän käänteen juurikin tuon kirjallisuusnurkkauksen aikana kun KarmaRockin monimonimonivuotinen juontaja Don Säilä koputti olkapäähäni ja kysyi olisinko valmis juontamaan tänä vuonna itse isäntäbändin Maj Karman lavalle. No tottakai!

Reilun tunnin päästä siis kiipesin esiintymislavalle spiikkaamaan sisään oman suosikkibändini. Voin myöntää että siinä lavan takana odotellessa oli hiukan jännäkakkaa housuissa…

 

2019

Kuva Heikki Sulander

Se on MAJ KARRRMA!

Ja siitä se lähti, Maj Karman mieletön keikka. Olen tippunut jo vuosia sitten laskuista kuinka monta kertaa olen nuo ukot lavalla nähnyt, mutta joka kerta menee kylmiä väreitä selkäpiitä pitkin. Tällä kertaa erityisen säväyksen aiheutti itselleni tietyllä tavalla erityisen tärkeä Metallisydän.

Vuosia sitten kuului Valaiden Laulu nimiseen biisiin oleellisena osana rumpali Jii Savolaisen rumpusoolo. Sitä on odotettu, sitä on toivottu ja sen kuulemiseksi oli nyt viimeisen vuoden aikana koottu jopa erityinen kansanliike. Jii itse oli lupaillut että rumpusoolo kuullaan kun yleisö sen ansaitsee…

Kun nyt näin Jii Savolaisen rumpuihin liitettävän extrapeltejä, tiesin jo mikä biisi oli odotettavissa – ja sieltähän se tuli, odotettu ja kaivattu rumpusoolo vuosien tauon jälkeen!

Tulkoon pimeys…

Vuoden 2019 KarmaRockin viimeisenä esiintyjänä pimenevässä Harjavallan illassa oli… tai enpäs kerrokaan. Annetaan vihje. Jos olisin jatkanut spiikkaajan uraani, olisin spiikannut tämän esiintyjän lavalle näin:
– Onko se Pahvi P?
– Onko se Kartonki K?
– Ei! Se on Paperi T!!!

Karmarock 2020

Huomenna on vuorossa Karmarock 29, joka tänä perkeleen Korona-vuonna 2020 järjestetään perinteisen livefestarin sijaan suoratoistona. Huolissaan ei silti tarvitse olla, olen kuullut huhua että kaikenlaista kivaa olisi luvassa…

Itse aion sulkeutua yksin vaatekomeroon ja järjestää sinne maailman pienimmät rock-festarit.

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *