Hae
Metallisydän

Haastattelussa IFBB PRO Kille Kujala!

Vuosien varrella olen saanut kunnian haastatella blogiin useita bodymaailman kuumia nimiä, mutta nyt olen saanut haastateltavakseni sen verran kovan luokan kehonrakentajan että ette edes usko! Suomen kehonrakennuksen tämän hetken ehdoton ykkösnimi, Kille Kujala lupautui haastateltavakseni, eikä ihan milloin tahansa, vaan ensimmäisen ammattilaiskilpailunsa viimeistelyviikolla! Nyt on ensiluokkainen mahdollisuus kuulla mitä Killelle kuuluu ja millä mielellä mies on kapuamassa lavalle viikonloppuna New Yorkissa.
Haastattelussa IFBB PRO Kille Kujala!

Moikka Kille, mitä kuuluu?
Rehellinen vai kohtelias vastaus? Itseasiassa jopa ihan oikeesti on hyvä fiilis vaikka meenki viimestä viikkoa. Monesti tässä vaiheessa on ollu aika paljon vaikeempaa mutta parempi näin.
Ammattilaisuus
Kilpailet lauantaina ensimmäisessä ammattilaiskilpailussasi, joko housuissa on jännäkakkaa, eli kuinka paljon jännittää?
No ei kyllä jännitä, enemmänki tosi odottava ja innostunu fiilis. Oon tässä viime vuosina reissannu ja kisannukki melko paljon niin se jännitys tulee sitte vasta kisapaikalla, jos on tullakseen. Toki tän kans oon saanu tehä myös paljon työtä, eli mentaalipreppiä sitä varten ettei se sit vaikuttais suoritukseen kun se aika koittaa. Saa nähdä miten käy.
Saavutit viime vuoden kesäkuussa pitkäaikaisen tavoitteesi ja sait ammattilaiskortin. Millä tavalla elämä on muuttunut tässä vajaassa vuodessa?
Mähän oon pyrkiny rakentamaan mun elämää ammattimaiseksi jo muutaman vuoden ajan. Siinä mielessä ite ammattilaisuus ei juurikaan muuta mitään. Tää on yks asia mikä kaikkien muuten kannattaa tiedostaa: pro kortin myötä ei saa mitään, se työ pitää tehä ite ja mielellään rakentaa pohja jo ennen ammattilaisuutta.Mullaki on ollu sponsori sopimukset Luckydino.com :n , Noccon, Eggspressin ja muutaman muun yrityksen kans jo ennen tätä, mut tietenki sopimus Supermass Nutritionin kanssa viimeisteli sen että pystyin siirtymään täys päiväiseksi urheilijaksi. Se oli iso asia!
Olet kerännyt viimeisen vuoden aikana jopa ammattilaiskehonrakentajalle uskomattoman määrän lisää lihasmassaa. Miten se on ollut mahdollista?
Oikeestaan tossa edellisessä tuli yks suuri syy jo kerrottua: nyt mulla oli aikaa levätä. En tee päivässä mitään muuta kun treenaan. Se lepo on aina ollu mulla liian vähäistä.
Toki sit se että me ollaan nyt 3 vuotta rakennettu tätä pohjaa tälle mun valmentajan Mauro Sassin kanssa, tiukka ja tarkka rytmi elämässä ympäri vuoden mahollistaa sen että ajan myötä saa tehtyä isojaki harppauksia eteenpäin. Ja kyllä se tieto siitä että nyt pitää olla paljon parempi ku ennen toi hirveän lisäbuustin tekemiseen!
Kivisen Tero on ajanu mua eteenpäin joka päivä ja auttanu treeneissä, sekä pitäny myös järkeä mukana. Välillä intoa on liikaa ja sillon on hyvä että joku jarruttelee, säästyy monelta harmilta
Onko jotain, mitä kaipaat ajasta ennen ammattilaisuutta?
Ei oikeestaan, mä elän mun unelmaa tällä hetkellä ja nautin tästä tosi paljon.
Perhe
Olet kaksivuotiaan pojan isä. Miten isäksi tuleminen muutti sinua?
Mä sain elämään jotain mikä vihdoinki menee kehonrakennuksen edelle. Kohta tulee 3 vuotta siitä kun Eppu synty, se tapahtu 4 viikkoa ennen kisoja ja se aika oli tosi vaikeeta. Koko ajan tuntu että oon väärässä paikassa. Salilla mietin et pitäs olla kotona ja päin vastoin. Mut ajan kanssa oppii ja nyt elämä on onneks löytäny rytmin millä se pyörii mukavasti. Mulle kehonrakennus on koko elämä, lapsen myötä oon oppinu arvostaan muitaki asioita paremmin. Nytki ku kisat on tulossa mietin jo kesää ja sitä että sit keretään olemaan yhessä paljon. Kyllähän tää kisaaminen oman veronsa aina vaatii ku pitää olla poissa kotoa.
Sen takia mulla on selkeä suunnitelma myös tän kehonrakennus uran suhteen, haluan että voin ja jaksan olla enemmän mukana hänen elämässä eli uralle on asetettu loppumis päivämäärä.
Kun poikasi on aikuinen, miten toivoisit hänen täydentävän lauseen ”Minun isäni…”
Rakastaa ja tukee minua aina.

Treenaaminen
Kerro pääpiirteissään, mitä pitää sisällään tavanomainen päiväsi?
Näin ennen kisoja ensimmäinen asia joka aamu on virittää videokamera ja poseerata valmentajalle päivän kondis. Sit riippuen siitä teenkö cardiota vai en lähen joko WFC:lle porraskoneeseen tai syön aamupalan.
Tän jälkeen lepoa ja somen päivittämistä, se vie ison osan mun ajasta päivässä koska se on yks osa tätä elämää. Tässä samalla käyn valmennettavien maileja läpi ja soittelen oman valmentajan kanssa. Me puhutaan tosi paljon muustaki ku tästä projektista, yleensä puhelut on 80% muuta ku bodausta.
Toinen ruoka joka on lähes aina seitiä ja riisiä, jonka jälkeen alan valmistautuun päivän treeniin.
Normaalisti treenaan 13-14 aikaan mutta se myös vaihtelee sen mukaan miten Terolla ja mulla on päivän muut hommat. Pyritään aina sumplimaan aikataulut niin että päästäis yhessä salille.
Treenin jälkeen poseerausta jos jaksan ja sitte 3:s ruoka, kanaa ja riisiä.
Näin kisojen alla muutan aina ruokavalion niin että jätän punasen lihan pois. Ruokavalio koostuu siis: valkuaisista, seitistä, kanasta, riisistä ja kaurahiutaleista.
Loppupäivän makaan, suunnittelen tulevia juttuja ja syön.

Nautit treenaamisesta, mutta onko olemassa jokin liike jota inhoat?
Jos joku liike ei tunnu hyvältä koitan miettiä miks näin on. Yleensä syy löytyy siitä etten osaa tehä sitä oikeen ja sitte sitä pitää alkaa työstämään. Mutta kyllä maastaveto on yks pahimmista, se on niin raskas sekä fyysisesti että henkisesti.
Kaikkia kiinnostaa ennätykset, vaikka ne ei kehonrakennuksessa niin merkityksellisiä olekaan, kerro silti muutamia ennätystuloksiasi.
Hmm.. Penkki taitaa olla vaan 200 kiloa. Pelkään enkä tykkää tehä sitä koska siinä hajoaa usein olkapäät. Smith vikopenkillä tein joskus 190 kilolla sarjaa mutta siitä on jo jokunen vuosi.
Kyykyssä vapaalla paras taitaa olla useamman vuoden takaa 280 kiloa. Seki on huono olkapäille niin sitä tulee harvemmin tehtyä. Smith etukyykyssä 210 kiloa ja 9 toistoa on nykynen paras tulos.
Vedossa oon ottanu 300 kiloa, se nousi helposti ja siihen sais varmaan lisää jos sitä tekis enemmän.
Liikuttelet treeneissäsi todella isoja rautoja, onko matkan varrelle osunut pahempia loukkaantumisia?
Mikään ei hidasta kehitystä niin paljon ku loukkaantuminen. Sen takia oon tosi tarkka suoritustekniikoista enkä koskaan anna painojen viedä itteeni. Eli raskas kuorma ei itsessään oo niin iso riski. Mutta tietenki ku pyritään maksimaaliseen kasvuun niin silloin joutuu liikkumaan äärirajoilla ja joskus sattuu.
Silti pahin loukkaantuminen tuli pari vuotta sitte jääkiekossa, polvi meni ympäri ja se haittaa vieläki tekemistä.
Tän takia oon suosiolla jättäny kaiken muun pois niin kauan ku kilpailen. Ei muita urheilulajeja missä on riski, ei moottoripyöriä jne.. Mä joudun tekeen valintoja ja jättämään jotain kivoja juttuja nyt pois. Niille on aikaa sitte myöhemmin, pitää osata priorisoida asiat.

Ruoka
Syöt kurinalaisesti ympäri vuoden, kerro meille mikä on se suurin herkku, josta näet dieetillä unta.
Ehkä just ton vuoden ympäri tarkasti syömisen johdosta ei tuu juurikaan mitään mielitekoja? Mutta mullahan on sellanen ajatusmaailma että jos mun tekee mieli syödä jotain niin mä syön! Mulle ei sovi täyskieltäytyminen, jos haluan jäätelön niin syön sen ja thats it. Ku kondis on hyvä niin se sallii myös vapauksia.
Entä onko jotain ruokaa, jota et pysty syömään edes dieetin pahimmassa nälässä?
Mä oon aika kranttu ruoan suhteen. Mutta esim toi seiti on sellanen mitä tykkään syödä ympäri vuoden, moni ei sitä ymmärrä mut uskon että se johtuu siitä mielikuvasta. Sehän on just niin hyvää ku siitä tekee.
Punajuuri tuli ekana mieleen, sitä en kyllä syö.

Esikuvat / idolit
Millainen on kehonrakennuksen dreamteamisi, eli unelmiesi line-up, jonka keskellä haluaisit seistä?
Mulla ei oikeen oo ketään sellasta erityistä idolia, arvostan tosi paljon kaikkia jotka on päässy tonne pro liigaan koska se on itsessään jo iso juttu.
Mutta tietenki Kai Greene, Jay Cutler, Ronnie ja nykyiset top 5 Olympia ukot on sellaisia joiden kanssa olis mahtavaa päästä poseeraamaan! Kisaa siinä ei tulis koska ne vaan on niin paljon parempia.
Jos saisit treenata yhden treenin kenen tahansa kanssa, kenen kanssa treenaisit?
Joskus olisin halunnu mennä Kai Greenen kans treenaamaan, nyt ei tuu oikeen ketään mieleen. Joku joka vois opettaa mulle jotain, mut ennemminki mua kiinnostaa uudet paikat missä treenata. Siks ehkä Flex Lewis koska se on persoonana mukava ja se on just rakentanu uuden salin. Flexin voi lisätä muuten tohon dream line-uppiinki vaikka eri sarjassa ollaanki. Huikea ihminen!

Tavoitteet
Olet treenannut vasta reilut kymmenen vuotta ja saavuttanut jo kehonrakennuksen ammattilaiskortin, jota useimmat eivät saavuta koko elämänsä aikana. Mikä on salaisuutesi?
Mä oon antanu tälle kaiken. Vuodesta toiseen. Mulla on ollu siihen mahollisuus ja jos joku osa-alue elämässä ei oo tukenu tätä niin oon korjannu sen.
Mulla on myös aina ollu unelma. Ja oon uskonu siihen mitä teen, välillä se usko horjuu ja sillon on äärimmäisen tärkeetä että on ihmisiä jotka nostaa sitä uskoa eikä paina alas. Ton takia mun elämässä ei oo enää ketään joka aiheuttais negatiivisia ajatuksia ja sitä kautta haittais mun tekemistä. Se tekee mun kaveri piiristä melko suppean mutta taas, nää on valintoja.
Mihin asti tässä vielä mennään? Missä on Killerin tavoite?
Mulla on aina tavoite. Ekan konkreettisen asetin 2013, 5 vuoden sisään mun pitää olla ammattilainen tai lopetan.
Nytki mulla on alustava 2 vuoden suunnitelma ja tän ekan kisan jälkeen osaan arvioida sitä paljon paremmin.
Kyllä mun tavoitteet korkealla on, en nää mitään muuta vaihtoehtoa mahdolliseksi.

Haluatko lähettää jotain terveisiä blogin lukijoille?
Ensinnäki iso kiitos kaikille useista viesteistä ja tuesta mitä oon saanu, sekä henkisellä puolella että mun tuotteiden kautta! Tää homma on todella kallista ja ilman ihmisiä jotka tukis mua ostamalla mun koodin lisäravinteita sekä käyttämällä mun vaatteita tää ei olis mahollista. Pelkästään reissukulut New Yorkin ja Toronton kisaan on melkeen 5000€. Kiitos siis teille jotka ootte osaltanne mahollistanu nää matkat!!
Mä haluan kannustaa kaikkia elämään sellasta elämää missä sulla on hyvä olla, nauttimaan siitä ja vaikka se olis kisaelämää niin muistasitte silti että se on vaan yks osa eikä määritä sitä kuka kukanenki on.
Unelmoikaa ja tehkää asioita jotka ajaa teitä kohti sitä unelmaa!
Mä uskon että kaikki on mahollista jos vaan on tarpeeksi halua ja tahtoa.
Tsemppiä Kille loppurutistukseen ja lauantain kilpailuun!

3 kommenttia

 1. Sandraseee kirjoitti:

  Ois ollut kiva kuulla onko tuollainen kunto oikeasti saavutettu ihan treenillä ja ruualla vai onko käytetty jotain ”miestä väkevämpää”.

  • J kirjoitti:

   Googlaa Utti Hietalan kisakuvat. Utti on treenannut ammattimaisesti ja ilman miestä väkevämpää vuosikymmeniä. Lisäksi hän on lajiin liityvältä lahjakkuudeltaan samaa tasoa keskiverto promiehen kanssa, vaikka itse ehkä muuta väittääkin. Tuolta pohjalta ymmärtää ammattilaiskehonrakennuksen lainalaisuudet.

 2. Jonna kirjoitti:

  Kiitos tästä haastattelusta ja Killelle tsemppiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *