Hae
Metallisydän

Mitä tehdä kotona jos karanteeni iskee?

Koronavirus jatkaa etenemistään ja vielä jokin aika sitten kovin kaukaiselta tuntunut karanteeniin joutuminen saattaa osua kenen tahansa kohdalle hyvinkin pian. Vaikka kyse vakavasta asiasta onkin, tein huumorinpilke silmäkulmassa hiukan suunnitelmaa siitä, mitä kaikkea karanteenissa ollessa voisi kotosalla tehdä…

Mitä tehdä kotona jos karanteeni iskee?

Pikaisesti ajateltuna kahden viikon karanteeni kotona saattaisi vaikuttaa jossain määrin houkuttelevaltakin ajatukselta. Kaksi viikkoa kaikessa rauhassa lepäilemistä kotosalla saattaa kuitenkin muuttua ihan joksikin muuksi jo muutaman päivän kuluttua. Tekemistä on pakko keksiä ettei pääkoppa poksahda… Tässä muutamia ideoita ajankuluksi.

Netflix & chill

No sehän se ensimmäinen ajatus varmasti on, heittäytyä sohvalle ja katsoa läpi kaikki ne sarjat ja elokuvat joita ei ole ollut aikaa katsoa. Päästä vihdoin perille Westerosin valtataisteluista ja elävien kuolleiden maailmanvalloituksista, nähdä Titanicin uppoaminen ja Arthur Fleckin syöksykierre hulluuden partaalle.

Lukeminen

Kun Netflix on katsottu läpi ja television tarjonta lähinnä ärsyttää, on vihdoin aikaa lukea kaikki ne kirjat joiden lukemista on lykännyt ajanpuutteen vuoksi. Sohvalle selälleen, kirja käteen ja uppoutumaan vaikkapa Harry Potterin mukana velhojen maailmaan.

Siivoaminen

Fakta on kuitenkin se, ettei siinä sohvalla montaa päivää jaksa kukaan loikoilla, ei televisiota katsoen eikä lukien. Jotain oikeaa tekemistä on keksittävä ja milloin muulloin olisi paremmin aikaa siivota koko kämppä lattiasta kattoon kuin karanteenissa. Ei siis muuta kuin imuri ja moppi kouraan ja siivoamaan!

Saunan peseminen

Ja kun kämppä on muuten siivottu, on nyt aikaa myös pestä se sauna ja pesuhuone, joiden pesemistä on lykätty juhannukselta jouluun ja taas juhannukseen. No nyt ei ole muuta kuin aikaa, joten pesuvehkeet käteen ja kuuraamaan!

Konmarita koko vaatekaappi

Siivoamisen jälkeen voi sitten siirtyä oman, puolison ja lasten vaatekaappien kimppuun ja heitellä kirpparikasaan kaikki mahdolliset vaatteet joita ei ole vuoteen käytetty. Tosin kirpparille niitä ei pääse viemään, joten ehkä sittenkin kannattaa tässä kohtaa vaan käydä sukkalaatikko läpi ja heittää pois kaikki parittomat sukat, on siinäkin hommaa ainakin yhdelle päivälle…

Rakenna vessapaperilinna

Kun kaikki edellämainitut on tehty ja pää alkaa surista sosiaalisten kontaktien puutteessa, voi aina rakentaa kaikista hamstratuista vessapaperirullista linnan ja alkaa käymään sotaa mielikuvituskaverien kanssa…

Ja vihdoin kun sota on voitettu, eikä koronaviruksen oireita ole näkynyt eikä kuulunut, voit huokaista helpotuksesta. Karanteeni alkaa olla ohi ja on aika palata normaaliin elämään, tai ainakin lähteä katselemaan onko kaikki muut vielä karanteenissa…

Nettishoppailu

Karanteenissa tai ei, nyt on hyvä aika myös nettishoppailulle. Sarilla kuvissa olevat vaatteet on tilattu House Of Brandonista, mistä saat karanteeniystävällisesti tilattua tuotteet myös kotiovelle toimitettuina.

Koitetaan kaikki selvitä tästä poikkeuksellisesta ajasta toisiamme tukien!

2 kommenttia

  1. Pinstku kirjoitti:

    Lukemiseen lisäisin vielä äänikirjat jotka voit kätevästi yhdistää myös esim siivoukseen. https://www.parhaataanikirjat.fi/ täältä vaan käyttämään ilmaiset kokeilut ja on kuunneltavaa/luettavaa ainakin pariksi kuukaudeksi.

  2. Mira kirjoitti:

    Kivoja ja hyödyllisiä vinkkejä! Täällä oli muutama kiva lisäidea mitä lasten kanssa voi tehdä https://www.hpo.fi/11-ideaa/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.