Hae
Metallisydän

Rintavammaisen yläkehon treeni

Vajaa pari viikkoa sitten oli kerrankin oikeaa käyttöä penkin varmistusraudoille kun rintalihas repesi penkkipunnerrusta tehdessä. Onneksi se ei revennyt kokonaan, eikä siis leikkausta tarvita, mutta vi*uttaahan se nyt aika rankasti silti. Treenit oli ensin viikon verran kokonaan tauolla ja viikolla kun uskaltauduin ensimmäisen kerran salille, treenasin jalkoja (siitä treenistä juttua TÄÄLLÄ). Nyt viikonloppuna uskaltauduin kotisalilel kokeilemaan yläkehon treeniä…

Rintavammaisen yläkehon treeni

Jalkatreenissäkin joutui aika paljon soveltamaan, niin jonkin verran mietitytti etukäteen pystyykö sitä yläkeholle tekemään oikeastaan mitään vai tuleeko treenistä pelkkää pettymysten ketjua kun toteaa vuorotellen kaikkien liikkeiden kohdalla ettei mistään tule mitään…

Rintatreenin nyt sai skipata ihan suoraan, mutta olkapäitä päätin kokeilla ihan pienillä käsipainoilla. Vipareita pystyi tekemään, pystypunnerrusta ei. Vipareissakaan en uskaltanut kovin isoja painoja käyttää, vaan mieluummin tein pienemmillä painoilla pidempää sarjaa.

Selkäliikkeitä yritin, mutta turhaan. Ei toivoakaan että sen kummemmin ylä- kuin alataljassakaan olisi saanut vedettyä edes pienemmällä painolla, sen verran ikävästi tuntui rinnassa ihan alusta asti.

Käsiä eristetysti

Ojentajaliikkeistä sai punnerrukset ja ranskalaiset unohtaa, mutta taljapunnerrus onnistui kun sen piti siistinä ja eristettynä. Pienillä painoilla siis onnistui siinäkin tehdä pidempää sarjaa.

Hauisliikkeisiin suhtauduin aika epäileväisesti koska sekäliikkeet eivät onnistuneet. Yllättäen istuen tehden pystyi hauista treenaamaan ihan kunnolla. Toki siinäkin oli pidettävä liike siistinä ja eristettynä hauikselle. Tällä kertaa en lähtenyt kokeilemaan muita hauisliikkeitä, jätetään ne seuraavaan kertaan.

Sellaisilla liikkeillä tällä kertaa. On kyllä sanottava, että motivaatiota saa hakea aika huolella tällä hetkellä, mitään kun ei voi tehdä kunnolla tai täysillä. Mutta eiköhän se rinta siitä vielä joskus kuntoudu ja pääse takaisin oikeiden treenien pariin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.