Hae
Metallisydän

Paljonko on tarpeeksi joululahjoja?

Jouluun on enää yksi päivä aikaa ja kaupoissa käy joulukauppa kuumimmillaan. Luottokortit vinkuvat ja leluja, elektroniikkaa ja vaatteita kääritään lahjapaperiin ennätysmääriä. Kotona isin ja äidin pikku pirpanat esittävät toiveitaan ja vanhempien ei auta kuin yrittää niitä toteuttaa, kukapa haluaisi nähdä pettymyksen lapsensa kasvoilla jouluaattoiltana. Mutta mikä määrä joululahjoja on tarpeeksi tässä meidän nykyisessä maailmassa, jossa mikään ei riitä?

Paljonko on tarpeeksi joululahjoja?

Me ollaan meidän joululahjaostokset tehty. Emilia leikkaili joulukuun alussa lelulehdistä erilaisia kuvia lahjoista, joita toivoisi joulupukilta. ”Tonttu” haki toivekirjeet piilosta ja sen jälkeen on sitten mietiskelty mitkä leikatuista kuvista on niitä tärkeimpiä toiveita ja mitkä mukana ihan muuten vaan. Kyllä sieltä onneksi on muutamia tärkeimpiä toiveita saatu poimittua ja lahjoja hankittua. Pojilta on kalasteltu joululahjatoiveita hiukan suoremmin, eli suoraan kysymällä ja heillekin on lahjat jo hankittu. Mutta riittääkö ne? Entä jos toive ei toteudu?

Onhan aina mahdollista, että me ollaan vahingossa ohitettu jokin Emilian suurin toive, tai tulkittu se jotenkin väärin. Varhaisteinien poikien suhteen joululahjatoiveet saattaa välillä olla ihan tolkuttomia, silti ollaan pyritty niitäkin toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Mitään upporikkaita kun ei olla, mutta jotain mieluista olisi kiva paketista löytyä.

Itse en juuri joululahjoja kaipaa, enemmän merkitseekin juuri se lasten ilo ja hymyt lahjoja avatessa. Saatan tosin tänä jouluna toivoa Ken-nukkea, tai poika LOL:ia, jotta saadaan vähän tasa-arvoa tähän asti niin tyttönukkepainotteisiin leikkeihin…

Mutta onko ne lahjat joulussa se pääasia?

Kyllä ne on, ainakin lapsille. Lapset odottavat joulua ja synttäreitä juuri niiden lahjojen vuoksi, eikä siinä ole mitään pahaa. Menee aikaa ennen kuin lapset ymmärtävät arvostaa yhdessä vietettyä aikaa. Itseasiassa ennen sitä tulee se teinivaihe, kun kalkkisvanhempien kanssa ei haluta viettää sen paremmin joulua, juhannusta kuin ihan tavallista lauantai-iltaakaan.

Se ei kuitenkaan estä meitä vanhempia nauttimasta joulussa juuri siitä yhdesä olosta. Annetaan lasten nauttia niistä lahjoista ja nautitaan me niistä iloisista ilmeistä 🙂

Mukavaa joulunalusaikaa teille kaikille!

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *