Hae
Metallisydän

TOP 5 treeniliikkeet – Rinta

Aloitin jokin aika sitten uuden postaussarjan, jossa käyn läpi kehon lihasryhmät ja omat suosikkiliikkeeni jokaiselle. Vaikka suosikkiliikkeet ovat aina makuaisoita, eikä kaikki samat liikkeet toimi kaikilla yhtä hyvin, uskon silti monen voivan saada näistä pientä lisäideaa omaan treeniinsä, ehkä muistuttaa mieleen joitakin käytöstä jääneitä liikkeitä tai mahdollisesti jopa löytää jotain ihan uutta ulottuvuutta omaan treenaamiseen. Tällä kertaa otetaan käsittelyyn rinta.

TOP 5 treeniliikkeet – rinta

rinta
Rintatreeni on useimpien treenaajien suosikkitreenejä, mitä kuvastaa hyvin into aloittaa treeniviikko useimmiten rintatreenillä. Tarkasteleppa omaa treeniohjelmaasi, onko sinullakin maanantaisin penkkipäivä, kuten niin monilla muilla?

Liike nro 1. – vinopenkkipunnerrus

Oman rintatreenini liikevalikoimaan ei kuulu perinteinen penkkipunnerrus ollenkaan. Olen vuosia sitten loukannut tavallista tasapenkkiä tehdessäni olkapääni, eikä se vieläkään oikein kipeytymättä kestä tavallista penkkaamista. Siksipä penkkipunnerruksen paikan rintatreenin kuningasliikkeenä on minun treeneissäni vienyt vinopenkkipunnerrus.

Vinopenkkipunnerrus on tehokas ja brutaali liike, jossa voi halutessaan käyttää kohtalaisen raskaitakin painoja. Tehokkaimmillaan se on vapaalla tangolla tehtäessä, mutta toimii erittäin hyvin myös esimerkiksi Smith-laitteessa.

Liike nro 2. – Punnerrusliike vipuvarsilaitteella

Erilaisia vipuvarsilaitteita on varmasti kymmeniä, ellei jopa satoja. Itse olen tykästynyt Porissa WellGo Training Centerillä olevaan Hammerin laitteeseen. Hyvä liikerata ja suhteellisen turvallisin mielin laitteeseen voi ladata reilumminkin painoja, loukkaantumisriski vipuvarsilaitteissa on suhteellisen pieni – ainakin jos liike tehdään oikein.

Liike nro 3. – Punnerrus käsipainoilla

Kolmantena punnerrusliikkeenä haluan nostaa esiin käsipainoilla tehtävän punnerrusliikkeen. Tässä liikkeessä rinta joutuu äärimmäiselle koetukselle venytyksen ollessa ala-asennossa todella voimakas ja supistuksen yläasennossa terävä. Itse pidän tässäkin liikkeessä selkänojan lievässä kulmassa olkapäitteni takia, mutta liikkeen voi aivan hyvin tehdä myös tasapenkillä.

Liike nro 4. – Rutistus käsipainoilla

Käsipainoilla tehtynä rutistusliike on tehokkaimmillaan niin ikään kunnon venytyksen takia, sekä tietysti raskautensa vuoksi. Rauhalliset toistot kunnon venytyksineen ja rutistuksineen tekevät liikkeestä todella tehokkaan.

Liike nro 5. – Rutistus taljassa

Toisena erittäin tehokkaana rutistusliikkeenä suosikkiliikkeisiini kuuluu ristikkäistaljassa tehtävä rutistusliike. Toisin kuin yleensä, tehdään tämä liike ristikkäistaljan ala-osista, joista kahvat rutistetaan rinnan eteen, silmien korkeudelle. Todella tehokas liike, joka mahdollistaa erityisen hyvin rintalihasten sisemmän osan aktivoinnin.

TOP 5 treeniliikkeet -sarjan edelliset osat löytyvät täältä:

Hauis

Reidet

Vatsa

Ojentaja

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *