Hae
Metallisydän

Joko jouluvalmistelut saa aloittaa?

Joulukuu alkoi, kaupoissa soi joululaulut, piparit ja glögit tuoksuu ja tontut kurkkii ikkunoiden takana. Mutta joko on aika heittytyä tuohon jouluhumuun? Joko jouluvalmistelut saa aloittaa?

Joko jouluvalmistelut saa aloittaa?

Meillä Sari olisi aloittanut jouluvalojen laittamisen jo kuukausi sitten. Kun totesin jouluun olevan vielä aivan liian pitkä aika, muuttuivat jouluvalot kaamosvaloiksi, niiden laittaminen oli Sarin mukaan jo ihan perusteltua. Muita joulukoristeita noiden ”kaamosvalojen” lisäksi meillä ei vielä ole, paitsi lasten huoneissa… tarttuihan se jouluinnostus nyt tottakai lapsiin kun Sari ”kaamosvaloja” joulukoristelaatikoista kaiveli…

Toki itsekin olen pikkuhiljaa lämpenemässä joulun odotukselle. Me ollaan vähän kerrallaan osteltu pieniä juttuja joulukalenteria varten, ja viikonloppuna alettiin rakentaa Emilialle itse tehtyä joulukalenteria (niiden parin perinteisen suklaakalenterin lisäksi). Aika kivaa puuhaa, toivottavasti avaaminen on yhtä kivaa.

Samalla kun on noita pikkuyllätyksiä hankittu, on alkanut hiipiä myös innostus myös joululahjojen hankkimiseen. On tutkailtu uusia hienoja Lego-paketteja, OMG-Lolleja ja vaikka mitä flossaavia laiskiaisia ja tanssivia mopseja…

Itse kyllä lykkäisin vielä hiukan aikaa noiden joululaulujen soittamista, niitä ehtii mielestäni kuunnella aivan riittävästi jouluviikollakin. En kaipaa ollenkaan hei tonttu-ukkoja hyppimään tai petteri punakuonoa seurakseni ruokakaupassa tavallisia arkiruokia kärryyn kerätessäni… Toisaalta ne taas ei häiritse yhtään niin paljon joululahjoja miettiessä leluhyllyjen välissä tai uusia joulukoristeita pohtiessa…

Joululaulut sopivat erinomaisesti myös piparkakkujen leipomiseen, vaikka itse kyllä nautin mieluummin piparkakkautaikinani taikinana. Puoli kiloa piparkakkutaikinaa ja sen tuomat vatsavaivat kuuluvatkin yhtä oleellisesti omaan jouluun valmistautumiseeni kuin ”kaamosvalot” ja joulukoristeet Sarin jouluun valmistautumiseen.

Tämän pohdinnan jälkeen totean vastaukseksi itse otsikkoon asettamaani kysymykseen, että meillä on jokaisella ihan omat tapamme alkaa valmistautua jouluun. ja kyllä, ne jouluvalmistelut voi aloittaa juuri silloin kun itsestä siltä tuntuu.

Yksi hyvin stressitön tapa aloittaa jouluun valmistautuminen on tilata joululahjoja valmiiksi (itselle tai muille) esimerkiksi House of Brandonista, mistä myös Sarilla kuvissa olevat neuleet ja takki on tilattu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.