Hae
Metallisydän

Näillä liikkeillä eroon jenkkakahvoista! – Mukana kotitreeniohjeet!

Tässä on vuosien varrella tullut kirjoiteltua monenmoista treeniohjetta ja speciaalimpaakin ohjelmaa. Useimmat niistä on keskittyneet jossakin määrin bodaukseen tai fitnessiin. Nyt käsillä on ihan uudenlainen treeniohje-sarja, jossa paneudutaan kehon ongelmakohtiin. Viimeksi annettiin kyytiä löllöpyllylle, nyt hankkiudutaan eroon jenkkakahvoista! Postauksen alusta löytyy ohjeet kuntosalitreeniin ja postauksen lopusta kotitreeniohjeet.

kotitreeniohjeet

Kun vedät farkut jalkaan, muodostuuko sivuille, housunvyötärön yläpuolelle ärsyttävät makkarat? Sellaiset, joista saa otettua oikein hyvän otteen? Ne on jenkkakahvat ja nyt hankkiudutaan niistä eroon!

Eroon jenkkakahvoista!

Nyt esiteltävänä on kolmen helpon liikkeen treeni, joka on tehokas apu noiden ärsyttävien jenkkakahvojen hävittämisessä. Tehokkaatkaan treeniliikkeet eivät yksin kuitenkaan riitä, vaan tarvitsevat avukseen terveellisen ruokavalion. Ihan ensimmäiseksi kannattaa siis hankkiutua eroon pullasiivuista kahvitauolla ja sitten vasta lähteä treenaamaan.

Kiertoliike

Kun pullasiivut on viskattu roskiin tai syötetty työkaverille, tartutaan jumppakeppiin ja viedään se niskan taakse. Otetaan tukeva haara-asento ja viedään kädet pitkälle kohti kepin päitä. Kun asento on varmasti tukeva, lähdetään kiertämään vartaloa puolelta toiselle.

Liikkeen on tarkoitus lähteä vyötäröltä ja lantion pysyä lähes paikallaan. Rauhallisesti kierretään puolelta toiselle ja takaisin, yhteensä huimat 100 kertaa. Pidetään tauko ja tehdään toiset 100 kiertoa. Tärkeää on tehdä liike rauhallisesti, eikä heilua miten sattuu.

Kylkinosto

Asetutaan jumppamatolle kyljittäin, kyynärvarren ja jalkaterän varaan. Nostetaan toinen käsi ylös. Lasketaan lantio hipomaan lattiaa ja nostetaan ylös. Toistetaan 20 kertaa ja vaihdetaan puolta. Yhteensä tehdään molemmille puolille kolme sarjaa, eli 60 toistoa / kylki.

Jos kylkinosto tuntuu hankalalta tai liian raskaalta, voi sen tehdä aivan hyvin myös alemman jalan polvi maassa, jolloin liike kevenee.

Sivutaivutus

Asetutaan taas tukevaan haara-asentoon ja otetaan painokiekko toiseen käteen. Toinen käsi nostetaan korvan viereen, ikään kuin tervehdykseen. Lasketaan painokiekkokättä alaspäin taivuttaen vartaloa lantiolta sivulle ja nostetaan ylös, jopa hieman pystysuoran asennon yli ja lasketaan taas hitaasti alas. Tätäkin liikettä tehdään sama 20 toistoa ennen kuin vaihdetaan painokiekko toiseen käteen ja tehdään sama taivutus toiselle puolelle. Jälleen kolme sarjaa molemmille kyljille.

Kun putsaa ruokavaliostaan turhat hötöt pois ja tekee tätä treeniä kaksi-kolme kertaa viikossa, alkaa varmasti jo muutaman viikon jälkeen huomaamaan miten farkun kauluksen päälle ei enää muodostukaan makkaraa, miten jenkkakahvat alkavat mystisesti kadota…

Kotitreeniohjeet

Samat liikkeet on mahdollista suorittaa myös kotona, jopa lähes samalla tavalla. Näin ei tarvitse lähteä salille, vaan kiireisen päivän päätteeksi harjoitteet voi tehdä kotona, vaikka televisiota katsellessa.

Kiertoliike

Harjanvarsi toimii kotona erinomaisen hyvin jumppakepistä ja jos lumiharjaa tarvitaan ulkona, voi tarkoitukseen käyttää vaikka kaulahuivia, kunhan muistaa hallita kädet eikä tee kiertoliikettä olkapäillä.

Kylkinosto

Täsmälleen sama harjoite on mahdollista tehdä myös kotona, eikä kotona edes tarvitse jumppamattoa jos olohuoneen lattialla sattuu olemaan mukavan pehmoinen matto…

Sivutaivutus

Myös sivutaivutus on helppo tehdä kotona, kädessä ei välttämättä tarvitse roikottaa levypainoa. Sari käytti kotosalla kahvakuulaa, mutta lähes mikä tahansa paino sopii tarkoitukseen.

Näillä liikkeillä pääsee siis eroon jenkkakahvoista, seuraavana vuorossa allit ja mukana taas niin ohjeet kuntosalille kuin myös kotitreeniohjeet!

Yksi kommentti

  1. Esa kirjoitti:

    Kymmeniä vuosia treenannu/fillaroinnu, lapsesta lähtein ollut nuo jenkka jutskat ongelmana..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *