Hae
Metallisydän

Tehotreeni pohkeille!

Metallisydämen kolmen liikkeen treenit on ollut todella suosittu postaussarja ja se saa jälleen jatkoa. Aiemmin on jo käyty läpi useita tehokkaita kolmen liikkeen treenejä eri lihasryhmille ja niitä löytyykin arkistosta jo melkoinen määrä. Tällä kertaa tehdään pieni poikkeus ja kolmen liikkeen tehotreeni sisältääkin vain kaksi liikettä. Kohdelihaksina on tällä kertaa pohkeet!

Kahden liikkeen tehotreeni pohkeille

Tässä postaussarjassa käydään läpi kehon lihasryhmät yksi kerrallaan ja esitellään kuvin ja sanoin kolme (tai tässä tapauksessa kaksi) tehokasta, mutta jokaiselle sopivaa treeniliikettä. Näistä treeneistä pystyy jokainen keräilemään itselleen sopivimmat liikkeet kullekin lihasryhmälle ja vaikka koostamaan itselleen kokonaan oman treeniohjelman. Tällä kertaa esitellään siis kaksi tehokasta, mutta kohtalaisen helppoa liikettä pohkeille.

Ihan ensimmäiseksi on sanottava, että usein kuulee puhuttavan miten pohkeet ovat pienet koska eivät ota treeniä vastaan. Asia voi toki olla niinkin, mutta valitettavan usein pienten pohkeiden syy on yksinkertaisesti siinä, ettei niitä treenata tarpeeksi tai riittävän tehokkaasti. Usein pohkeita tehdään jalkatreenin päätteeksi sarja tai pari. Uskallan väittää, että useimmiten tilane korjautuisi ja pohkeet lähtisivät kehittymään kun niille tehtäisiin esimerkiksi kerran viikossa oikeasti tehokas treeni. Tässä yksi esimerkki tuollaiseksi treeniksi.

Liike 1 – Pohjenousu seisten

Ensimmäisenä pohjeliikkeenä tehdään pohjenousua seisten. Ensin asetetaan laitteen asetukset kohdilleen, valitaan sopiva vastus ja asetutaan laitteeseen tukien laitteen pehmusteet hartioille ja päkiät tukevasti jalkatuelle.

Sitten lähdetään tekemään liikettä keskittyneesti ja rauhallisesti. Ala-asennossa päästetään kantapää sen verran alas, että pohkeessa tuntuukunnon venytys ja pysäytetään liike hetkeksi ennen kuin lähdetään rutistamaan sitä ylös. Myös ylä-asennossa pysäytetään liike hetkeksi ja oikein rutistetaan pohkeilla. Liikkeen tulee olla rauhallinen ja hallittu, eikä painoa saa ”pompauttaa” alhaalla takaisin liikkeelle.

Liike 2 – Pohjenosto istuen

Toisena liikkeenä tehdään pohjenostoa istuen. Kyseessä on tehokas liike, joka tehdään hyvin paljon samalla tavalla kuin edellä esitelty pohjenousu seisten.

Asetetaan sopivat painokiekot laitteeseen ja asetetaan tuki polvien päälle. Sitten lähdetään laskemaan vastusta rauhallisesti alas ja jälleen pysäytetään liike niin ala- kuin yläasennossakin.

Pohjeliikkeitä voi tehdä lisäksi niiin jalkaprässissä kuin vaikkapa omalla painolla seisten korokkeen reunalla. Näillä kahdella liikkeillä saa kuitenkin aivan varmasti jokainen aloittelevakin salitreenaaja pohkeensa treenattua tehokkaasti ja turvallisesti. Ja toimivat nämä liikkeet kokeneemmallakin kuntosalin käyttäjällä. Ensikerralla sitten taas jotain muuta, pysykäähän kanavalla!

Katso myös aiemmat sarjan osat

Nämä kolme vatsatreenin liikettä sopivat kaikille!

Kolme liikettä selkätreeniin, jotka sopii kaikille!

Kolmen tehokkaan liikkeen etureisitreeni!

Kolmen liikkeen tehotreeni rinnalle!

Kolmen liikkeen tehotreeni ojentajalle!

Kolmen liikkeen tehotreeni olkapäille!

Kolmen liikkeen tehotreeni hauikselle!

Kolmen liikkeen tehotreeni pakaroille!

Tehotreeni takareisille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.