Hae
Metallisydän

Erilaisten ruokavalioiden viidakko – Mikä dieetti sinulle sopii?

Laihduttaminen on aina pop, sen muodot vaan muuttuvat. Ennen oli painonvartijat ja kaalikeittodieetit, nykyisin erilaisia dieettejä on vaikka kuinka paljon ja niillä on toinen toistaan hienompia nimiä. Köydäänpä läpi muutamia suosituimpia…

dieetti

Paleo-dieetti

Paleo-dieetillä syödään kuin luolamies. Silloin ei ollut viljoja, perunoita tai muita turhia hiilareita. Silloin metsästettiin ja syötiin lihaa. Ja joskus marjoja. Ja elettiin terveinä koko keskimääräinen 30-vuoden mittainen elämä.

Gluteeniton ruokavalio

Gluteenittomasti syövä ihminen jättää ruokavaliostaan pois viljatuotteet. Niiden sijasta syödään sitten riisiä ja enenevässä määrin kaikenmaailman hirssejä, tattareita, avokadoja ja muita viherpiiperöruokia. Lopulta höyrähdetään täysin ja juostaan avojaloin metsässä etsimässä lähdevettä ja pakurikääpää.

Ketoosidieetti

Ketoosidieetissä syödään niin vähän että keho menee hälytystilaan ja rasva palaa. Samalla toki palaa myös lihakset sillä keho ottaa välttämättömiin elintoimintoihin tarvitsemansa energian sieltä mistä saa. Mutta mitä sillä on väliä, rasvaa palaa! Oma aivotoiminta pysää tietysti myös kun energiaa ei riitä edes aivoille, mutta se taas ei haittaa kuin pari päivää, jonka jälkeen mielen valtaa omituinen onnen tunne.

Kasvisruokavalio

Vegetaristit, vegaanit ja mitä näitä nyt on. No ne tyypit jotka ei syö lihaa. Ja osa ei syö kalaa tai kanaa tai maitotuotteita tai oikeastaan mitään mikä on hyvää. Ne mussuttaa vaan salaattia ja Hesen kasvishamppareita. Niin ja pukeutuu usein kirpparivaatteisiin ja osoittaa mieltään, vaikka se ei mitenkään tähän liitykään.

18/6 dieetti

18/6 dieetillä saat syödä mitä tahansa ja miten paljon tahansa, mutta vain kuuden tunnin ajanjaksolla. Muu aika vuorokaudesta ollaan syömättä. Kuulostaa todella terveelliseltä vai mitä? No odotas seuraavaa…

5/2 dieetti

Aina paranee. Tällä dieetillä syödään viitenä päivänä viikosta ihan mitä vaan ja kärvistellään paastoten, eli nähdään nälkää kaksi (ei peräkkäistä) päivää.

Syö vähemmän kuin kulutat -dieetti

Tämä on aivan hullu ajatus. Ei mielikuvituksellisia pätkäpaastoja tai kieltäytymistä jostain tietystä ravintoaineesta. Hyvin yksinkertaisesti vaan syödään terveellisesti ja vähemmän kuin mitä päivän aikana kulutetaan. No joo, ihan paska ajatus, tällä kun ei ole mitään siistiä nimeä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *