Hae
Metallisydän

Moni kakku päältä kaunis

Nyt kun Fitness Classic -viikonloppu on takanapäin ja ihmisten ulkonäköä on saatu arvostella oikein numeroarvosanoilla ja laitettua ihmisiä ulkonäön mukaiseen paremmuusjärjestykseen, on aika keskittyä johonkin ihan muuhun, johonkin missä ulkonäkö on sivuseikka…

ulkonäkö

Emilia tykkää leipomisesta ja me ollaan leivottu sämpylöitä jo useampia kertoja yhdessä. Tällä kertaa me päätettiin ihan kapinaksi koko fitness-touhulle ja sen pinnallisuudelle leipoa herkullisia korvapuusteja. Käyttää vehnäjauhoja, rasvaa ja sokeria ihan surutta!

Ainekset:

Taikina:
½ litraa maitoa (sitä punaista oikeaa maitoa)
12-15 dl vehnäjauhoja
2 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria (ainakin!)
2 tl suolaa
1 kananmuna
1 tl kardemummaa
Reipaasti voita tai margariinia
Täyte:
lisää margariinia
lisää sokeria
kanelia
Lisäksi:
1 kananmuna voiteluun

Aloitetaan!

Emilia tykkää leipomisesta ja oli nytkin innolla mukana heti alkutekijöistä alkaen, eli mittaamassa puoli litraa maitoa ja lorauttamassa sen leivontakulhoon.

Maito laitettiin hetkeksi mikroon ja lämmitettiin jotakuinkin käden lämpöiseksi. Reilun minuutin lammittämisen jälkeen maito oli sopivan lämintä ja Emilia pääsi lisäilemään äidin ohjeistamana pullataikinaan muita aineksia…
Sinne sujahti niin suolat kuin sokeritkin, joista osa kyllä taisi mennä ihan johonkin muuallekin 😀

Kananmunakin rikottiin sekaan ja lisättiin kardemummat ennen kuin päästiin lisäämään jauhoja (joihin oli sekoitettu kuivahiiva). Emilia lisäili jauhoja ja äiti sekoitteli. Aina välillä piti hiukan nuuhkaista, että vieläkö tarvitaan lisää jauhoja vai joko alkaa tuoksua pullalta…

Ja kun taikinaan oli aika työntää käsi, oli sattumalta myös aika vaihtaa rooleja, isi pääsi takaisin leipomishommiin! Siinä sitä sitten sekoitettiin ja vaivattiin ja lisättiin Emiliasta tuntuen loputtoman paljon jauhoja.

Välillä piti hiukan sekoittaa jauhoja ettei vaan tule paakkuja – ja paljain käsin luonnollisesti, ihan niinkuin isikin!

Lopulta taikina alkoi hiljalleen muistuttaa taikinaa ja oli aika lisäillä mukaan margariinit. Voi on aina voita ja aika pitkään taistelin itseni kanssa kaupassa ostanko ihan aitoa voita, vai menenkö ali siitä missä aita on matalin ja ostan juoksevaa margariinia. No margariinilla mentiin tällä kertaa.

Lepotauko

Kun taikina oli saatu sopivaksi, oli aika laittaa se nousemaan ja mennä itse hiukan lepäämään. Yllätys yllätys Emilian ajatus lepäämisesti oli hieman erilainen kuin isin ajatus ja niinpä sitä päädyttiin pelaamaan hippaa ja piiloa…

Leipomaan!

Taikinan allettiin kohota kunnes ei enää maltettu odottaa, ja sitten alettiin leipomaan. Emilia sai oman kokkareen taikinaa ja isin oman. Molemmat nappasivat kaulimet käsiinsä ja siitä alkoi taikinamöykkyjen työstäminen…

Emilia päätti tehdä pallopullia ja alkoi pyöritellä taikinasta pyöreitä palloja samalla kun isi kaulitsi taikinan laajaksi levyksi, voiteli sen margariinilla ja ripotteli tasaisesti päälle sokeria ja kanelia ja leikkasi sopivan kokoisiksi kartion mallisiksi kokkareiksi.

Kun isin kokkareet oli leikelty, oli Emiliakin saanut omat pullansa hienoon malliin. Yhdessä vielä hiukan viimeisteltiin ja nostettiin pallurapullat korvapuustien viereen uunipellille.

Nyt alkoi olla jo aika vamista. Laitettiin peltien päälle liinat ja annettiin pullien ottaa rauhassa pienet päikkärit. Sitten Emilia pääsi vielä voitelemaan pullat sillä viimeisellä kananmunalla. Tarkkaa puuhaa.

Moni kakku päältä kaunis?

No me leipurit ollaan yhteisesti aika vahvasti sitä mieltä, että tässä ulkonäkö-painotteisessa maailmassa ei kannata liikaa tuijottaa ulkokuorta, sitä miltä kukin näyttää…

kaunis

Olisihan nuo nyt edes hiukan voineet korvapuusteilta näyttää, mutta meidän leipomuksissa on ulkonäön sijaan tärkeintä se mitä ne sisältää – ja erityisesti se, kuinka hauskaa niitä oli tehdä yhdessä.

P.S. House Of Brandonin valikoimiin on tullut uutuutena lasten vaatteet. Ei ne vaatteet ehkä korvapuustien ulkonäköön vaikuta, mutta Emilia ainakin tykkää kovasti ”jäätelömekostaan”
Tsekkaa kaikki House Of Brandonin lastenvaatteet TÄSTÄ!
Ja aikuisille tiedoksi, ihan kaikista jo alennetuista vaatteista saa koodilla DSOFHS mukavan -20% lisäalen, aletuotteisiin pääsee TÄSTÄ!

4 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Sä unohit painaa ne keskeltä alas ennen uuniin laittoa 😀

 2. Sussu kirjoitti:

  Ai hitto repesin lopussa noille valmiille pullille !! ? Ja ne pitää tosiaan painaa kekskeltä peukalolla lyttyyn, tais jäädä välistä. ?

  • Metallisydän kirjoitti:

   Ei jääny. Painoin kyllä, mutta ne perkeleet ei pysyny!! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.