Hae
Metallisydän

Perheloma Turkissa osa 1 – Matkustaminen

Me palattiin eilen viikon lomalta Turkista. Viikko aurinkoa, rentoutumista, altaassa polskimista, hyvää ruokaa ja lepoa – tai sellaiset oli ainakin odotukset ennen lomaa…

perheloma

Menomatka

Kun haaveilee etelänlomasta, silmissä siintää hiekkarannat, aurinkotuolit ja notkuvat ruokapöydät. Siinä vaiheessa unohtu tyystin se itse matkustaminen. Mitä sitten jos lento lähtee hiukan aikaisin, kyllä sen jaksaa kun loma on edessä…. Eikä meidän lento edes lähtenyt aikaisin, se lähti klo 11 Helsinki-Vantaalta. Kuitenkin kun lasketaan että kahta tuntia aiemmin pitää olla lentokentällä, puolta tuntia sitä ennen lentoparkissa ja matkaan Porista Helsinkiin pitää lasten kanssa varata reilut kolme tuntia, se tarkoittaa heräämistä siinä neljän aikaan, että ollaan kaikki laukkuinemme ajoissa autossa, alkaa tuo 11 vaikuttaa jo aika aikaiselta. Onneksi lennon aikana ehtii nukkua muutaman tunnin…

Siis lennon aikana olisi ehtinyt nukkua muutaman tunnin jos…

Lähtöä edeltävänä iltana mentiin ajoissa nukkumaan, jotta jaksaa matkustaa. Tai siis lapset menivät ja me aikuiset vielä pakkailtiin kaikki valmiiksi, nukkua ehdittiin muutama tunti. Ajomatkalla lapset tietysti jatkoivat uniaan ja hyvä niin, pitkä päivä kuitenkin matkustamista edessä. No se kuitenkin tarkoitti tietysti sitä, että kun lentokoneessa isillä olisi ollut aikaa ummistaa silmiä, oli lapsukaisilla virtaa enemmän kuin Durasell-pupuilla ikinä. Siinä sitten touhuttiin menemään se neljä tuntia kaikenlaista mukavaa.

Perillä Turkissa siirryttiin bussiin, joka vei meidät Antalyan kentältä Alanyaan. Matka kesti pari tuntia ja koko matka ihasteltiin upeita maisemia ja toinen toistaan kivemman näköisiä hotelleja uima-altaineen. Kohta sitä itsekin oltaisiin altaalla lekottelemassa auringonpaisteessa lasten loiskiessa altaassa…

Perillä kohteessa

Perille päästiin reilun 12 tunnin matkustamisen jälkeen ja täytyy kyllä olla todella ylpeä koko perheestä, joka jaksoi mahtavasti tsempata pitkän matkan. Hotellilla kirjauduttiin sisään, vietiin matkalaukut huoneeseen, vaihdettiin hiukan kamppeita ja suunnattiin melkein suoraan päivällispöytään.

Ruuan jälkeen ihailtiin hetki hotellialuetta, minkä jälkeen päädyttiin yhteistuumin siirtymään hotellihuoneeseen ja nukahdettiin koko porukka lähes saman tien. Perheloma oli alkanut…

To be continued…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.