Hae
Metallisydän

Netflix-tärpit kotikaranteeniin!

Jos olen oikein ymmärtänyt, tällä hetkellä isolla osalla ihmisistä on liikaakin aikaa oleskella kotona ja tuijottaa televisiota. Itse en tuohon joukkoon ainakaan tällä hetkellä kuulu, vaan saan käydä töissä ihan normaalisti. Silti haluan antaa omat vinkkini niille, joilla omat ideat Netflix-sarjoista alkaa olla lopussa. Tässä postauksessa siis omat suosikkini Netflixin sarjatarjonnasta. (Eikä muuten ole minkäänlainen kaupallinen yhteistyö)

Netflix-tärpit kotikaranteeniin!

netflix

Vuosien aikana on tullut tuijoteltua sarja jos toinenkin. Itse olen aina kerännyt elokuvia ja sarjoja ja edelleen haluan parhaat kerätä blu-ray -muodossa hyllyyn, mutta yhä enenevässä määrin sarjoja tulee katsottua suoratoistopalveluista, lähinnä Netflixistä ja HBO Nordicilta. Tällä kertaa listaan suurimmat suosikkini Netflixin sarjatarjonnasta.

Peaky Blinders

Mitenkäs sitä Peaky Blindersia kuvailisi muuten kuin kertomalla että se on yksi parhaita sarjoja joita olen koskaan katsonut. Todella koukuttava 1900-luvun alun Englantiin sijoittuva gangsteri-sarja, jonka pääosassa Gillian Murphy tekee ihan huiman suorituksen. Sarjan viides kausi julkaistiin juuri vähän aikaa sitten ja sen ahmin parissa illassa. Jos sarja ei ole vielä tuttu, suosittelen ehdottomasti tutustumaan!

Breaking Bad

Braking Bad on jo legenda. Siinä syöpään kuolemassa oleva kemianopettaja päättää kerätä jälkeen jäävälle perheelleen hieman pesämunaa ennen kuolemaansa ja alkaa keitellä amfetamiinia. Sarja käynnistyy hieman hitaasti, mutta kun se nappaa sinut mukaansa, koukuttaa se pahemmin kuin tuo sarjan keskiössä oleva huumausaine. Kun sarjan kaikki viisi totantokautta on katsottu, auttaa vieroitusoireisiin edes vähän sen jatkoksi tehty elokuva El Camino…

Ozark

Ozark on Netflixin omaa tuotantoa ja tietyiltä osiltaan muistuttaa vahvasti Breaking Badia. Tosin Ozark ei käynnisty hitaasti, vaan räjähtää täyteen vauhtiinsa heti alkajaisiksi. Siinä missä Breaking Badissa keitellään amfetamiinia, Ozarkissa pestään huumekartellin rahoja. Vahvat näyttelijät ja tiivistunnelmainen juoni pitää vahvasti koukussaan. Kolmas kausi on juuri julkaistu.

Karppi

Ai että, Karppi sai minut taas muistamaan miksi rakastan kotimaisia elokuvia ja sarjoja – tosin Karppi on hiton paljon laadukkaampi sarja kuin kotimaiset sarjat ja elokuvat yleensä. Aivan listava synkkä rikosdraama, jonka toinen tuotantokausi on juuri julkaistu, tosin ei Netflixiin, vaan löytyy Yle Areenasta.

Vikings

Vikings oli sarja, jonka ensimmäisen kauden tilasin joskus halvalla CDON:sta. Sitä alettiin Sarin kanssa katsoa ja koukussa oltiin heti alusta lähtien. Nyt on sitten jouduttu odottamaan lisää aina kausi kerrallaan ja jos huhut pitävät paikkansa, uusimman ja viimeiseksi jäävän kuudennen kauden jälkimmäistä puoliskoa joudutaan ilmeisesti odottamaan vielä aika pitkään… Viikingit perustuu ainakin joiltakin osin todellisiin historiallisiin hahmoihin ja tapahtumiin, joskin vahvasti soveltaen ja värikynää käyttäen. Mahtavia näyttelijäsuorituksia ja koukuttavaa toiminnan täyteistä draamaa, TV-sarja parhaimmillaan, ainakin kolmen ensimmäisen tuotantokautensa osalta, mutta kovin malttamattomasti sitä vaan tuntuu edelleen jatkoa odottavan…

Sons of Anarchy

Jos et ole Sons of Anarchya katsonut ja tiedä kuka on Jax Teller, nyt on viimeistään sen aika. Ammuskelua, juonittelua ja moottoripyöriä, mitä sitä muuta hyvään TV-sarjaan tarvitaan? No hyviä näyttelijöitä ja henkilöhahmoja, niiden osalta ei sisarsarja Mayans Mc pääse lähellekään Sons of Anarchya, mutta kyllä senkin katsoo ennemmin kuin selkäänsä ottaa.

Frendit

Frendit, legenda ennen, nyt ja aina. Ylivoimaisesti parasta kevyttä vihdettä jota TV:stä on koskaan tullut. Frendit olen katsonut ainakin kymmeneen kertaan läpi ja tiedän että ainakin yhtä monta kertaa sen tulen vielä katsomaan. Frendit on sarja, joka saa minut aina hyvälle tuulelle.

Modern Family

Viimeksi kun sain Frendit katsottua, etisiskelin jotain saman tyyppistä katsottavaa ja päädyin katsomaan Modern Familya. Eihän se nyt vedä lähellekään vertoja Frendeille, mutta hauskaa kevyttä viihdettä oli sekin ja eiköhän sekin tule vielä toiseen kertaan joskus katsottua…

Siinä siis minun Netflix-suosikkini. Mitä sarjoja te suosittelette ja mihin ei missään tapauksessa kannata tuhlata aikaansa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.