Hae
Metallisydän

Yhdessä kokkailua ja arjen herkuttelua

Meidän arki on yleensä suhteellisen kiireistä ja ruokaa laitetaan monesti vasta illalla, Emilian ollessa jo nukkumassa. Silloin valmistetaan sekä omat että Emilian ruuat valmiiksi seuraavaksi päiväksi tai pariksi. Yhdessä kokkailu on harvinaista herkkua, mutta aina silloin tällöin siihenkin on aikaa.

herkuttelua

Yhdessä kokkailua

Tällä viikolla meillä oli niin luksuspäivä alkuviikosta, että oltiin Sarin kanssa molemmat aamuvuorossa eikä kumpikaan mennyt edes töistä suoraan treenaamaan. Oltiin siis kaikki kotona ja ehdittiin kokkaamaan ihan yhdessä. Sattumaa se ei luonnollisesti ollut, vaan ihan suunniteltu juttu ja jo etukäteen mietittiin mitä yhdessä tehtäisiin, tai oikeammin mitä me haluttaisiin yhdessä syödä…
Emilia tykkää ranskalaisista, Sari salaatista ja minä kanasta, joten päätettiin yhdistää nuo kolme ja tehdä omatekoisia bataattiranskalaisia, paistaa kanafileitä ja tehdä kunnon salaatti.
Emilia oli kokkaamisessa heti alusta alkaen innolla mukana, äidin kanssa piti ehdottomasti päästä kuorimaan bataatteja, ”kyllä minä osaan!” ja onnistuihan se tosiaan aika hyvin 🙂

Kuorittujen bataattien pilkkominen oli äidin hommaa, vaikka siinäkin Emilia olisi kovin mielellään auttanut. Tällä kertaa ”kyllä minä osaan”-vaatimukset jäivät kuitenkin omaan arvoonsa ja terävä veitsi pysyi toistaiseksi ainoastaan aikuisten käsissä.

Kun bataatit oli pilkottu, oli isin aika tarttua veitseen ja alkaa pilkkoa salaattia sinä aikana kun äiti maustoi bataattiranskalaiset tilkalla öljyä ja salaisella mausteseoksella… Jälleen Emilia olisi kovin mielellään pilkkonut kurkkua ja tomaattia, mutta tyytyi lopulta katselemaan ja maistelemaan aineksia sitä mukaa kun isi sai niitä pilkottua.

Seuraavaksi leviteltiin valmiiksi maustuneet bataattiranskalaiset uunipellille ja laitettiin kypsymään ja pyöräytettiin broilerfileet samaisessa öljy-mauste-seoksessa ennen paistamista.

Arjen herkuttelua

Lopputulos oli herkullinen yhdistelmä meidän kaikkien suosikkiruokia ja mikä tärkeintä, yhdessä valmistettuna. Laatuaikaa parhaimmillaan 🙂

To be continued…

Tästä kokkailusta ja bataattiranskalaisista sain päähänpiston aloittaa postaus-sarjan aiheena ”Terveellistä roskaruokaa” ja pari ensimmäistä osaa on jo ajatuksen tasolla valmiina… Olkaahan varuillanne, sillä lähiaikoina saattaa putkahtaa ilmoille useampiakin herkullista, mutta kuitenkin suhteellisen terveellistä versiota perinteisistä roskaruuista 🙂

P.S.

Emilian Vimma-lettimekko on muuten tilattu House of Brandonista, missä on uutuutena laaja valikoima upeita lastenvaatteita, kannattaa käydä tsekkaamassa valikoima TÄSTÄ
Ja samalla kannattaa tsekata myös DAYS OF HOUSE alennusmyynti, jossa kaikista jo alennetuista tuotteista saa koodilla DSOFHS -20% lisäalennuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.