Hae
Metallisydän

Kotona tehtävä monipuolinen kehonpainotreeni

Kiireisessä lapsiperheen arjessa ei aina ehdi lähteä lenkille tai salille treenaamaan, vaan treeni on tehtävä silloin kun sille sopiva hetki arjen hulinasta löytyy. Tämä monipuolinen kehonpainotreeni sopii tehtäväksi juuri silloin kun sinulle sopii, se voi olla pienokaisen päiväunien aikaan tai vaikka vasta illalla lasten jo nukkuessa. Halutessaan lapset voi myös houkutella mukaan treenaamaan, nämä liikkeet sopivat ihan kaikille.

Mitään sen ihmeellisempiä välineitä et tässä treenissä tarvitse, kahvakuulat ja jumppakuminauhat voit huoletta jättää edelleen nurkkaan pölyttymään. Edes joustavat, jumppaan soveltuvat vaatteet eivät ole pakolliset, mutta kuitenkin suositeltavat ainakin jos lasten kanssa yhdessä jumppaa… Lukijoiden mielenterveyden suojelemiseksi esimerkkikuvissa pidettiin vaatteet päällä.

Monipuolinen kehonpainotreeni

Homma alkaa kyykyllä, milläpä muullakaan

Ota hieman hartioita leveämpi haara-asento ja ojenna kädet eteen. Sitten lähdet tekemään kyykkyjä. Ai miksi kädet edessä? No sen takia että siten saadaan aktivoitua paremmin pakaralihaksen yläosa, kokeilkaa vaikka!

kehonpainotreeni

Mitään niiauksia ei hyväksytä, vaan kyykyt tehdään riittävän syvälle. 20 toistoa ja siirrytään seuraavaan liikkeeseen. Mitään lepotaukoja ei liikkeiden välillä pidetä, vaan seuraava liike aloitetaan heti edellisen perään.

Toisena liikkeenä tehdään sohvaojentajadippipunnerrusta

Kotitreeni 2

Kädet sohvan reunalle, jalkaterät reippaasti eteen ja dippaamaan peppu lattiaan ja taas ylös, kädet suoriksi. Taas 20 toistoa ja seuraavaan liikkeeseen.

Kolmas liike on nimeltään jalatsohvallavatsalihasrutistus

Kotitreeni 3

Jalat nostetaan sohvalle ja kädet ojennetaan eteen. Sitten lähdetään rutistamaan vatsalihaksilla sormia kohti varpaita ja lasketaan hallitusti alas. Vatsalihakset pidetään jännityksessä eikä lapaluita päästetä koskemaan lattiaan edes liikkeen ala-asennossa. Raskas liike, jossa 10 toistoa riittää varmasti. Liikettä pystyy keventämään loiventamalla polven kulmaa, mutta kuka nyt niin haluaisi tehdä…

Neljäs liike on perinteinen punnerrus, jota kutsun yksinkertaisesti nimellä perinteinen punnerrus

Kotitreeni 4

Sen voi tehdä naismaisesti polvet lattiassa, perinteisesti varpaiden varassa tai sitten tosimiestyylillä jalat sohvalla. Jalat sohvalla ei juurikaan eroa perinteisestä suoritustavasta, mutta näyttää raskaammalta. Kädet leveälle ja kyynerpäät sivuille, rasitus rintalihakselle. tehdään 20 punnerrusta, oli tyyli sitten mikä tahansa ja seuraavaan liikkeeseen.

Viidentenä liikkeenä toimii kaikkien rakastama, aina yhtä ihana, perinteinen selkälihasrutistusvatsallaanlattiallamaaten

Kotitreeni 5

Ei siis muuta kuin vatsalleen lattialle ja nostamaan yhtä aikaa käsiä ja jalkoja kohti taivaita. Eikä taaskaan mitään heilutuksia, vaan kunnon rutistukset niillä selkälihaksilla. 20 toistoa saa varmasti mukavia kramppeja aikaan selkälihaksissa jos liike tehdään kunnolla.

Kuudes liike on kaikkien fitness-mimmien lempiliike, vuorojaloinaskelkyykkyaskellus

Kotitreeni 6

Siihen ei ohjeistusta tarvita, jokainen tietää miten homma hoidetaan. Kädet vaikka lantiolle, pitkä askel eteen ja takimmaisen jalan polvi hipaisemaan lattiaa, ylös ja jalan vaihto. Muista pitää ryhti hyvänä! Ja parikymmentä toistoa molemmilla jaloilla, alkaa muuten hapottaa!

Ja taas päästään punnertamaan, tällä kertaa ojentajalle kohdistettuja kädetnormaaliapunnerrustakapeammallapunnerruksia!

Kotitreeni 7

Edellisestä punnerruksesta eroten kämmenet ovat hartioiden leveydellä ja kyynerpäät hipovat punnerrusten ajan kylkiä. Liike kohdistuu ojentajalle. Jalat voivat taas olla sohvalla tai varpaat tai polvet lattiassa, mikä kenelläkin tuntuu sopivalta. Kannattaa kuitenkin edes kokeilla jalat sohvalla, se saa tuntemaan itsensä niin pirun vahvaksi!

Ja sitten päästään taas rääkkäämään vatsalihaksia!

Kotitreeni 8

Tehdään ihan sitä vanhaa kunnon perinteistä vatsarutistusta. Juuri sitä, mitä tehdään kaikissa kuntotesteissä ja jolle on mahdotonta keksiä edes mukahauskaa nimeä. Pidetään siis kantapäät lattiassa ja kädet niskan takana. Jos tuntuu liian raskaalta, voi kädet tuoda rinnalle ja ei muuta kuin rutistamaan vatsalihaksilla itsensä istumaan, 20 kertaa.

Sen jälkeen homma onkin kasassa ja on aika hengähtää

Kotitreeni 9

No niin, johan on huohotettu!

Mutta hei, ei muuta kuin uutta kierrosta! Kolmekin kertaa kun vetäisee homman läpi, niin alkaa päivän kuntoilut olla kasassa ja voi hyvällä omalla tunnolla istahtaa sohvalle katsomaan jotain iki-ihanaa hömppäsarjaa. Toki todella kova jätkä tai mimmi vetää treenin jälkeen läpi vielä koko kehon venyttelyt. Jos et tiedä mitä venyttely tarkoittaa, hyvät venyttelyohjeet julkaisen ian lähiaikoina ja ne löytyy julkaisun jälkeen mistäpä muualtakaan kuin Treenitietopankista!

Ai niin, ei se käsien suorana pitäminen kyykätessä mitään pakaralihasta aktivoi, mutta myönnä pois että kokeilit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *