Hae
Metallisydän

Olkapää/ojentaja-treeni kotisalilla

Tässä on nyt tullut treenattua kotisalilla jo useamman viikon ajan, ihan siitä asti kun ensimmäiset suositukset pysytellä poissa kuntosaleilta tulivat voimaan. Monet ovat kyselleet, miksi emme käy normaalisti kuntosalilla, vaikka muutenkaan emme voi eristätyä kokonaan. Töissä on käytävä ja kaupassa ostamassa ruokaa. No ihan siitä syystä, että haluamme vältää turhat riskit – ja myös riskit itse mahdollisesti levittää koronavirusta jos se sattuu kohdalle osumaan. Meille toki kuntosalilta poissa pysyminen on huomattavasti helpompaa kuin useimmille muille, meillä kun sattuu olemaan kohtalaisen hyvin varusteltu kotisali jota on tässä rakenneltu useamman vuoden ajan. Se onkin ollut nyt muutaman viime viikon todella kovalla käytöllä, me kun ollaan Sarin kanssa molemmat treenattu ihan normaaliin tahtiin, mutta tehty kaikki treenit tuolla kotisalilla. Eilen minulla oli vuorossa olkapää/ojentaja-treeni ja sen päätin jakaa myös teille.

Olkapää/ojentaja-treeni kotisalilla

kotisalilla

Minun treenini ei ole ihan hirveästi muuttuneet nyt korona-aikana, kiitos kotisalin. Jalkatreeni on ehkä se, jossa eniten on muutosta tullut koska reiden ojennus- ja koukistuslaitetta ei ole, mutta nyt on kyllä saanut olla aika iloinen noin vuosi sitten hankkimastani jalkaprässi/hack-yhdistelmästä. Eilinen olkapää/ojentaja-treeni ei juurikaan ole erilainen kuin se olisi ollut ”oikealla” kuntosalilla.

Vipunostot sivuille

Treenini alkoi vipunostoilla sivuille. Ensin pidempiä sarjoja pienemmillä painoilla ja sitten kolme tiukempaa sarjaa hiukan isommilla käsipainoilla. Keskittyminen oli tiukkaa, kuten ehkä ilmeestä on havaittavissa 😀

Pystypunnerrus niskan taakse

Tämä on ollut yksi lempiliikkeistäni siitä lähtien kun sitä uskaltauduin kunnolla tekemään. Jotenkin pelkäsin sen aikoinaan olevan vaarallinen silloin herkästi tulehtuneille olkapäilleni, mutta kun opettelin tekemään sen oikein ja rauhallisesti, se on osoittautunut todella hyväksi liikkeeksi. Saan sen kohdistettua todella hyvin olkapäälle ja tuntuma on todella hyvä koko liikkeen ajan. Taas tein pari sarjaa pienemmillä painoilla ja sitten neljä tiukempaa sarjaa hiukan isommalla painomäärällä.

Vipunostot taakse ja eteen

Olkapäätreenin lopuksi tein supersarjana (eli peräkkäin ilman taukoa) vipunostoja ensin taakse ja heti perän eteen. Tarkasti ja rauhallisesti, ilman heilauttelua liike menee juuri sinne minne pitääkin. Kolme supersarjaa ja olkapäätreeni oli valmis.

Ojentaja taljassa

Olkapäätreeni oli siinä, seuraavaksi oli ojentajan vuoro. Ojentajatreenin ensimmäisenä liikkeenä perinteinen ojentaja taljassa. Kolme kunnollista pidempää sarjaa.

Ranskalainen punnerrus käsipainoilla

Ojentajatreenini toinen liike oli ranskalainen punnerrus käsipainoilla. Joskus aikoinan tuhosin kyynerpääni tekemällä ranskalaista punnerrusta tangolla. Sitä liikettä en oikein vieläkään pysty kunnolla tekemään, ainakaan isommilla painoilla, mutta käsipainoilla tehden se sujuu oikein hyvin, eikä kyynerpäät oireile ollenkaan. Siispä kolme tiukkaa sarjaa.

Se oli siinä

Se oli tällä kertaa siinä, olkapäät ja ojentajat tuli treenattua. Suurin osa kotisalimme välineistä on tilattu GoFitness Megastoresta. Kannattaa tsekata jos sieltä löytyisi jotain sinunkin kotitreenejä tehostamaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.