Hae
Metallisydän

Kaikkea on kokeiltava – myös kukkakaali-pizzapohjaa…

Dieetillä ollessa alkaa helposti ne perusdieettisafkat tympiä, tekee mieli jotain vaihtelua kasvisten, kanan ja jauhelihan ympärille. Meillä pizza on ollut perinteinen lauantai-iltojen herkkuruoka ja sitä on nyt jo pidempään tehnyt mieli syödä. Ei siinä sinänsä mitään, voisihan tässä ihan perinteistäkin pizzaa syödä aina silloin tällöin, tuskin sillä isoa vaikutusta dieetin lopputulokseen olisi, päätettiin silti testata Sarin netistä löytämää kukkakaali-pizzapohjaa…

Kukkakaali-pizzapohja

Joo, kukkakaalista valmistettu pizzapohja kuulostaa oudolta. Monenlaista sitä on kuitenkin ennenkin tullut kokeiltua, joten miksipäsei sitten kukkakaali-pizzapohjaa… Ja on muuten ainakin gluteenitonta, hiivatonta ja vaikka mitä -tonta!

Ensialkuun raastetaan noin 1000 grammaa kukkakaalia raasteeksi. Kukkakaaliraasteen lisäksi pohjaan tarvitaan oliiviöljyä (noin 2 rkl) , juustoraastetta (noin 50 g)  ja yksi kananmuna.

kukkakaali

kukkakaali

Kukkakaaliraaste (joka ei muuten paljaaltaan ole ollenkaan hassumman makuista) kipataan paistinpannulle ja paistetaan noin 10 minuutin ajan (on muuten ihan kamalan hajuista).

Sitten lisätään mukaan juustoraaste, öljy ja kananmuna ja paistetaan hiukan lisää. Tästä muodostuneesta ”taikinasta” sitten painellaan sopivan kokoinen ja muotoinen pizzapohja uunipellille. Valmista pizzapohjaa esipaistetaan uunissa noin 10 minuutin ajan ennen täytteiden lisäämistä.

Täytteet

Täytteet voi sitten jokainen kehitellä ihan itse, meillä pizza koostui ketsupista, naudan jauhelihasta, ananaksesta, kirsikkatomaateista ja juustosta. Täytteiden lisäämisen jälkeen vielä uuniin noin 15 minuutiksi ja taideteos on valmis.

kukkakaali

Mikä sitten oli arvovaltaisen raatimme tuomio?

Tehdäänkö kukkakaali-pizzapohjaa uudelleen vai kokeillaanko seuraavalla kerralla vaikkapa punajuuripohjaa?
Jari: No ei tämä pahaa ole, mutta ei kyllä ihan meikäläisen herkkuakaan.
Sari: No koita ite tehdä seuraavalla kerralla parempaa. Mun mielestä tää on hyvää.

Jos ei sulle kukkakaali-pizzapohja maistu, tsekkaa TÄÄLTÄ ohje raaka suklaamousseen!

Metallisydän Facebookissa

Metallisydän Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.